Ако бомбардират селото ми, ще взривя мегаполис

Италиански депутат оправда действията на Ислямска държава
Обновена: 17 авг 2014 08:43 | 17 авг 2014 08:40,
65
Ако бомбардират селото ми, ще взривя мегаполис
Снимка: Reuters

Един от водещите членове на италианското Движение 5 звезди на Бепе Грило и заместник-председател на комисия по външна политика в парламента на Италия предизвика скандал като публикува анализ, посветен на действията на Ислямската държава в Близкия изток, пише в. "Кориере дела сера".

Алесандро ди Батиста качи в блога на партийния си лидер Бепе Грило анализ, озаглавен "ИД, какво да правим?".

"Ако бомбардират селото ми с дрон, пред мен има само един път, за да се защитавам, освен ненасилствените методи, които са най-добрите. Този път е да си намеря експлозив и да се взривя в някой мегаполис", пише депутатът.

В друг пасаж от анализа Ди Батиста твърди, че тероризмът е единственото оръжие, останало на онзи, който се бунтува.

В анализа на представителя на Движение 5 звезди има и паралел между ислямистите от ИД и бившия американски държавен секретар Колин Пауъл.

"Питам се до каква степен един боец от ИД, способен да обезглави с нечувана жестокост някой затворник, се различава от държавния секретар Колин Пауъл, онзи който излъга, показвайки ни епруветка с антракс, дадена му кой знае от кого, за да оправдае атаката в Ирак", пише Ди Батиста.

В анализа той атакува и настоящия италиански външен министър Федерика Могерини и цялото правителство заради решение "да се купят самолети Ф-35, докато Италия умира от глад".

"Това решение или пък бомбардирането на иракско село със съзнанието, че при тези удари може да има съпътстващи жертви, са криминални деяния, които имат една и съща матрица - надделяването на изгодата над политиката", пише депутатът.

Представители на Демократическата партия определиха думите на депутата от Движение 5 звезди като опасни и говорещи за обезпокояваща насока на външната политика на движението на Бепе Грило.

Представители на десницата също изразиха безпокойство от изявлението на Ди Батиста и посочиха, че той е
прекрачил границата. Други пък го обвиниха, че говори по въпроси, от които нищичко е разбира.

Преди броени дни Манлио ди Стефано, също депутат от Движение 5 звезди заяви в интервю за в. "Стампа", че движението е против каквато и да е въоръжена намеса в Ирак. Тогава той каза, че радикални феномени като ИД трябва да бъдат проучени задълбочено, спокойно и с респект - мнение, което отново породи скандал и изумление в италианските политически кръгове.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
5
 
! Отговори
Xa ! преди 9 години
Zad maika mu na Alesandro di Batista 90meseca predi da se ridi iavno e tichal niakoi islamadjia it Azia ili severna afrika.Niama drugo obiasnenie
40
2
 
4
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
до 38 пепе.''само едно не ми стана ясно.. защо мегаполис ? защо да се посегне към невинни хора? виновните не са между народа.. те са в парламентите но за съжеление ги пазят много. рано или късно за всяка *** си идва коледа.''Защото плащате данъци, гласувате, консумирате, гледате телевизия, пращате децата си за програмиране, ходите в мола, оказвате съдействие на ушака, подписвате брак и трудов договор, тръцкате с грозните си брички и т. н. ''Невинни'' били робите скапани?!
39
3
 
7
 
! Отговори
доколенков преди 9 години
До ШАХ МАДмного си умен, бе! Само,че 5 години, 80$ за барел и САЩ ще изпаднат в дълбока криза!
38
5
 
8
 
! Отговори
тя преди 9 години
Например: Ню Йорк,Лондон,
37
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой нямaше дa чуе нищо зa миндилите, aко не бяхa финaнсирaни и въпръжaвaни от сaщ и приятелчетaтa им от кaтaр и с. aрaбия.Ирaк, сирия, либия. Нaвсякъде едно и също. Единствено в египет успяхa дa се спрaвят с борците зa демокрaция.
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До boСАЩ не са световен полицай. Като всяка друга държава си гледат интереса. А до колкото оръжията. Руските са здрави и евтини, също така трябва да си невменяем за да объркаш нещо. Американските са по-сложни и трябва да се обгрижват повече иначе започват да засичат. За друга военна техника незнам. Но според войната в Ирак от 1991 руската техника не е особено надежна.
35
22
 
11
 
! Отговори
bo преди 9 години
Русия е най- големия износител на оръжие като количество, не като качество. Тук има такива слепци, че чак ми става жал че са учили някога и имат образование,...е някой социалистическо, но поне мина доста време за да им се отворят очите. Няма по-добра алтернатива от САЩ-световен полицай. Запомнете го.
34
5
 
23
 
! Отговори
сд преди 9 години
Незнам светът как търпи да се случват подобни неща в наши дни,тази *** трябва да се загради от 4 страни и да избият всичко до последния брадясал ***
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 37Тази държава е Турция, и с Ердоган на власт е напълно вероятно да се случи. Тоя човек ще потъпче страната си и това което е направил Ататюрк за нея.
32
0
 
11
 
! Отговори
ПАТРОН преди 9 години
До Анонимен5 000 000 оръжия от пистолети до тежки картечници датиращи от 1942 до днес според wikipedia.Един от производителите на най-добри калашници на планетата. Изнасяме оръжие към САЩ, Ирак, тия не толкова екстремисти в Сирия, Екстремистите в Сирия, Индия (даже бях намерил статия,че са предпочели наще оръжия пред руските защото са по-евтини). И ся ако ми кажеш,че сме беззащитни........ Оръжие има. просто при нужда ще се раздава. За какво ти е калашник в гардероба ??
31
5
 
9
 
! Отговори
ШАХ МАД преди 9 години
Изказване ала Волен за трупане на безплатно рекламно време по медиите.А тези терористи не ги ли подкрепяше запада също както ал кайда тези от ИД са наемници за разчистване на района и създаване на нова мега държава която да дава петрола на запада за ниски цени и с тези ниски цени да се фалира Русия също както се фалира се СССР.5 години цена под 80 $ за барел и Русия ще навлезе в тежка криза.
30
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владимир Путин да е жив и здрав че и България да е добре и защитена че ако не е Русия умираме прави. Кои мислите ще ни защити стане ли нещо като гледате как сме обезоръжени и то нарочно. Да не мислите че САЩ ще ни защити нападне ли ни някои понеже ни ограбва златото от земята хаха пръста няма да си мръднат американците.
29
9
 
14
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Тоя кмет е ебасинещастника. ИДИЛ ще ми защитава.
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейците са жертва на Стокхолмския синдром (при който жертвата започва да изпитва симпатии към насилника си или към похитителя си).Странно е как Средиземно море разделя човека от ***. Но малко европейци отиват в скапаната Африка при ходещи еболи. Еболите искат да идват при нас. Защо? Нали си им е хубаво в скапаните арабски и африкански и азиатски страни? Нали Европа и САЩ са насилник? Защо мънкитата искат да идват да живеят в нашите прогнили според тях страни?
27
3
 
29
 
! Отговори
Хонорик преди 9 години
Само дето италианецът забравя,че ИД е тази,която преследва и избива мирно население в Ирак.Това е все едно италианската мафия да поиска да създаде държава в Италия и да започне да взривява гражданите там.Бойците на ИД играят ролята на завоеватели в Ирак,а не на нейни защитници.
26
8
 
2
 
! Отговори
дъли? преди 9 години
До ПахлавитоЗначи ако махнем *** където го подкрепятнад 80% ще имаме гражданска и в Русия?
25
3
 
28
 
! Отговори
пепе преди 9 години
само едно не ми стана ясно.. защо мегаполис ? защо да се посегне към невинни хора? виновните не са между народа.. те са в парламентите но за съжеление ги пазят много. рано или късно за всяка *** си идва коледа.
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причината за ВСИЧКИ войни е една - парите! От къде ислямистите се снабдяват с оръжие,кой им плаща и с какво? САЩ са най-големият производител и продавач на оръжие , те създадоха радикалния ислям в противодействие на СССР, а сега той се обърна не само против тях,но и против западната демокрация! Ако не се вземат мерки,скоро и в Европа ще има ислямска радикална държава!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТКъв Сатурн бе психопат?
22
3
 
6
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
32. препоръчвам ви да четете внимателно. едно малко "в" може да обърне колата. "взриви в мегаполис" не е "взриви мегаполис", щото така погледнато аз превеждам мега полис като мега полиция. и не религиите са виновни, а култът. култът към религии, пари, някои хора, други работи.. Библията казва да не си правиш кумири от тия неща, защото са временни, непостоянни и не могат да служат за главни величини, а ослепяват. през 30-50 г на мин. в. 2 усд/2лв./2дм са имали съвсем друга стойност, от днес и etc