Договориха безопасен коридор до мястото на самолетната катастрофа в Украйна

До 2 август предават на международните инспектори личните вещи на загиналите
31 юли 2014 22:28,
8
Договориха безопасен коридор до мястото на самолетната катастрофа в Украйна
Снимка: БТА

Участниците в срещата на тристранната контактна група за Украйна в Минск се договориха днес да бъде открит безопасен коридор за наблюдателите от ОССЕ и международните инспектори към мястото на катастрофата на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
По проверения днес коридор, по който наблюдателите и инспекторите стигнаха до мястото, се прекратяват всякакви бойни действия от страна на украинските сили, каза на пресконференция след срещата украинският вицепремиер Владимир Гройсман.

Беше решено също така сепаратистите да предадат до 2 август на международните инспектори личните вещи на загиналите в катастрофата, добави Гройсман.

Не е ясно дали проруските бунтовници са били представени на срещата в Минск, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: украйнабоингкоридор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви хунти, какъв фашизъм ... тук цялото руско посолство пише глупости и си цъка лайкове. *** путински, отидете и се хвърлете в някоя от дупките, които се отвориха в Сибир.
4
3
 
4
 
! Отговори
славе преди 9 години
Дърев,ти ли си?все глупости пишеш,стоически браня" червен руски мир" ?искаш вежливие люди на путин да дойдат и тук да спасяват православни братя от" европейската хунта"?а ти ще станеш червен емисар със заплата от "газпром".
3
4
 
7
 
! Отговори
Африкански преди 9 години
Докога САЩ и ЕС ще поддържат фашистката хунта в Киев начело с Петрошенко?Толкова много ли САЩ и Канада са тъпкани с остатъци от фашистите и техните потомци от втората световна война.Къде са бълг.журналисти ,които да ни осветлят какво става в Донецк и Луганск-столиците на новообразуваните Републики.Къде е всезедъщата Е.Йончева или и нея я укротиха американските долари?Къде ш България без Цензура?Ха...ха....ха.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако украинците бяха НЕ бяха свалили ТЕ самолета, отдавна да са дали достъп до мястото.
1
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма смисъл да ходят за вещите им. Руснакът по обичай е откраднал всичко.