НАТО да се промени, за да отблъсква заплахи от Русия

Британският премиер предлага нова програма на военни учения
Обновена: 2 авг 2014 12:15 | 2 авг 2014 08:08, Веселина Йорданова
367
НАТО да се промени, за да отблъсква заплахи от Русия
Дейвид Камерън. Снимка: архив, Ройтерс

НАТО трябва да си направи щателна ревизия, за да може да защитава по-добре своите членове от потенциална руска военна заплаха. Алиансът трябва да преразгледа връзките си с Москва в светлината на украинската криза, заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Камерън, който ще е домакин на срещата на високо равнище на НАТО в Уелс следващия месец, заяви че ще използва събитието, за да подтикне 28-членния блок да преразгледа дългосрочните си връзки с Русия, като отчете факта, че Москва смята НАТО за враг.

Британският премиер беше остър по въпроса за руската анексия на Крим и обвини Русия, че нелегално въоръжава проруските сепаратисти в Източна Украйна. Той подложи на критика и реакцията на Москва след свалянето на малайзийски пътнически самолет над Украйна миналия месец.

През април НАТО прекрати практическото си сътрудничество с Русия в знак на протест срещу анексията на Крим, но това не включва контактите на равнище посланици. В писмо до лидерите на Алианса, Камерън заяви ясно, че шест месеца след началото на руско-украинската криза е време да се стигне по-далеч.

"Трябва а приемем дългосрочни мерки, които да подсилят нашата способност да реагираме бързо на всяка заплаха, да уверим тези съюзници, които се страхуват за сигурността на своята страна, и да предотвратим всяка руска агресия", се казва в изявление на Камерън.

Британският премиер предлага нова програма на военни учения, изграждане на нова инфраструктура, преместване на екипировка и доставки и подсилване на силите за реагиране на НАТО до 25 хиляди души.

"Трябва да приемем, че сътрудничеството от последните години не е възможно в момента поради незаконните действия на Русия в близост до НАТО и да преразгледаме принципите, които ръководят нашите отношения с Русия", пише Камерън.

НАТО засилва упражненията си в Източна Европа след анексията на Кримския полуостров и утрои броя на изтребителите си в Балтийските страни. Камерън заяви, че Алиансът ще трябва да обмисли как да поддържа "силно присъствие" в Източна Европа за обозримото бъдеще. /БТА/
 

Още във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още по темата: натонатДейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
господин камерън да върне северна ирландия на ирландците, и да не се изказва неподготвен
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разговарят Лавров и Кери:Лавров: Виж Джон, ние сме свикнали да идигаме нашия флаг с толицата на победените, при война.Кери: Сергей, това намек за Киев ли е?Лавров: Абе, не! Мисля си за Вашингтон!Може да се окаже, че Лондон е на път за Вашингтон. Поне от там лета за УСАто. Та да не минат от там и руснаците?
178
7
 
5
 
! Отговори
he he преди 9 години
Ако ЕС забрани на жените на руските олигарси да ходят на шопинг в Париж/Милано/Лондон до 2 седмици ще има пуч и кожата на джуджан ще съхне до таз на Улянов...
177
3
 
12
 
! Отговори
не син преди 9 години
Типичен британски *** ! Стотици такива "премиери" се наливат до смърт на Черноморието ни !
176
3
 
8
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 9 години
Който не е шеф вкъщи се опитва да е шеф навън! Закон! Теорема без доказване, майче лема се казваше! Та този рогоносец да се научи да оправя жена си пък после да решава световните проблеми! Или и той от ония с десния волан! Изпуснахте влака момчета, сега се гответе да ходите пеша! Все още света ви храни, но скоро ще разберете, че сами трябва да си изкарвате хляба! И да знаете капа се прав! Пък и ако шотландците се отделят, тежко ви и горко!Правилно някой беше казал "Ония от островчето да мълчат!
175
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Англичанин ти си англичанин колкото аз съм евреин .може да си правил фелацио на някой англииски дядо на това не те прави поданик на нейно величество бабето от лондон.
174
5
 
17
 
! Отговори
ЕВЛОГИ преди 9 години
камерън е тъпо парче никога Русия не е имала претенции към някоя страна,което не може да се каже за англия.това камерън трябва да го знае но е *** и се прави на мъж.западните така наречени демокрации и сащ искат начело на Русия де е някой нов Горбачов или Елцин -хора които да им служат като маша а не тъкъв като Путин който има топки и не им ги дава да си играят а това дразни хомодружиниците.камерън и другите *** от брюксел се ежат но на чужд гръб на гърба на народите си .оставете Русия
173
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма руска анексия към КРИМ,те сами си пожелаха Русия за родина и си я избраха на Референдум............това целият свят го вижда и няма как да промените това с манипулации,колкото и да ви се иска
172
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 206ПОКЛОН!!!!!!
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 209....Който има дупка да си я пази.....
170
0
 
0
 
! Отговори
Англичанин преди 9 години
до Змей от Дахомей.....Разбирам иронията ти......
169
4
 
13
 
! Отговори
Англичанин преди 9 години
Да ви се чуди на вас човек на вас Българите какво мрънкате че сте гладни,бедни,нещасти и изчезващи....Та вие нямате осъден политик,вие си избрахте БСП и ДПС във власта за 7 път,вие си избрахте Гоце за 10 госини,вие назначихте Пеевски в ДАНС,вие си нарязахте заводите за скрап.Доган ви разпределя порцийте във власта,вие пуснахте от затвора Маргините и Алексей Петров.Вие направихте ГАЗПРОМ монополист,вие си направихте масовата приватизация....така ви се пада
168
18
 
6
 
! Отговори
западняк преди 9 години
Профила на Българина е: Русофил,Комунист и от цска.....за това всички разбирате от политика и футбол....за това сте винаги аутцайдери......така ви се пада
167
17
 
6
 
! Отговори
западняк преди 9 години
Виждам че тука е пълно с Русофили.....Искам да ви кажа че вие си заслужавате последното място във всички статистики,като се замисля,така ви се пада,хубавото е че се топите всеки ден с по 100 човека
166
3
 
3
 
! Отговори
Turk преди 9 години
Az po-golqma agresiq ot Amerika i Zapadna Evropa ne vijdam!davaite sankcii na Ruskata federaciq no Turciq nyama da s dvulichnici kato vas
165
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли че: Камерън е евреин. Сериозно, прочетете в Уикипедия.
164
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато е терористична агресивна организация която веднага трябва да се разпусне.
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 189ЖИВОТНОЕ
162
3
 
16
 
! Отговори
asd преди 9 години
"незаконните действия на Русия в близост до НАТО"Чакайте сега. Кой до кого е близо? Русия винаги си е била там, а НАТО неумолимо територии на изток. Т.е. НАТО е в близост до Русия, а не обратното.
161
14
 
3
 
! Отговори
Украинец преди 9 години
Крайно време е НАТО да втвърди тона срещу агресивните действия на Русия.За да не стане така,че след време някой ръководител на голяма западна страна-членка на НАТО на посещение в Украйна да повтори думите на М.Тачър на посещение в Чехия през 1988 г.-Преди 50 години ви предадохме и позволихме на Хитлер да ви лиши от национална независимост. Само ще трябва да замени думата ХИТЛЕР с ПУТИН.