Десетки загинаха при сблъсък на два автобуса в Египет

Сред пострадалите има чужденци
Обновена: 22 авг 2014 08:51 | 22 авг 2014 08:51, Елка Василева
1
Десетки загинаха при сблъсък на два автобуса в Египет
Снимка: архив, Reuters

Тридесет и трима души загинаха, а над 40 получиха наранявания с различна степен след тежка катастрофа, която стана в южната част на Синайския полуостров в Египет. Това предаде РИА Новости, като се позова на агенция МЕНА.

Според постъпилата информация малко след полунощ на пустинен път на около 50 км от Шарм еш Шейх са се сблъскали два автобуса.

Ударът бил с такава сила, че една от машините се преобърнала. В момента продължава операцията по изваждане на телата. По думите на специалисти броят на жертвите може да нарасне.

Здравното министерство на Египет съобщи, че сред пострадалите има гражданка на Украйна, двама граждани на Саудитска Арабия и йеменец. Те са откарани в международната болница в Шарм еш Шейх. Засега не се знае дали има чужди граждани сред загиналите.

Това е една от най-големите катастрофи в Египет в последно време. Към местопроизшествието са били изпратени 30 автомобила на бърза помощ, отбелязва ИТАР-ТАСС.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Египеткатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Европейците редуцираха силно своите посещения на Египет. Това води да огромни загуби, защото страната Египет все още крета, поради постъпленията на туристите. Предимно руснаци и украйнци. Вън от хотелите е ужасна мърсотия , полицаите официзлно искат "бакшиш".Бях веднъж през 2009-та г., но никога повече няма да стъпя там.