Джихадисти екзекутираха американски журналист

Джеймс Фоули бе отвлечен на 22 ноември 2012 година
Обновена: 20 авг 2014 14:25 | 20 авг 2014 07:29, Красимир Ангелов
232
Джихадисти екзекутираха американски журналист
Снимка: Reuters

Джихадистите от Ислямска държава, контролиращи територии в Ирак и Сирия, публикуваха видозапис в интернет, озаглавен "Послание до Америка", в който се вижда обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоули, който изчезна безследно на 22 ноември 2012 г. в Сирия, предаде Ройтерс.

Фоули беше кореспондент в Близкия изток в продължение на пет години, а според очевидци на 22 ноември през 2012 г. той е бил отвлечен от неизвестни въоръжени лица в Сирия, припомня  Ройтерс.

В записа се вижда как маскиран мъж, облечен в черно, прерязва гърлото на мъж, за който се предполага, че е Фоули.

Джихадистите обявяват още във видеозаписа, че държат в ръцете си и американския журналист Стивън Сотлоф и предупреждава, че животът му зависи от следващите действия на американския президент Барак Обама, предаде Франс прес. Сотлоф е от сп. "Тайм" и изчезна безследно през август 2013 г. в Либия, припомня ИТАР-ТАСС

Същевременно двама американски представители заявиха, че най-вероятно мъжът, който джихадисти от Ислямската държава екзекутират във видеозаписа, е точно Джеймс Фоули. Очаква се днес Барак Обама да направи изявление относно убийството на журналиста.

От семейството на Фоули също потвърдиха смъртта му. "Джеймс Фоули жертва живота си, за да се опита да представи пред света страданията на сирийския народ", пише в изявлението майката на журналиста Даян Фоули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
3
 
! Отговори
християнин преди 9 години
Правилно, доброто отношение в корана е само за ислямистите/мюсюлманите. Всички други според тях са неверници и трябва да се унищожават. Ето затова исляма не трябва да се допуска никъде по света. Да не говорим за отношението към жените, никакви права за тях - там темата е огромна и много щекотлива. И колко още правила, налагащи подчинение... Отидете в едно българско село със джамия, хората са наплашени и не могат да гъкнат от местния имам и лидера на дпс. Ако младите успеят да избягат е ОК.
157
1
 
7
 
! Отговори
Марк преди 9 години
До до 212В Корана е записано , че неверниците трябва да се унищожават! Те не са хора! Миролюмбивите послания в Корана се отнасят за отношенията между мюсюялманите, но не и за отношението на мюсюлманите към неверниците! И стига с тази политкорекност и толерантнст, защото скоро ще се озовем в Европа, в която ще има няколко шириятски държави!
156
6
 
5
 
! Отговори
до 212 преди 9 години
исляма не е религия в която пише, че може да убиваш човек.... точната и единствена религия в целия свят, където е позволено да убиваш човек е юдеизма.... вземи проучи преди да пишеш простотии....
155
0
 
1
 
! Отговори
Гуньо Простия преди 9 години
До jonchoВиждам ,че не долавяте иронията ми към коментара Ви,но поне използвайте нормален език.Да пишете с латински знаци на български ....не искам да ......квалифицирам.....
154
1
 
0
 
! Отговори
joncho преди 9 години
Koe mi e prostoto be gospodin Gunyo? Ti ne me piznavash koeto ne ti dava nai-malko pravo da izpolzvash obidni kvalifikacii sprqmo men..
153
1
 
1
 
! Отговори
Гуньо Простия преди 9 години
До JonchoТи си по-*** и от мен бе червенков....
152
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Demokratichni bombandirovki do dupka za rqzanite..
151
5
 
8
 
! Отговори
Joncho преди 9 години
Приятелчето на Бойко Тиквеника - емира на Катар е главния спонсор на тези изверги , които за жалост са въоръжени с БГ оръжие
150
3
 
10
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 9 години
Жалко за невинните!Защо Америка, Англия и сие не са съпричастни и с невинните, които загиват в Югоизточна Украйна!?! Нима те не са хора? Да не би да са втора ръка хора?!?Какво излиза - за моето си ме боли, а чуждото - все ми е тая, стига да си прокарам интересите!Стига с тези двойни стандарти! Човешкият живот трябва да се цени!
149
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
убийството на един човек е трагедияубийството на хиляда човека е статистика
148
8
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Джеймс Фоули има ли връзка с полицая Аксел Фоули от Беверли Хилс?
147
8
 
15
 
! Отговори
нaд вaс преди 9 години
Джихaдистите сa плaтени нaемници финaнсирaни от същите които уж сa против тях.Не се ли нaучихте, просто стaдо офце,че терористи несъществувaт?Вие сте aбсолютнa изгубенa инкaрнaция.Истинaтa е пред очите ви ,но сте слепи зa нея.
146
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямът е религия на примитивните народи. Коя друга религия убива невинни в "името на живота". Грешката на развитите държави и преди всичко Щатите е, че решиха да внасят "демокрация" там, където никога не може да съществува такава.Тя противоречи на законите на шериата.
145
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 9 години
До ЕТО ВИДЕОТо!!!Който се интересува,може сам да потърси.Аз не искам да гледам ужасяващи неща.
144
1
 
17
 
! Отговори
МСМ преди 9 години
На исляма сам по себе си му няма нищо - обаче откачените радикални ***,които го налагат със сила, в крайност и като си измислят/добавят разни допълнителни идеи и правила, го разкривяват до неразпознаваем облик. Не бива да се забравя, че исляма е на основата на християнството все пак, и че между двете религии има прекалено общи нещо - принципи, светии, правила, празници дори... Обаче е време западните ***, които докараха т.нар. арабска пролет, какво ще правят с новия си резултат - ИДИЛ?!
143
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямът е едно от най-лошите неща, които са се случвали на човечеството. Ислямът трябва да се забрани със закон във всяка една нормална държава. Религия, която тъпче правата на човека и изкуствено го натиска да си стои със средновековно мислене. Я си помислете, ако масовата религия беше ислям - тогава нямаше да има цивилизация, забравете за всички удобства, електричество, автомобили, всичко. Ислямът е съвременната чума, дано света се отърси от тази болест.
142
3
 
3
 
! Отговори
ЕТО ВИДЕОТО!!!! преди 9 години
bestgore/beheading/islamic-state-executes-journalist-james-foley/
141
0
 
1
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До xxx 201Муйо, не ми взимай ника.
140
0
 
8
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Колелото и историятаТея "смели мъже" като дойдат да ти резнат яйцата и гръцмуля пак да ги славословиш.
139
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всъщност няма извинение за това убийство. отвлечен от няколко години, по времето, когато америка снабдяваше с оръжие и подпомагаше ислямистите. още тогава е нямало от какво да се оплакват. сега избиват мирни хора, това го няма в исляма. тези са просто *** и колкото и да не харесвам американците и отвратителната им политика, този път всякакви удари, бомбардировки и прочие срещу тези *** от исил са оправдани и на място.