ЕС вкара още три руски компании в черния списък

Санкции се налагат и на 8 руснаци
Обновена: 30 юли 2014 22:37 | 30 юли 2014 22:36,
35
ЕС вкара още три руски компании в черния списък
Снимка: архив Reuters

Европейският съюз допълни черния списък на санкциите с още 8 руснаци и три руски компании заради действията на Москва в Украйна, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Имената са публикувани тази вечер  в Официалния вестник на ЕС, издаван в Брюксел.

Още по темата
В новата редакция на списъка влизат заместник-шефът на администрацията на руския президент Алексей Громов, бизнесмените Юрий Ковалчук, Николай Шамалов и Аркадий Ротенберг. Последният е отдавнашен спаринг партньор по джудо на Владимир Путин.

В списъка на компаниите влиза Руската национална комерсиална банка, която първа започна операции в Крим след анексирането на полуострова през пролетта. Сред добавените в списъка са още  завод "Алмаз-Антей" и авиокомпания "Добролет". Техните авоари на Запад се замразяват.

Така в черния списък фигурират вече 95 физически лица и 23 юридически.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: брюкселРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската мечка почва да се чеши, къде не я сърби....хаха....взеха да се усещат....сега олигархията ще започне тиха конфронтация с власта.....и след това настъпват необратими промени за Великая Рус
24
0
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
Е щом САЩ и ЕС не искат да търгуват на пазар със 140милиона потребители други дйржави няма да изтърват парата. Пазарите празно не търпят.
23
0
 
5
 
! Отговори
111 преди 9 години
Голяма грешка, Европа и САЩ скоро ще разберат. Русите са друго тесто, дори и богатите им хора са патриоти. Вече започнаха да се връщат пари в Русия, рублата като никога е в добро състояние и кой ще спечели??? Това е огромен пазар, който не може да се игнорира, скоро ще бъде зает от други.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДО 27---САМО В МОСКВА ЗА 2012ГОД. МАКДОНАЛС ПРАВИ НАД 1 МИЛИАРД ЕВРО........ТАКА ЧЕ НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ ПЪК ЧУХче руснаците забранили полската селска продукция за 1млр долара. Щели и на Макдоналдс да му пуснат кепенците скоро. Естесвено поради "САНИТАРНИ" съображения--------то пък щото макдоналдс на тях разчита ...
20
0
 
7
 
! Отговори
Редуцират пазара си преди 9 години
Русия започна да отговаря на санкциите. Плодовете и зеленчуците от Евросъюза вече нямат място на Руския пазар. Това означава огромни загуби за производителите в Евросъюза, защото Русия бе необятен пазар за тях. Русия твърдо пое курс на компенсация на икономиката чрез лазширяване на търговските си връзки с Китай и другите Азиатски държави, с държавите от БРИКС.Преорентирането на икономиката ще завърши в най-скоро време и Руситерадикално редуцират търговията си с Евросъюза до края на годината.
19
0
 
5
 
! Отговори
toni преди 9 години
Na rusnacite neim puka imat biznes s Kitai ,India ,Brazilia tova im stiga . A ES moje da go duhat
18
7
 
1
 
! Отговори
dady преди 9 години
GAME OVER RUSSIA
17
1
 
9
 
! Отговори
Банан Омама преди 9 години
Русия каза, че стойността на санкците ЩЕ СЕ ИЗПЛАТИ ПРЕЗ ГАЗА!!!!!!! ДУПЕ ДА НИ Е ЯКО ЗА КОРУПЦИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, особено от ЕНП! СЪСИПАХА ЕВРОПА! Айде Германия още е окупирана и няма право на своя политика и златото им е в САЩ и не могат да си го върнат, ама останалите държави?
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тлъбto ve4e ne ba4ka sas sigornost
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Братavtogol
14
1
 
4
 
! Отговори
Брат преди 9 години
Добре, европата вкарала, а интересно какво руснаците ще им вкарат?
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Russia sorry.GAME OVER.
12
1
 
12
 
! Отговори
Тлъб преди 9 години
Путин едва се сдържа да не пресегне към Червеното копче
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и на KFC
10
1
 
17
 
! Отговори
АЗ ПЪК ЧУХ преди 9 години
че руснаците забранили полската селска продукция за 1млр долара. Щели и на Макдоналдс да му пуснат кепенците скоро. Естесвено поради "САНИТАРНИ" съображения
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3,не можед да се доредим от Обама и Меркел.
8
1
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
След "замразяването" на руски авоари в западните банки, дали ще се намери руснак да си внася парите там? Ще има отлив на руски капитали , от което на загуба са само западняците.
7
0
 
6
 
! Отговори
АМИ преди 9 години
А ако уса са знаели или по тяхна заповед са пуснати "точките" до сега щеше да има няколко размени на ракетни ядрени удари.Може би днес е ден 1 от ръба на ядр.катастрофа, и още по чудно е държанието на ЕС.
6
0
 
4
 
! Отговори
АМИ преди 9 години
Най-вероятно е че 3те "точки" (не паднали никъде) да са били свалени от РФ и тъй като са идвали към границата спокойно е можело да се отвърне веднага с нахлуване в Украйна. Ако укросите са ги пуснали без разрешение това отговаря на държанието на Кери ( Рф в никакъв случай да не се намесва) щото противното е ясно уса губи по точки.