Оланд, Обама, Меркел, Камерън и Ренци договориха нови мерки срещу Русия

"За да се постигне мир, трябва да бъде усилен натискът към Москва"
Обновена: 28 юли 2014 21:07 | 28 юли 2014 21:07, Красимир Ангелов
93
Оланд, Обама, Меркел, Камерън и Ренци договориха нови мерки срещу Русия
Снимка: БТА, архив

Лидерите на Великобритания, Германия, Италия, САЩ и Франция се договориха на конферентна телефонна връзка днес да предприемат нови мерки срещу Русия заради украинската криза, съобщи френското президентство, цитирано от Ройтерс.

Лидерите са изразили съжаление, че Русия не оказва натиск върху сепаратистите да седнат на масата за преговори и че не предприема действия за контрол над руско-украинската граница, се казва в съобщението от Елисейския дворец в Париж.

Още по темата


Според Оланд, Обама, Меркел, Камерън и Ренци, за да се постигне мир в Украйна, „трябва да бъде усилен натискът по отношение на Москва”.

Лидерите също така следят дали Русия оказва пряка военна помощ на сепаратистите. "При тези обстоятелства петимата държавни и правителствени ръководители потвърдиха намерението си да приемат нови мерки срещу Русия", са казва в документа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: УкрайнаРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sttekataАбе пич,те заводите на тия марки коли са отдавна там бре! Вземете прочетете нещо...
34
3
 
4
 
! Отговори
sttekata преди 9 години
Санкциии???! Ами добре, най-голямата санкция е спиране на вноса на автомобили (нови) за РУСИЯ!!!Защо никой не ги спре - BMW, AUDI, MERCEDES, CHEVROLET И Т.Н.???!!!ТОГАВА ЩЕ СЕ ВДИГНАТ САМИТЕ ХОРА НА БУНТ КАТО НЯМА КАКВО ДА СИ КУПЯТ!!!НО...!!!! НО НАЛИ ТОГАВА ЩЕ БРЪКНЕМ В ДЖОБА НА ГОЛЕМИТЕ СИЛИ!!! И ЗА ПО-ЛЕСНО ДУПЕГЪЗЦИТЕ ЩЕ НАБОЖУРИМ - БЪЛГАРИТЕ С ЮЖЕН ПОТОК!!! ЕТО ЕДНА АКТИВНА МЯРКА ЗА САНКЦИЯ , НО НЯМА КОЙ ДА Я ПРИЛОЖИ, ЗАЩОТО ТАМ ЗА ПАРИТЕЕЕЕ!
33
2
 
8
 
! Отговори
АН преди 9 години
ИМА РУСКА ПРИКАЗКА НА ОПАШКА СОЛ ДА СЛОЖАТ НА РУСИЯ ПРОСТИ АМЕРИКАНЦИ
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо да си оправят "демократичната" Либия, Ирак и Авганистан!
31
2
 
12
 
! Отговори
до 72 преди 9 години
Кой ти каза, че не реагира и отде знаеш де са му ракетите, може да мълчи, но действа, защо мислиш тече такава пропаганда срещу него!
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Октомври като спре газа за Западна Европа , ще ги питам аз тия *** какви санкции ще въвеждат!!
29
27
 
11
 
! Отговори
void преди 9 години
Като чета коментарите тук и започва да ми се промива мозъка... Да - щатите са най-черните на този свят. Да - Русия е най-великата чиста и свята сила на света. Да - Европа мисли лошото на братска Русия. Да - по-добре да сме с руснаците, отколкото с фашистите от Европа. Да - по-добре Путин отколкото Сорос. Да - Руснаците са братя християни, а украинците са фашисти неверници... Да на Русия, Не на Европа и САЩ... Ама от друга страна милиони българи емигрираха на запад и нито един в Русия... Мишки!
28
1
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 73 няма да стане,бъди спокоен! Сегашната надпревара във въоръжаването е точно обратното на тая от 80-те!Сега Русия предизвиква САЩ!Обаче руснаците тоя път са съсредоточени върху евтини,но ефективни оръжия,но подлъгват американците,че имат проекти за бомбастични супер оръжия!Целта им е да ги вкарат в непосилни разходи,при растящо недоверие към долара(т.е. невъзможност за неограничено печатане на пари).
27
2
 
35
 
! Отговори
me преди 9 години
Ми да, руснаците трябва да контролират по-сериозно границата си с Украйна и да не позволяват на стотиците хиляди бежанци да преминат. Защото сега украинската армия просто не може да ги изтреби докато са на руска територия. А очевидно това е част от плана за справяне със сепаратистките настроения (въпреки че те в началото бяха по-скоро федералистки), просто да се изтребят несъгласните и да се приключи с въпроса. А колкото до европейските страни - стават все по безпомощни и жалки.
26
17
 
4
 
! Отговори
До НФБ - 62: преди 9 години
Прав си най-голямата грешка е НЕЗНАНИЕТО, ЗАТОВА ВЗЕМИ СЕ ОБРАЗОВАЙ МАЛКО! Нито в Ирак, нито в Афганистан, нито в Либия, нито в Сирия САЩ НЕ ВОЮВАТ САМИ А С РАЗЛИЧНИ КОАЛИЦИИ! В Корея и Виетнам пък става въпрос за граждански воини между комунисти и демократи (наричам ги така просто условно), които са подкрепени съответно от пак условно комунистически съюз (СССР, КНР, КНДР и така нататък) и да кажем демократичен съюз (САЩ, Австралия, Нова Зеландия и различни други държави)!
25
5
 
33
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 61 преди 9 години
Киев е столицата на викингите! Обаче държава Украйна никога не е имало! Понятието идва от времето на Петър и Екатерина! Означава 'у края', накрая на империята! И темата е защо евродебилите ще налагат санкции на Русия, а не на режима в Киев, който избива деца и старци!
24
5
 
19
 
! Отговори
ЛЕЛЕ, ЛЕЛЕ преди 9 години
Колко *** има по света. РУСИЯ НЕСАКРУШИМАЯ. Хитлер го научи по НАЙ-ТРУДНИЯ начин. Дано *** в БРЮКСЕЛ и ФАШИНГТОН са по-възприемчиви
23
3
 
5
 
! Отговори
До НФБ - 43: преди 9 години
Ами те американците досега изобщо не спечели война сами поради простата причина, че не са водили такава! Обаче ТОЧНО НАМЕСАТА НА САЩ ВОДИ ДО ПОБЕДА НА ЗАПАДНАТА КОАЛИЦИЯ И СССР И В ПЪРВАТА И ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА! В противен случай сега България, Германия и съюзниците им ЩЯХА ДА ВЛАДЕЯТ ЕВРОПА И ПОЛОВИН АЗИЯ!
22
2
 
17
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Както винаги е било и винаги ще бъде, най-страшното нещо е незнанието! голяма част от пишещите тук, както и голяма част от 'европейците' нямат елементарна представа от история и география! Дори и *** политици се информират от медиите,а не от учебници! Затова и не знаят, че държава украйна няма, нито има украинци!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Матео Ренци е с Путин. Не пишете глупости! И ако е в тия сбирки, то е защото се опитва да отвори прозореца на европейския к-нф за да влезе чист въздух.
20
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До НФБВ Русия няма база, няма основа, няма традиция... - системата им не позволява задържането на учени и те масово се продават навън... - не може да се нарече супер сила една държава, която внася тоалетна хартия, и която не разполага с технологии да извлече от земята собствените си суровини... - една държава, която не може да произведе една свястна кола, телевизор или печка... - руснаците са обречени да бъдат крепостни селяни и роби до живот...
19
5
 
3
 
! Отговори
Чукундур преди 9 години
Не бойте се господа!Владимир Шаломович Путин е еврейче.Така,че ще се разбере с отвъдокеанските си братя.Всичко е прах в очите на хората.Важното е далаверата с оръжието да върви.
18
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Леле че народИ аз това казвам... - Леле, че народ... - какви промити, червени мозъци...
17
2
 
13
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До СТРАНДЖАТА Украйна с кво може да се противопостави на Русия бе НПО а ? Вече нямат армия ,нямат икономика А още се правят на важни,щото имат все още газ,но това ще е до началото на зимата После ,идат масови фалити,масови съкращения и Украйна я очаква гладен Майдан,който ще е по-страшен от предишния Просто за 5 месеца тия *** на САЩ тотално сринаха останалото от държавата Украйна Ако Украйна е била малко по-зле от нас преди,то сега е по-зле и от Сомалия
16
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До НФБПич, не се излагай... - ти поне не си глупав като Гошо ***... - това за Китай и Русия го забрави... - технологиите управляват света, а не суровините...