Москва протестира заради оскверняване на паметника костница в София

Русия иска виновните да бъдат привлечени под отговорност
20 авг 2014 11:46, Елка Василева
176
Москва протестира заради оскверняване на паметника костница в София
Снимка: Булфото

Москва е изпратила до българското външно министерство протестна нота заради оскверняването на паметника на съветските воини в квартал „Лозенец“ в столицата.  Русия е призовала виновните да бъдат привлечени под отговорност, съобщи руското външнополитическо ведомство, предаде РИА Новости.

Скулптурната композиция и стената с имената на загинали воини е била залята с червена боя на няколко места, посочва руското дипломатическо ведомство.

Още по темата

„Дълбоко сме възмутени от оскверняването от неизвестни вандали през нощта на 18 август на паметника костница на съветските воини освободители в софийския квартал „Лозенец“, се казва в съобщение на руското министерство.

„Във връзка с възмутителния вандалски акт на МВнР на България веднага беше изпратена протестна нота с искане да бъдат предприети мерки за недопускане на подобни инциденти в бъдеще, привличане на виновните за противоправните действия под отговорност и привеждане на паметника костница в ред“, отбелязва руското външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До тук плува ли корабчеокупираме сръбски и гръцки земи, които никога не са били български, за да се освободят окупационните немски военни части да отидат в Русия на източния фронт. На практика ние помагаме на немците да воюват в Русия--------------Точно така. Били сме СЪЮЗНИЦИ на Третия райх, за което руснаците са но ОКУПИРАЛИ. А не ОСВОБОДИЛИ. Няма нужда от паметник на ОКУПАТОР, още по-малко от ФАЛШИВА костница.
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПИРО ЯНАКИСКОЛКО ГЪРЦИ УБИХТЕ ЗА 3 ГОДИНИ И 9 МЕСЕЦА--ОТ МАРТ 41 ДО ОКТОМРИ 44 Г. ??Съдейки по истеричната ти злоба - МАЛКО!Явно е трябвало да бъдат значително повече!
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
народът е *** -това си е
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им изсъхнат ръцете на тези ниско интелигентни наркомани и *** които и една тухла не са положили.Паметниците и миналото трябва да се уважават.
127
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде другари давайте по истерично!,Хайде последни копейки-и-и.Драпайте че не останаха.Лайте врякайте, гърчете се в безсилната си злобица.Това е положението! Към руските окупатори отношението е такова и такова ще си остане.Да си махат окупаторските фетиши и да идват турските окупатори. Ние демократите винаги сме предпочитали турците пред пияните руски ***. По-добре турска окупация на България отколкото руска! Хайде последни копейки-и-и.Драпайте че не останаха.
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПИРО ЯНАКИСАбе Спиро,абе,нали колкото пъти се опитахте да ни ликвидирате,никой от вас не се върна жив Я си натискай мазния гръцки *** и не се бутай между шамарите
125
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде другари давайте по истерично!,Хайде последни копейки-и-и.Драпайте че не останаха.Лайте врякайте, гърчете се в безсилната си злобица.Това е положението! Към руските окупатори отношението е такова и такова ще си остане.Да си махат окупаторските фетиши щом не искат хората да показват какво мислят за тях
124
1
 
2
 
! Отговори
а в тази костница преди 9 години
има ли наистина кости или не ?
123
2
 
4
 
! Отговори
Добре де преди 9 години
няма ли закон за вандалските пряви. Независимо, че заливането с боя изразява нечие мнение, това си е вандалски акт. Поне да заведат дописка срещу неизвестен извършител. Да симулират спазване на закона. Нъш ща ставаме правова държава.
122
4
 
6
 
! Отговори
СПИРО ЯНАКИС преди 9 години
ВУЛГАРИ, ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕТЕ ЛИКВИДИРАНИ ВСИЧКИТЕ.СОФИЯ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ КАРТОФЕНА НИВА . А САЩ И ЧЪРЧИЛ МАЛКО ВИ ПУСКАХА БОМБИ.КОЛКО ГЪРЦИ УБИХТЕ ЗА 3 ГОДИНИ И 9 МЕСЕЦА--ОТ МАРТ 41 ДО ОКТОМРИ 44 Г. ??Я КАЖЕТЕ ??ИСКАХ ДА ВИ ЗАТРИЕМ.АМА СССР ВИ СПАСИ.
121
1
 
5
 
! Отговори
тук плува ли корабче преди 9 години
До ШопЗа Македония и някои сръбски територии, които са били исторически наши или дори все още имат българско население, случаят е особено конфузен. Водим многократно преговори с Хитлер и германците. Те ни заявяват категорично, че това са техни немски земи и ние само временно ги администрираме, тоест управляваме до края на войната в Русия, която са очаквали да спечелят. Не са ни признали права върху тези земи. Заявили са, че са немски протекторат и не може да имаме претенции за тях!
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее Русия - нашият брат и съюзник завинаги!
119
1
 
5
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Авторите на творбата ги търсете сред бъдещите ни министри.
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който се гаври с мъртвите, добро не вижда.
117
3
 
4
 
! Отговори
тук плува ли корабче преди 9 години
До ШопНа практика ние имаме споразумение с германците и окупираме сръбски и гръцки земи, които никога не са били български, за да се освободят окупационните немски военни части да отидат в Русия на източния фронт. На практика ние помагаме на немците да воюват в Русия. Убиваме и заловения английски разузнавач и свръзка на английското правителство МАЙОР ТОМПСЪН. УБИВАМЕ ВОЕНОПЛЕНИК, КОЙТО ИМА СВОИТЕ ПРАВА!!!
116
3
 
7
 
! Отговори
Бай Григор преди 9 години
Горе долу ми е ясна идеята да обругаеш паметниците на тези ,които мислиш за окупатори ,обаче ми е интересно защо не се боядисва и паметника на американските летци ,дето сринаха страната ни и я окъпаха в невинна кръв ? Доста избирателен подход имат някои активисти !!!!
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шоп"Не сме окупирали чужди територии, а сме освободили български такива."Не сме освободили "български такива" щото Солун никога не е бил български. А гърците вдигат там въстание срещу нас и окупацията ни. В резултат нашата армия извършва там клане, за което дори при Живков и комунистите беше забранено да се говори. Едва наскоро историците ни признават нашите военни престъпления. Ние уж "освобождаваме" Македония, а германците ни заявяват, че е тяхна,а ние само временно я администрираме.
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ---------------Ако всички направим като теб, по-скоро управляващите няма да знаят за теб, защото ще са роми!
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американци построиха централи на въглища, нямащи бъдеще(защото са на въглища), за които ПЛАЩАМЕ по 27 и 29 ст.А вие ми казвате, че Русия ни била поробила енергийно!Една дума ви определя - Б А Л Ъ Ц ИАкъл нямате!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопИспания не беше окупирана, но тя обяви неутралитет във Втората световна и официално не участваше, нито обяви война на Англия, СССР и Америка!