Киев спря бойните действия в зоната на разбиване на Боинга

Експерти се опитват да стигнат до мястото на падане на самолета
Обновена: 31 юли 2014 12:12 | 31 юли 2014 12:12, Елка Василева
49
Киев спря бойните действия в зоната на разбиване на Боинга
Снимка: Reuters

Украинските силови структури спряха нападателните бойни действия в зоната на антитерористичната операция в Източна Украйна и обявиха днешния 31 юли за "Ден на ОССЕ", съобщи пресцентърът на оперативния щаб, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Решението е в отговор на искането на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за спиране на бойните действия в района, където падна малайзийският самолет. Целта е да се гарантира пълноценна работа на международните експерти в зоната.

На 31 юли силите, участващи в активната фаза от антитерористичната операция, не водят бойни действия, освен за отбрана на собствените си позиции, заяви пресцентърът. Обявено е примирие и "Ден на тишина", заяви за Франс прес Олексий Дмитрашкивски, говорител на украинските сили.

Още по темата

Началникът на украинския Генерален щаб Виктор Муженко разчита да приключи силовата операция в източните региони след по-малко от месец, отбелязва АФП. "Не бих искал да посочвам конкретни срокове, но активната фаза ще приключи в близко бъдеще. Вероятно след по-малко от месец", каза той в интервю за сп. "Новое время".

Междувременно представители на руската служба по гражданското въздухоплаване "Росавиация" пристигнаха в Киев за участие в разследването на катастрофата с малайзийския самолет, съобщи пресслужбата на ведомството.

Руските експерти очакват среща с Жизберт Вогелаар - ръководителя на комисията, проучваща причините за трагичния инцидент, и да предоставят на комисията всички материали, които поиска по-рано от Русия нейният председател. Московските специалисти ще потърсят и начин да стигнат до мястото на катастрофата, посочва агенцията.

По-рано днес след няколко неуспешни опита през седмицата експерти от Холандия и Австралия отново се опитаха да стигнат до мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) също са част от екипа, който се опитва да открие безопасен маршрут до зоната, където падна сваленият самолет на 17 юли.

Целта е да стигнем до мястото, където се е разбил самолетът и да направим оценка на безопасността на пътя от Донецк, заяви холандският екип.

Макар че повечето тела бяха изнесени от мястото, все още има човешки останки и лични вещи, които трябва да бъдат охранявани.

Районът беше недостъпен през цялата седмица поради боевете между проруските сепаратисти и украинските сили, които обвиняват бунтовниците, че са заложили противопехотни мини, за да попречат на разследването, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
7
 
! Отговори
До Елка преди 9 години
***, провери си информацията преди нещо да копираш от укропските сайтове. Допреди час, още не бюха спряли. Ти за *** ли ни смяташ или някой друг е малоумния. Да се е чуло и видяло на кравар, нато-нацист и бандеровец да вярваш? ***, току-що говорих с мои роднини от там, няма майчински, няма заплати, а мъж, баща на 8 деца, като най-малкото е на 1 годинка искат да го вземат в армията. Мръсни гадове,кога ще ви осъдят на най-теките престъпления - срещу народа си.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Терористите от Киев с тяхнта терористична операция как си мислят да съжителстват после с хората от региона?
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Киев спря бойните действия в зоната на разбиване на Боинга"За кой път?Тия лъжат кът за световно!
39
2
 
12
 
! Отговори
пукната стотинка преди 9 години
След като видяха, че лъжите им, че руснаците са виновни за Боинга, не струват и пукната стотинка, Цру и марионетката им Потрошенко започнаха да бомбардират мястото на катастрофата. С цел да прикрият следите от престъплението си и да осуетят независимите разследващи.
38
2
 
9
 
! Отговори
световен рекорд преди 9 години
Порошенко е решил да бие световния рекорд по избиване на собствени мирни жители. Предишният рекорд принадлежи на идолите на Порошенко, Адолф Хитлер и Йозеф Сталин.
37
2
 
9
 
! Отговори
само лъжи преди 9 години
Куев отново излъга, че спира бойните действия в зоната на разбиване на Боинга. Скоро 700 холандци и 250 австралийци ще бъдат в зоната на падналия Боинг и ще бъдат бомбардирани "по грешка" от армията на бивша Украйна.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЪЖЕТЕ!
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия украинци лъжат повече от Бойко Борисов!!!!В монента националната гвардия на украйна атакува град торез,къдетп падна самолета,с повече от 50 танка...То бива,бива лъжи,ама тия верно се уливат..Все забравяте че в днешно време войната се гледа пряко в нета...
34
1
 
5
 
! Отговори
до МАЙСТОР-АРХИТЕКТА преди 9 години
така да се каже. Едно време и у нас са ходили с фесове, ама това време отдавна е отминало. Има съвременни езикови норми. ПЪК ТИ НАЛИ НЕ СЕ СРАВНЯВАШ С УСТА-КОЛЮ ФИЧЕТО. Хайде малко по-скромно
33
1
 
2
 
! Отговори
колю преди 9 години
кольо е комунистическо измислено име . Едно време по време на Българското Възраждане е живял един тъй да се каже майстор-архитект който се е КАЗВАЛ КОЛЮ ФИЧЕТО.неграмотника си ТИ. вземи и прочети малко история.
32
1
 
10
 
! Отговори
А бе колЮ преди 9 години
това със сибирските влакове какво е - английски хумор. Поне спазвай малко правописа, щото едно време при комунистите образУванието бе на ниво. Явно сега е достатъчно да си грамотен за да те зачислят на щат в амбасадата при Сороските хрантутници
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
27 тупак безбожен добре . Че беше президенра Уилсън та успя България да си върне Странджа Сакар , Кърджаки , долинара на Места у Сррума
30
2
 
15
 
! Отговори
миротворец преди 9 години
Госпожо или госпожице Василева,знаете ли значението на думата "терорист'?Веднъж ги определяте като такива,после като сепаратисти и още като бунтовници.Кой кого напада??Киев ли обстрелва Донецк и Луганск,и мирните граждани там или обратно? Като си отговорите на тези въпроси ще Ви стане ясно кой е терориста в Украйна.
29
6
 
3
 
! Отговори
колЮ преди 9 години
типично по комунистически.когато нещо не им изнася се опитват да отклонят темата.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28 защи сигутно ще му е лоши та са свобидни хора не като теб с онови в душата и ума
27
5
 
0
 
! Отговори
до колЮ преди 9 години
може ли да си толкова НЕграмотен. Даже и името си бъркаш, Кольо. Поне как си с английския щом се видя, че с родния език си зле? Кой клас образУвание имаш?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 как да не е твой бе Тофоре целия е твой
25
1
 
2
 
! Отговори
колю-до Хрисров преди 9 години
ти пък какво се засегна ?
24
4
 
8
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До колю: ,,червените продажни душици към терминал 2 и оттам в Сибир.''А ТИ БЕГОМ МАРШ НА ,,ПРАГА ПРАЙД''!
23
3
 
14
 
! Отговори
1914-2014 преди 9 години
САЩ - истиският победител във световната война са ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК за несправедливия мир в ЕВРОПА по плана на президента УИЛСЪН и последвалия раваншизъм на ГЕРМАНИЯ, появата на ХИТЛЕР и стремежа на англосаксонците да насочат германската експанзия на ИЗТОК - КЪМ РУСИЯ. Сега историята май се повтаря. Дано МЕРКЕЛ да се окаже по-умна от прадедите си