Убиецът на Фоули е лидер на група британски ислямисти "Бийтълс"

На Острова се опитват да установят самоличността му
21 авг 2014 12:30, Елка Василева
72
Убиецът на Фоули е лидер на група британски ислямисти "Бийтълс"
Джеймс Фоули. Снимка: БТА

Издирва се джихадистът, който обезглави американския журналист Джеймс Фоули. Убиецът беше идентифициран като лидер на група британски ислямисти, известни като "Бийтълс”.

МИ5, Скотланд ярд и ФБР се опитват да установят убиеца на Фоули, който се подвизава под името Джон, предаде БНР. Смята се, че той един от тримата членове на банда, на която заложници са дали името на известната група заради английския акцент на членовете й.

Още по темата

Тези подробности станаха известни, след като премиерът Дейвид Камерън призова за търпение в борбата с британските екстремисти, които пътуват до Ирак и Сирия и на фона на опасенията, че може да последва екзекуцията на още един американски журналист.

Британски специалисти в момента се опитват да установят самоличността на екзекутора на Фоули, като използват наличната информация от видеозаписа като глас, ръст и факта, че борави с лявата ръка. Лингвисти вече предположиха, че мъжът е от Южен Лондон и вероятно има връзка с Афганистан.

Премиерът Камерън, който прекрати ваканцията си, за да обсъди ситуацията в Ирак и Сирия на "Даунинг стрийт" 10, заяви, че правителството е готово да въведе по-строги антитерористични закони, за да спре потока от екстремисти към двете държави. Смята се, че около 500 британски джихадисти са там, за да се сражават на страната на "Ислямска държава”.

Телевизионният журналист и фоторепортер Джеймс Фоули беше пленен от неизвестни въоръжени лица в Сирия през 2012 г. Вчера джихадистите от Ислямска държава, контролиращи територии в Ирак и Сирия, публикуваха видеозапис в интернет, озаглавен "Послание до Америка", в който се вижда обезглавяването на Фоули.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименeto kak mislyat varvarite hristiyani katolici atomna bomba i kray tova varvarstvo ne bi go pravil nito edin islyamist ili myslymanin
59
0
 
4
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Изключително прав си 44Саудитска Арабия не само че ги финансира, то там рязането на глави се практикува напълно законно, че и публично, екзекуциите са всеки петък по обяд на "Чоп чоп скуеър" в Риад взимаш си едно пакетче пуканки и отиваш да се забавляваш.Иначе ако питаш американците, там проблем с демокрацията няма.Публичното обезглавяване на магьосници и финансирането на ислямисти не е в разрез с АМЕРИКАНСКАТА демокрация или поне докато са удобни за САЩ.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убиецът на Фоули е лидер на група британски ислямисти "Бийтълс"Очаквайте новини за ислямисти от "Ролинг Стоунс""АББА"групата за обезглавяване "Шансон"Те ги създадоха,те ги подкрепяха, те ги приеха в страните си.Те ще носят отговорността за ислямизацията на Европа.И докато българският и румънски *** може само да свие портофела на залухавия европеец,то тия евроислямисти не си поплюват.Взривяват невинни хора,отвличат и режат глави като зелки.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Британец екзекутирал американският журналист"Френският бизнесмен Рашид Неказ създаде фонд за защита на жените преследвани за носене на бурки."Лондон,Париж ,Брюксел,Берлин са заляти с турци,кюрди,араби пакистанци,индуси,африканци.България трябваше да е балансьор между изтока и запада.Да е неутрална.Но нашите продажни политици ни тласкат към пропастта.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко идва от безхаберието на западните държави. Приеха стотици хиляди мюсюлмани, настаниха ги, хранеха, образоваха, търпяха, като се надяваха, че ще им работят и прислужват. И сега какво? Стреснати са от дивотията и жестокостта на радикалните ислямисти, яли хляб от ръката им. И пилотите, взривили кулите близнаци в Ню Йорк, са били обучавани в САЩ. Има начини за справяне със ситуацията, все още не е късно, но трябва да се вземе много бързо решение, защото ислямът заема нови и нови позиции.
55
1
 
11
 
! Отговори
Бумеранг преди 9 години
От години специалистите по ислямски тероризъм предупреждават,че най-опасните терористи са родени и израснали в Англия,Франция,Белгия,Холандия и Германия.Там от години тече ислямизация.Евротолерантност към турци,кюрди,араби,индийци и чернокожи от Кот ди воар,Нгоро нгоро и къде ли не.Мароканците запалиха предградията на Париж.Стоят се джамии в Европа.БуМного по лесно се промива мозъка на живеещ в развита европейска държава мюсюлманин от колкото на този живеещ някъде другаде.Не знам защо,но е факт
54
1
 
1
 
! Отговори
istinata преди 9 години
stiga ste revali za tia imigranti be.novinata e razli4na.osven tova koia durjava haresva imigraciata.vsiaka vtora novina pri nas e za siriiskite bejanci
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудно ми е кога британските вестници ще пуснат новината, че този е българин... такава кампания направиха преди Нова Година против България и Румъния, че ако им се вярваше на писанията човек щеше да настърхне какво ги чака от българските и румънските емигранти... изкараха ни най - голямото зло на земята. А какво се оказва - ние сме най - налкият проблем на изгнилата колониялна "империя". Последно чух за българин награден посмъртно спасил дете от удавяне в Англия, а не за българин джихадист...
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо Европа трябва да се изчисти до крак от всякакви мюсюлмани, да се забрани строежа на джамии и да се срутят тези които тези поклонници на смъртта са издигнали. Исляма е религия на убийството и лъжата, като сектата на удушвачите в Индия. За мюсюлманина да излъже дори не е грях, ако обект на лъжата не е мюсюлманин, така, че всички приказки за мир казвани от мюсюлманин са лъжа.
51
10
 
13
 
! Отговори
Андрей преди 9 години
До sallaadinБраво ! Абсолютно точно го каза. Най опасната ислямски държава на близкия изток е Еурция, след това Иран и не на последно място Катар. Аз мисля че това чудовище исляма и фикс идеята му "Ислямска държава" главата му е Иран, мозъка Катар а тялото Турция.Американците правят грешка след грешка, допуснаха Турция в Нато, дадоха патриотки на Катар уж да се пазят от терористите. На евреите Господ им върши работата. Християни, мюсулмани шии суни се трепят. Израел добре знае да се пази.
50
4
 
20
 
! Отговори
2 преди 9 години
тази религия на смърта ,убииствата ,издевателствата и кървави атентати трябва да изчезне от лицето на Земята.
49
4
 
16
 
! Отговори
за който не вижда преди 9 години
Всички мюсулмански терористични организации имат връзка. Това е мрежа от ислямски организации Свързва ги касата от която получават пари. Тази каса се пълни спари без труд. Там парите извират от земята и влизат в ръцете на хора с прикрито ислямско съзнание които знаят че парите могат да купят света. Света не се продава в супера нито на пазара. С тези пари безбожно богатите араби от Катар финансират убийците на терористичните организации Алкайда, Хамас, Хизбула, Боко Харам а и сега ИДИЛ,
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е само игра, всичко е само спектакъл...
47
3
 
16
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Тези тарамбуки не ги разбирам.Като са толкова големи мъже да режат главите на воиниците,не на журналистите.Амо там може и да ги ебнат.***.
46
4
 
15
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Някои уточнения: ИДИЛ не е творение на САЩ, защото с негова благословия една трета от територията на Ирак вече е независима - Кюрдистан, макар че все още формално е част от Ирак, ИДИЛ са сунити, който са малцинство в ИРАК, но мнозинство в Турция, а другата една трета от Кюрдистан е именно на територията на Турция, е Кой няма интерес от независим Кюрдистан, напомням че именно Турция отказа на САЩ и ВБритания сухопътна опереция срещу ИРАК от нейна територия и накрая ИДИЛ иска главата на Баша Асад.
45
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
Na Shipka ne e imalo iznasilvanija,imalo e samo ubivanija.
44
42
 
9
 
! Отговори
Руснаците преди 9 години
Освобождението на България 1878 е манипулирано , Руснаците са убивали и изнасилвали , има унишожени документи за да няма доказателства
43
3
 
0
 
! Отговори
do Adminite преди 9 години
Kade ste be admini ta pozvolyavate takiva kato A3 da pishat v neta????????
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не го молят, главно по три причини: Защото са заети да му продават технологии, да прибират парите, които той им плаща за онова, което нямат и не могат да измислят, и защото приемат руснаците, които отиват да живеят в "дебилните" Щати.
41
9
 
12
 
! Отговори
сс преди 9 години
Защо просто инфантилните хамериканци не се помолят на Путин , той знае , може и ще направи това което САЩ не могат , не знаят и няма да направят !!!