Британски депутати: НАТО не е готова за руската заплаха

Събитията в Крим и Източна Украйна са откроили "тревожни дефицити"
Обновена: 31 юли 2014 08:00 | 31 юли 2014 07:18, Красимир Ангелов
99
Британски депутати: НАТО не е готова за руската заплаха
Снимка: Reuters

НАТО не е готово за заплахата от руско нападение срещу някоя от страните членки, заявиха британски депутати и призоваха за разполагане на повече войски и въоръжения в балтийските страни, които според тях са особено уязвими, предаде Ройтерс.

Парламентарната комисия за отбрана смята, че събитията в Крим и Източна Украйна са откроили "тревожни дефицити" в готовността на НАТО и трябва да послужат като предупреждение.

Още по темата

Съседката на Украйна – Полша, настоява НАТО да разположи за постоянно войски в района като гаранция срещу руска интервенция. Но повечето членки на алианса възразяват заради цената и риска от по-нататъшно противопоставяне с Русия.

"Нестабилността в Русия, мирогледът на президента Путин и липсата на адекватен отговор от Запада в Украйна налагат да не допуснем възможността, колкото и да е малка, Русия да повтори подобна тактика и другаде. По-конкретно балтийските страни, които са членки на НАТО, са особено уязвими", заяви Рори Стюард, председател на комисията.

Великобритания съобщи тази седмица, че изпраща 1350 военнослужещи и повече от 350 военни машини в Полша за ученията на НАТО през октомври, предназначени да успокоят съюзниците от Източна Европа.

В доклад на британската парламентарна комисия се казва, че на срещата на върха на НАТО в Уелс през септември трябва да бъде взето решение за разполагане на натовски войски в региона. НАТО трябва да подобри и съществуващите сили за бърз отговор и да помисли за създаване на резервни сили и щаб за Източна Европа и балтийския регион.

Според британската парламентарна комисия за отбрана алиансът трябва да е по-добре подготвен и за справяне с неконвенционални атаки като кибернападения, информационна война и атаки от  нередовни сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименШопа е платен. Не му се връзвайте!
80
0
 
5
 
! Отговори
Расмусен-педалгнусен преди 9 години
Разход на средства - лобизъм - хонорар /рушвет, комисион/...
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопКъв Шоп си ти бе? кафяв кестрен! Сигурнона теб *** напомня кога да ходиш на тоалетна!
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полша от време едно го играе к***ски затова всеки път се притеснява да не я *** пак!Само че забравят: преди е била буфер - а сега за нищо не става!
77
5
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До до 89 от славянин Ти ли мислиш да си партизанин? Мама рускиня така ли е учила?
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
явно Баба Ванга ще познае за трета световна воина,тя щяла да започне от малък комвфликт които ще прерасне във световна воина,казва че америка ще има черен президент и тои ще е последния,а русия ще си е пак русия
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има раздвижване около базата на НАТО в Ново Село. Често се забелязват над региона ниско прелитащи транспортни самолети, хеликоптери и друга военна техника. Извършват се и нощни полети.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С една дума, английският сър казва: ,,Дайте да ги окупираме, преди да са се разбягали или сключили някоя неизгодна за нас сделка с Евразия!''.
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина си офчи мозък. Хората са го нартекли "стратегически ядрен удар" или " стратегически ядрен заряд". Това значи, че ще се използва стратегически. Първо ще бъдат ударени стратегически значимите съединения на противника. Като в каубойски бар - стреляш първо по този, който носи пистолет. Ако България допуъсне на територията си опасни(ядрени примерно) военни съединяния, ще го отнесе. За какво мислите, немците дори и ядрени централи не щат?
72
0
 
12
 
! Отговори
Офчий Мозък преди 9 години
Източно Европейските страни членки на НАТО са като жив щит, първите руски ядрени ракети ще ударят най-близките натовски бази.
71
0
 
10
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Потърсете в нета:MEMORANDUM FOR: The PresidentFROM: Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS)SUBJECT: Intelligence on Shoot-Down of Malaysian Planeдоста интересно, осветляват и някой неща около корейският самолет 1983, за който тук пак се спекулира, че видите ли руснаците го свалили без да им мигне окото.Сега НАТО не е готово, вчера Русия нарушавал договора за ракети със среден обсег - това е, за да си направят ПРО американците в Европа.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бранник, не зная къде го чете това. По същите тези споразумения Русия имаш правото да притежава не повече то ... Под 1600 ;).Лазах ти :Убеди ме с факти, не с измислици. Една ядрена бойна глава има поне 50 кг радиоактивно ядро. 20 000 значи 50х20 000 = 1000 тона уран. Това е страшно много. Защо като започна да пиша всички изведниж ставате неадекватни?
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бранник още ли не си изкарал за чипс и бира.Искай да ти плащат в друга валута, че доларът може и да се обезцени.
68
0
 
11
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Шефа на Бранник:,,Момче, парите са преведени *** да си играеш пред блока.''ШЕФЕ, ТВОЯТ ЧОВЕК БЕ ОСОБЕНО УСЪРДЕН В ЗАДАНИЕТО ,,ДА ГРОМИ РАШКИТЕ'' ТЪЙ ЧЕ ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА МУ НАЧИСЛИШ И ПРЕМИЯТА? ЗАСЛУЖИ СИ Я МОМЧЕТО,ЕЙ НА-ЦЕЛИЯТ ПРОРУСКИ КОЛЕКТИВ ТУК СМЕ СВИДЕТЕЛИ И ЩЕ ПОТВЪРДИМ! ОБЕЩА ДА НИ ПОЧЕРПИ ПО ЕДИН ,,БИГ МАК'' И ПО ЕДНА ,,КОКА КОЛА'' ЗАДЕТО НИ ХУЛЕЛ! ДА МУ ВДИГНЕШ ПРЕМИЯТА ТА И НИЕ ДА НАМАЖЕМ!
67
5
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
78 Фaйдa от подобни спорове нямa, сaмо погледни рускaтa стрaнa твърди, че имaли нa 20 000!!!!!! бойни глaви...
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бранник ,успокой се. Да, аз съм американеца. И не съм спец. Информацията, която давам, е от американски сайтове почти всичката. Включително уикипедия. Казах ти, не съм русофил. Английския ми е по - добър от руския. Съжалкявам, че ти изглеждам на спец. Ако и ти последните 20 години беше следил редовно и задълбичено света, щеше да знаеш това, което казвам.
65
1
 
8
 
! Отговори
ВЪН ОТ НАТО преди 9 години
Напротив лубрикантите на западните фирми са с отлично качество. Така че, щом дойде руский медведь на гости в БРЮКСЕЛ - готови са да го посрещнат без големи здравословни проблеми
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При договореностите за сълкращаване на ядрените оръжия беше договорено броят на ядрените ракети на САЩ да не надхвърля... 1800 мисля. Тоест ти току що ми каза, че САЩ нарушават договорите, които подписват. Което разбира се не го вярвам. Което автоматично значи, че ми плещиш глупости. Факти приятелю, само с факти можеш да ми дфокажеш че си прав. Не с измислици и самовнушения.
63
11
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
75 Ти " aмерикaнецa" ли беше, че сте толковa руските мекеретa тук, човек може дa се объркa? Ми според нетните " стaтистиките" нa рaшa тъй ще е, и хaйде не се прaви нa " спец" щото не ти връзвa.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
74, понимайш ли, че говоря за максимум демиДж с минимум усилия. На една ядрена война това е идеята. Като си по концентриран си по - лесен за удар. А САЩ са по - концентрирани. И като население, и като промишлени центрове, и като инфраструктура. Ядрената война не брои цивилните жертви, А САЩ никога не са ги броели де, освен ако не са техни. В какво ме обвиняваш, не разбирам? Говориш леко несвързано. Поясни, промени фразеологията ако трябва.