Замърсените води на Китай

Човешката цена на бързата индустриализация
30 юли 2014 17:15,
33

Момиче плува в замърсен воден резервоар край Гуейджоу, Южен Китай. Снимка: Reuters

Развиващи се градове, прекалена употреба на торове. Фабрики, изливащи отпадните си води в реките на Китай. Днес половината реки и езера в азиатската държава са силно замърсени и опасни, разказва агенция Ройтерс.

Смята се, че замърсяването е причина за около 3,5 млн. смъртни случая в Китай годишно. Най-лошо е положението в селските райони, намиращи се в близост до химически, фармацевтични компании, както и електроцентрали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
електрификация + съветска власт = чудовище убиващо хората
23
2
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Спомням си едно време в учебниците по научен комунизъм пишеше,че понятието "екология" е вредно упадъчно влияние, идващо от капиталистическите страни.Цитирам по памет....
22
7
 
7
 
! Отговори
Чичо Мусала преди 9 години
Абе вие плюете по китайците, ама много обичате да си купувате стоките им, пнеже ви излизат йофтинко.
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимките се вижда - почистват...вземат проби...Китайците са дисциплинирани, имат закони, ще си накажат виновниците и ще си изчистят водите. Ние европейците какво ще правим. Вижте Дунава колко държави си изхвърлят ***, Погледнете на някое тихо заливче дали гледката има някаква разлика от снимките горе.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимка номер 1-ЖИВОТНИ!!!
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В комунизма е така
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така се става първа икономическа сила. 99.99% от населението тънат в *** докато останалите развиват бизнес.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китай изнася стоки за цял свят, после контейнеровозите за да не се връщат празни ги товарят с контейнери пълни с хиляди тонове стари компютри, телевизори и всякаква електроника. Има цели градове, които са заринати в е-скрап. Същото е по Африка, Индия и т.н. Топят платки на открити огньове, палят планини от кабели и пластмаси, изхвърлят кинескопи в реките и оризищата, каквато ти душа иска еко гадост я правят. Но тия държави не са се превърнали в мега сметища по своя воля.
16
6
 
13
 
! Отговори
миро преди 9 години
абе кажи му китаец и бягай далеч.какво искаш от китаец.ще заринат светъ с китайски *** но никога няма да имат тежест като държава и изобщо
15
5
 
10
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До до 8 нанагорния 17Искам да поздравя германците за тази постъпка. Хората мислят за природата си и не позволяват на индустриалния бълвоч да им почерни живота. Но, както каза "Анонимен 13" - китайците защо приеха да станат световния контейнер за ***? Западът ли е виновен, че в Китай произвеждали западни фирми или самият Китай, че ги е извикал да намали безработицата на своите 2 млрд души? Нали знаеш, тате ще топне чушката у мама, само ако мама му разреши, иначе не става. Същото и с Китай.
14
1
 
2
 
! Отговори
до 8 нанагорния преди 9 години
(от коментар 17 продължава) Ей ти дори линк към википедия, преведи си го, ако можеш: de.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6rder_Bergwerks-_und_H%C3%BCtten-Verein#Stilllegung.2C_Verkauf_der_Einrichtungen_nach_China_und_Abbruch Анонимен 3 може и да те е нахранил, но това не означава, че не е прав.
13
4
 
6
 
! Отговори
до 8 нанагорния преди 9 години
Каква руска телевизия, бе, пич, нали си говоря с колегите германци и по-старите в Дортмунд ми разправят как китайците са дошли да купят и отнесат каквото може да се вземе от леярните, които са се намирали във Фьоникс Ост (днес вместо това има езеро там - доста хубаво се е получило). И всички - не зависимо от кой край на Германия се радват, че са успели да шитнат индустрията към Китай.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубу, ще го напиша по-културно - една от държавите, които не са се присъединили към споразумението от Киото е САЩ. Китай го е подписал. А Нагорния си знае :))))
11
2
 
20
 
! Отговори
Лайнян преди 9 години
Няма значение кой къде изнася мръсни производства. Човечеството е просто като *** що изхвърля каквито и да е отпадъци в околната среда. Трябва пречистване преди каквото и да е да се излее в природата. Като пръднеш в Китай и европейците ще го дишат. *** човеци не могат да разберат, че Земята е общ басейн и каквото става на единия край, другия също го засяга. Ще разбере..когато измре до крак от собствената си ръка!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак старата песен на нов глас.Западните фирми си били изнесли мръсните производства.Западните фирми просто произвеждат там където има достатъчно бедни на които не им пука дали ще раждат *** умират от рак на по 30 или просто не могат да дишат ,достатъчно жестоки и безконтролни партийно защитени олигарси дето на по 20 години ако не са направили по 5 милиарда разправят че умират от глад и достатъчна липса на закони и корумпирани марионетни съдилища и бюрокрация.Зелника и лудия нали се сещате..
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kaква красота само:)Как няма да има толкова тълпи емигранти натам, на талази на талази...Виж, в посока на ЕС никой не иска да емигрира:)
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американофилите - горе главата! Със шиистовия газ кумирите ви ще наваксат, а може да вземат и преднина!
7
14
 
14
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До Анонимен 3Подлога руска, хайде малко да спрем руската телевизия/радио и да погледнем фактите в чистия им вид. Знам, че по руската телевизия ти казват колко черен бил западът и колко красива Русия, ама тези сме ги слушали 45 години и у нас. Ти знаеш ли, че Китай още не е подписал договора за намаляване на въздушното замърсяване? Този документ, подписан от цял свят, само Китай от големите държави не го е подписал. Защо? И защо Китай живее в постоянен гъст смок, от който се задушава?
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак работа на Бамзета!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали са от БРИКС - айде и китайците под информационния нож!