Камерън реже мнимите колежи и парите за идващи без работа

Британският премиер затяга мерките за ограничаване на имигрантите
Обновена: 29 юли 2014 08:54 | 29 юли 2014 08:52,
23
Камерън реже мнимите колежи и парите за идващи без работа
Дейвид Камерън Снимка: Reuters

Ще закрием мнимите "колежи", ще намалим социалните помощи за пристигащи хора без работа и ще спрем да рекламираме работни места в чужбина, пише днес в своя статия във вестник "Дейли телеграф" премиерът на Великобритания Дейвид Камерън. В нея той обявява значително затягане на мерките за ограничаване на миграцията в Обединеното кралство.

В статията Камерън посочва, че британското правителство има дългосрочен икономически план, за да осигури по-добро бъдеще за Великобритания, като поставянето на имиграцията под контрол е жизненоважна част от него.

Премиерът отбелязва, че по време на управлението на лейбъристите в страната са дошли 2,5 милиона души. По думите му Великобритания е преживяла най-големите темпове на миграция в съвременната си история, като се е стигнало дотам да има пет милиона души без работа, получаващи социални помощи за безработица.

Според премиера през последните четири години е направен опит да се промени това, като целта е да се изгради система за имиграция, която поставя интересите на Великобритания на първо място. Камерън се спира на новите мерки, които ще бъдат предприети.

На първо място той поставя борбата с измамите. Като най-фрапантен пример премиерът посочва новопристигащи, които се представят за студенти в мними колежи. В един от тези колежи инспектори установили, че няма нито един студент. Предприехме драстични стъпки и закрихме 750 такива учебни заведения, пише Камерън. Новата мярка в това отношение е, че ако на 10 процента от набраните от даден колеж студенти бъде отказана виза, съответното учебно заведение ще губи лиценза си.

След това идват мерки за срещу нелегалната имиграция. По думите на Камерън от ноември хазяите ще имат законово задължение да проверяват имиграционния статут на наемателите си, а от декември ще се въведат правила, които да не допускат нелегални имигранти да си откриват банкови сметки.

Британският премиер се спира и на случаите, в които лица, извършили криминални деяния в страната и които властите искат да депортират, обжалват многократно наложената им мярка, за да останат, позовавайки се на "правото на семеен живот".

От тази седмица ще влезе в сила мярка, според която първо лицата ще се депортират и после ще се разглеждат процедурите по обжалване. Ще има и действия срещу злоупотребите с Европейската конвенция за човешките права във връзка със злоупотребите с "правото на семеен живот".

Премиерът напомня, че вече бе взето решение да се намали срокът на плащанията при безработица. Същото се отнася и за европейците, които имат право да кандидатстват за помощи при безработица и за отглеждане на деца, като за тях срокът се намалява двойно. "Не можете да очаквате да дойдете във Великобритания и да получавате нещо срещу нищо", посочва Камерън.

По отношение на пазара на труда ще се забрани набирането на служители само зад граница, като за агенциите за набиране на персонал ще има законово изискване да рекламират на английски във Великобритания. Ще се намали с над 500 000 броят на свободните работни места, които се рекламират в целия ЕС чрез интернет портал, като целта е британските поданици да имат предимство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
до 15-ти преди 9 години
Нека се напият,но да си платят като там,а не да изтрезняват с медицинска помощ без пари.Като излязат от ЕС да са живи и здрави да се напиват.Но да плащат поне като в Испания.
16
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
Ако САЩ Бяха изгонили професор Виден Табаков,инженер Петър Петров,инженер Иван Ночев,Никола Тесла,Вернер фон Браун,Иван Атанасов(бащата на Джон Винсънт Атанасов) как ли щяха да изглеждат днес?????Нали техният Чърчил ни изтъргува на руснаците?Що ли пък да не се погаврят още с нас?Малко са ги били май немците и през 2-те войни!Още трябва да патят от немците.Като са против нас да подкрепим Германия.Купувайте немски,а не английски стоки!
15
0
 
0
 
! Отговори
Алекс е прав преди 9 години
те пишат от автоматизъм, като чуят мигрант, мислят българин. Ние сме ес/граждани, не мигранти.
14
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Абе пичове, защо решихте че статията е насочена към БГ емигрантите? Нелегални ли станахме по някаква причина? Според мен е съвсем правилно да си защитават системата от измами, и тъй като и аз плащам данъци в тая държава, ми се струва добра новина. Докато се отъждествявате все със шумкарите и нелегалните, все такива ще сте.
13
2
 
3
 
! Отговори
Макиавели,Н. преди 9 години
Браво,Камарини!Колкото по-***,толкова по-добре за нас!Тъкмо ще източвате по-малко от нашите мозъчета и няма да ни утежнявате демографската криза.Карайте все така и скоро ще се изравним по тъпотия на управленците.Кога смятате да напускате ЕС заедно с гърците?Ние с нетърпение го очакваме.Броени пари се харчат бързо,да знаете.Крадените-също.На добър час!
12
10
 
2
 
! Отговори
Расим Ага преди 9 години
Одобрявам!! Путинизираните славянски *** трябва да бъдат унищожени преди да са налазили Европа
11
1
 
28
 
! Отговори
Ванката преди 9 години
Източноевропейците са последните, които им точат системата. Да си оправят първо *** от колониите, раждащи по 10-15 чавета и не хващали работа поколения наред.
10
4
 
9
 
! Отговори
ДОКАЗАНО ТЪП преди 9 години
като *** е премиерът на Нейно Величество
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иначе сме част от евросъюза и сме равни навсякъде. Ха ха ха.Ето го резултата, затваряне на пазара на труда за техните си ***. Само че как ще накараш англичанин да работи по 14 часа на ден? Дори и като му платиш извънредния труд :)
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувайте пак за ГЕРБ и "европейско" развитие, докато Камърън вкарва фашистка политика към българските имигранти.
7
5
 
26
 
! Отговори
123 преди 9 години
Англичаните са изперкали окончателно! Какво може да се очаква от една изродена нация - роднински бракове, педофилия, *** и т.н. !
6
7
 
30
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 години
Предлагам България да въведе квота за "островните маймуни", които да могат да посещават летните ни и зимни курорти!
5
1
 
28
 
! Отговори
. преди 9 години
Да му мислят арабите. Българи все по- рядко се сещат да емигрират точно в онези британски мъгли и при онези цупнати мутри.
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде да се постопят още 2-3 ледника и да се закрива този остров и половин холандия, че не мое ги траем тея :)
3
3
 
32
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
Така,време е английските мутанти да се хванат на работа.По-мръсничка,но няма как-в ЕС е така.
2
2
 
48
 
! Отговори
ghdkghd преди 9 години
Дейвид, Дейвид.... А кой ще ви работи из фермите ако не сме ние - източно и централно-европейската *** (както ни наричате)?! Нали твоите съграждани предпочитат да "висят" на помощи за няколко десетки паунда по-малко, вместо да работят нищожните 39 часа на седмица...
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taka e.