НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна

363 украински войници са убити от април, 1434 са ранени
Обновена: 30 юли 2014 20:02 | 30 юли 2014 19:50,
267
НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна
Снимка: архив Reuters

Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души". Това  заяви в Прищина военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
"Следим придвижването на оборудването от централния военен окръг на Русия към района на Ростов, където то се сглобява и се изпраща към границата", каза Брийдлав след посещение при натовски войски в Косово.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че от началото на военната операция в Източна Украйна са убити 363 украински войници, а 1434 са ранени. През последното денонощие в зоната на операцията е убит един украински войник, а 11 са ранени.

ИТАР-ТАСС припомня, че военната операция на украинската армия започна на 11 април, а правителството планираше тя да приключи до 1 юли.

Франс прес пък предаде, че руското министерство на външните работи е осъдило "антируските санкции", обявени вчера от Европейския съюз заради поведението  на Русия във връзка с кризата в Украйна. Външното министерство на Русия е обвинило ЕС в провеждане на "диктувана от Вашингтон политика".

"Сегашната политика на ЕС вече не се основава на проверени факти, а се диктува от Вашингтон", се казва в съобщението. В позицията се допълва, че антируските санкции свидетелстват "за неспособността на ЕС да изпълнява самостоятелна роля в световните дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
2
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Вероятно ще умра, без да разбера, защо продължава да съществува НАТО ! Явно ,аз нормални ят човек на земята ,никога няма да разбера гнусната ,*** и гадна еврейска психология, а така ми се убиват войници на НАТО и евреи ,не че ще го направя ,но мисълта е ангажираща! Какво общо има Турция със северния атлантик ,пък и България?
186
1
 
4
 
! Отговори
СМЯХ преди 9 години
чиста проба пропаганда ,колко са 12000 войници?границата на Русия и Украйна е 1576 километра по колко граничари се падат на километър ?
185
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
12 000 войски?!?! Да не става дума за войници, защото войската е въоръжена сила на една държава или обединения.
184
0
 
23
 
! Отговори
Само питам преди 9 години
И какво правят тия руски войници в Русия ??? Плашат Европа и САЩ ! Ами ако излязат от Русия тогава кво???????????????
183
2
 
22
 
! Отговори
Димчо преди 9 години
Някой трябва да плати за 1000 убити руснаци в Украйна .Русия не е България, ТЕ НЕ ЗАБРАВЯТ .НАТО да не се навира, че ще изяде и тя шамарите .
182
2
 
34
 
! Отговори
Евро7кептик преди 9 години
"военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав: Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна вече е "доста над 12 000 души".И това го казва шефа на армията,и член на администрацията,която обяви кой е свалил Боинга над Украйна, докато самолетът още падаше? Той не преброи и бирените бутилки, търкалящи се около пусковата установка с която киевската хунта свали злощастния самолет.Изглежда не виждат и не чуват, когатоикономическите интереси на САЩ са "заснати."
181
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не врте ви червоним, не врте комунякам,Слова х - що полова на втруМи Врангеля здолали, ми Перекоп узяли,За них ми тую виграли вйну.Мй, друже, мй, брате, скажи всьому народу,Що нам от москал не брати.Ми билися за волю, вони ж за - нов тюрмиз Ленним Троцьким на чол.
180
30
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
***, вие знаете ли кой е Нестор Махно? Къде ги търсите укрите да целуват руски сапоги, това е народ свободолюбив, каквито са били и истинските българи навремето. А русофилът по душа е ЛАКЕЙ. Всьо!
179
4
 
25
 
! Отговори
==================== преди 9 години
НАТО да се маха от Европа и да отива по дяволите--те са офицялната терористична организация на САЩ....
178
2
 
34
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Вчера укропитиците са изстреляли 3 тактически ракети "Точка-У" по опълченците. Поради некадърност или изтекъл срок на годност нито са успели да улучат нещо, нито зарядът е детонирал. Това са данни на SNN. Бойната част съдържа 500 кг. взривно вещество и ако това нещо се изсипе в град сигурно пак Путин ще е виновен...
177
0
 
5
 
! Отговори
Т.Б.Ю. преди 9 години
до Krezimor-----Елементарен си и доста тъповатичък,,,,
176
16
 
9
 
! Отговори
Krezimor до 240 преди 9 години
90% от руснаците си говорят за това кой колко водка е изпил, а не колко книги е прочел. Рускините освен водка сигурно броят и колко мужици са ги друсали, че то там са им малко мъжете - не случайно измират като мухи в тази *** държава (от чернодробна цироза).
175
15
 
12
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 201относно"Аз лично от американците до сега не съм видял нищо лошо за разлика от руснаците."Или си сляп, или много "УМЕН"
174
2
 
17
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 211 БранникДецата от с.Ястребино ти пращат много "Здраве"..........
173
3
 
37
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
https://youtube/watch?v=b63d9VRb85g Самите украинци признават,че от тяхната 72 бригада е останал 30% от личния състав Освен това,бунтовете в Задкарпатието се ожесточават всеки изминал ден.Особено активни са унгарците,който на протестите си крещят на унгарски и никой не признава украинския. Бесни са,че ги карат да се бият в Донбас.Те не смятат Донбас част от Украйна. Скоро може и Киев да не смятат за своя столица,ако продължават бунтовете
172
2
 
13
 
! Отговори
Georgiev преди 9 години
Ае истреваите топлите и сатаните и да се свършва с проклетата америка!
171
3
 
35
 
! Отговори
12000 СА ВЕРНО преди 9 години
ама не руските войници до границата / Които може и да са 120000 те са си на руска територия и РУСИЯ не държи сметка солжърите дали са в ТЕКСАС или АРИЗОНА. А пък те са плъзнали като *** по света с бази къде ли не - даже и на РОДНА ЗЕМЯ - гадни ***/.Та 12000 са жертвите на укранската войска - убити, ранени, дезертирали. Само дезертьорите са 3500 според докладите на укро военните. И всеки ден дезертират по 40- 50 души щото им се живее. Та затова е тази 3 мобилизация, че бягат от смъртта
170
6
 
31
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До БранникКак трябва да те науча, че Русея се пише с Главна буква, по-добре - с ГЛАВНИ БУКВИ. Да те намеря и лично да ти обясня? Русия е велика с духа си, не с бедността на хората си. Там няма равенство между духовна и материална бедност. В Германия една компания цял следобед ще се занимава в кой зупермаркет швайнфлайшът е с 3? биллигст, а в кой магазин гардеробът е по-насметка с 20 ?. Руската душа още не е стигнала до такава деградация. Те си говорят за други неща - кой каква книга е прочел,
169
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаци ли са ,Новоруснаци ли са .За мен няма значение. Кефя им се , що десни фашаги истрепаха и им духнаха под опашките. Не цепят басма на олигарсите и съм сигурен че ще победят.Държава като Украйна не заслужава да съществува щом не зачита мнението на гражданите си.
168
0
 
17
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
Елла Памфилова покани Джен Псаки на руско-украинската граница.