Москва се държи предизвикателно към санкциите

Чужди издания: Възможно е ефектът им да не бъде особено силен
Обновена: 31 юли 2014 14:13 | 31 юли 2014 08:44, Елка Василева
71
Москва се държи предизвикателно към санкциите
Снимка: архив, Reuters

Москва се държи предизвикателно спрямо силните санкции на САЩ и ЕС, целящи да я накажат за подкрепата й за сепаратистите в Източна Украйна. Русия обеща да локализира производството си и да излезе по-силна от изпитанията, подчертава в. "Гардиън".

Анализатори, към които се е обърнало британското издание, прогнозират, че засегнатите ключови сектори като финансите, отбраната и енергетиката ще понесат загуби заради изолацията от Запада.

Пропуски във формулировката на санкциите може да намалят ефекта им, предупреждава в. "Уолстрийт джърнъл". Санкциите на САЩ не включват най-голямата руска банка - "Сбербанк", посочва изданието. Контролният й пакет е държавна собственост, напомня в. "Уолстрийт джърнъл" и посочва, че и европейските филиали на руски банки са изключени от обхвата на санкциите, въпреки че притежават активи за над 20 милиарда евро в ЕС.

Още по темата

Британският в. "Индипендънт" от своя страна акцентира върху таен руско-германски план за договаряне на мирно решение, за да се сложи край на международното напрежение около Украйна.

Планът, по който работят както германският канцлер Ангела Меркел, така и руският президент Владимир Путин, има две цели: да се стабилизират украинските граници и да се окаже икономическа подкрепа на изпитващата финансови затруднения страна чрез ново енергийно споразумение, гарантиращо сигурността на газовите доставки, съобщава изданието. Русия ще оттегли и финансовата си и военна подкрепа за сепаратистите в Източна Украйна. В замяна международната общност ще трябва да признае независимостта на Крим и анексирането му от Русия - стъпка, която може да е трудна за преглъщане за някои членове на ООН, отбелязва в. "Индипендънт".

Украинският президент Петро Порошенко ще трябва да приеме страната му да не се кандидатира за член на НАТО, а Русия няма да пречи на новите украински търговски отношения с ЕС. Планът е бил временно спрян след свалянето на малайзийския самолет, но все още си остава на масата на преговорите, съобщава вестникът, като се позовава на източници, близки до разговорите.

Руският външен министър Сергей Лавров обеща "конкретни последствия" за Вашингтон вследствие на наложените санкции, припомня в. "Фигаро". В същото време руските военни моряци в Сен Назер, които се обучават да използват хеликоптероносачите "Мистрал", изглежда не са забелязали кризата – въпреки протестите. Нито те, нито местните жители изглеждат развълнувани от световните вълнения, отбелязва в. "Фигаро".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
Само като ти прочета писанието, че ти било станало ясно какво ни било нивото след като си ни бил прочел писанията и ми става ясно какво ти е нивото и защо си Обонгофил.
46
6
 
2
 
! Отговори
А.Тонев преди 9 години
До soulburnerСамо като ви прочета писанията и ми става ясно какво ви е нивото и защо сте Путинисти
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кара Кольо е бастунджия. Върл. Отявлен. Виден столичен.Необратимо пристрастен.Изнемощял и олигавен.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москва се държала предизвикателно към санкциите. Представяте ли , как може, как смее. Абе тия продажни журналисти задминаха по наглост самите си работодатели, които от своя страна са едни човечета на конци, на едни други необятни световни наглеци.
43
12
 
4
 
! Отговори
Путлер преди 9 години
Много мислят че джуджето си го мести от единия в другия ,ама накрая ще го намери забит дълбоко в средата и няма вадене.Диктаторите не побеждават,няма такъв случай в историята.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путин си го премести от единия крачол в другия/ пука им на Русия, само те да не вземат да сложат санкции на европа че европа подпомага терористични американски деиствия както икономически така и стратегически в руски регионо
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахаха Кольо интелекта с подредените мисли, не знае елементарни факти от живота ;))Кольо, чети и тогава говори брадчед. Иначе изглеждаш жалък ;). Тука не е като да говориш на улицата, напишеш ли нещо не можеш го отречеш или да се изметнеш ;)
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Косатките изяждат синия кит. Жив го ядат. Лъвовете изяждат бивола, хипопотама, жирафа(Всички са по големи от лъвовете). В скобите е пояснение като за Колью ;). Пираните изяждат и по - големи животни и риби, стига да ги докопат. И зоологията ти куца като мисленето. Многото малки магазини(доставчици, производители) биха могли да съборят един голям... *** си Колью, ъхъ, не ставаш за икономист. А икономистите не са от научните хора ;) На този език ме разбираш нали? Или да свалям още нивото?
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе Коле, как ще обясниш с подредените си мисли, че по надолу обясни как нямало придобивания, поглъщания и сливания в Русия? Защото напрактика "изкупуването на акции" си е точно това. Не мислиш ли? Или за тебе олигарсите са само от един калибър? Я малко си подреди мислите и ми обясни това? Не та знам ходил ли си, но нищо не си видял явно. Или просто нивото ти е ниско. Много познаваш мащабите защото... ;) Докажи че не си *** ся ;)Твърдиш че си експерт, говориш глупости... На кое да вярвам
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кара Колиьоу, Русия е необятна страна с мноого хора, националности, бизнеси, производства, и т.н. И от всичкото това много, има по много и от различен калибър. Както в морето - риби много и от различен калибър. И едните изяждат другите. По някога по - голямата изяжда малките, понякога малките изяждат голямата. Добре е да изказваш мнение - имаш значи мисли в главата. Ама е добре и да си адекватен. В смисъл ходил ли си, видял ли си, срещал ли си? Мисли в главата не значи интелект ;)
37
1
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Айде сега санкции защото се били държали предизвикателно, от цялата работа САЩ ще си оправят икономиката а Русия и ЕС губят това е положението но докато ни управляват назначени чиновници така ще е
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами това не сме ние дупелизците на Запада и Америка. Сигурно им у трудно, но те ще се справят. Русия е велика и не се плаши от боли мозъци
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В същото време поляците празнуват празника на ябълката,
34
2
 
13
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
МЕЖДУ ДРУГОТО ЗАСИЧАМ ВЕЧЕ 4-5 СТАТИИ ПРЕВЕДЕНИ ОТ РУСКИЯТ ,,ВЗГЛЯД'' ТЪЙ ЧЕ ПОНЯКОГА МОЖЕМ И ДА ГИ ПОХВАЛИМ И ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ ДНЕС.БГ ЧЕ СА СЕ ПРЕСТРАШИЛИ ДА ПРЕВЕЖДАТ И ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА! ТО САМО В ПОСОКА ЕС ОЩЕ МАЛКО АКО БЯХА ПРОДЪЛЖИЛИ И НАПРАВО СИ ГОНЕХА КЛИЕНТЕЛАТА/ПУБЛИКАТА ОТ САЙТА!
33
3
 
14
 
! Отговори
МАКЕ преди 9 години
Я да се сетя, точно кога руснаците ще се уплашат от санкциите???
32
13
 
5
 
! Отговори
RAD преди 9 години
До !Извинявай, ама би ли обяснил как точно страна в изолация може да излезе по-силна от изолацията?Ето няколко неща, които може би пропускаш:- Рсуската икономика е силно зависима от външното търсене на енергийни ресурси. Същевременно олигархията държи точно тези ресурси, което означава,че :1-Русия не може да се лиши от износа на газ за ЕС2-Износът на газ не прави обикновения руснак по-богат, което означава,че ако няма алтернатива на доходите е въпрос на време руснаците да се разбунтуват
31
1
 
9
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
@35Сега разбрах, защо само САЩ и Китай не са подписали договора от Киото :)Щото американците *** най-много на глава от населението, а китайците са лидер по абсолютни стойности на ***, щото са най-много :)Иначе, ако на бай Пешо от Говедарци му пръдне кравата, трябва да плаща за вредните емисии... ;)
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кара КольоДа ти кажа, относно правописа на думата "простотии" понеже явно често ще я употребяваш, та да не се излагаш.Та пише се "простотии", а не "простотий".Това, че в българския няма дума в мн.ч. да завършва на "Й" е известно на всички, освен на тези, които навремето в час по български език не са правили онанайки на последния чин.
29
0
 
16
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
Международната политика е като балканска дискотека :) Ако някой погледне жена ти, най-малкото трябва да започнете да се гледате лошо. Ако това не даде ефект, може да започнете да се псувате и обиждате :D Разликата е, че в политиката до бой няма как да се стигне по обясними причини.Руснаците бяха длъжни да гледат лошо. Американците също бяха длъжни да им се зъбят. Но до там. САЩ прокарва санкции срещу Русия на гърба на Европа, която е принудена да поеме още едно за отбора, след Иран...
28
2
 
15
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Чета под статията реклами на руски..Интересна работа....Днес.бг.постоянно плюе по русия,ама явно се не отказва от руските парички,хахаСъщо като Обамата,чиято администрация натрупа рекорден външен дълг и то основно към страните с които е в лошо отношения напоследък,Китай и Русия...ей тоеа е типичен пример за санкции,хаха