Пхенян отрича да е доставял оръжия на Хизбула и Хамас

Това бил зловещ опит да бъде свързан с конфликтите в Близкия изток
Обновена: 29 юли 2014 09:07 | 29 юли 2014 09:06, Елка Василева
15
Пхенян отрича да е доставял оръжия на Хизбула и Хамас
Снимка: архив, Reuters

Вестникарски статии, в които се твърди, че Северна Корея доставя ракети на Хамас и оборудване на Хизбула са чиста измислица, посочи Пхенян, който вижда в това зловещ опит да бъде свързан с конфликтите в Близкия изток, предаде Франс прес.

Опровержението бе направено от министерството на външните работи в комюнике, публикувано от Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Цитирайки западни източници, британският в. "Дейли телеграф" съобщи през уикенда, че Хамас е платил авансово в брой, за да си осигури ракети и комуникационно оборудване, доставени от КНДР.

Няколко дни преди това американски федерален съдия каза, че КНДР е доставила модерни оръжия на ливанската групировка Хизбула.

"Зад тази пропаганда се крие зловещият опит на САЩ да оправдаят престъпните си действия в подкрепа на Израел" и да се предизвика негативизъм срещу Пхенян, обвързвайки го с конфликтите в Близкия изток, отбеляза министерството.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
13
 
! Отговори
емо преди 9 години
не само севрна корея а всички трябва да въоръгават хамас срещу еврейските агресори .израел трябва да бъде победен за да настъпи най после мир в близкия изток.палестина да си направи държава и сама да си решава проблемите
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Склонен съм да вярвам. Руснаците обикновенно дават оръжия на ***.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И как според краварите, държава в международна изолация, незабелязано доставя оръжие на Хизбула и Хамас? Значи от всичко, най-много мразя да се хвърлят твърдения без доказателства, в общественото пространство. Някои хора не разбраха, че изтоникът, авторитетът и честната дума не са доказателства.
6
0
 
18
 
! Отговори
! преди 9 години
Щом американците казват няма начин да не е истина! Те са винаги прави и те всичко знаят, само че С.Корея имат ядрено оръжие, а лидера им е малко луд :) !
5
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Ами атентата в сарафово- още не знаеха кои са и Запада еврейскоамериканците господари ни казаха да покажем с пръст Хизбула - с цел да я вкарат в списъка на терористите понеже тя се води и политическа структура- знаме че Хизбула е враг на Израел - но по дяволите- това е тяхна война а не наша- ние нямаме нищо общо- По Новините онзи ден слагаха цветя на мемориала на летището в памет на загиналите евреи и след 3 мин по същите новини даваха как еврейска ракета е убила 15 деца в училище на ООН
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посетил съм Северна Корея. Не вярвайте на нито дума на тн. западните "медии". Те си имат интерес да се поддържа зловещият имидж за финансови цели.
3
0
 
20
 
! Отговори
макето преди 9 години
ами македонските ракети със среден ластичен обсег дека ги слагате кат ги засилят трима юнака ке стигнат чак до япония
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хамериканската ПРОСТОТИЯ минава всякакви граници
1
5
 
37
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Тия са нередовни бе!!Сега пък Северна Корея доставяла оръжие!!Не смешен,а жалък Запад!!!