Камионите от руския конвой пристигнаха в Луганск

Разтоварването им е започнало
Обновена: 22 авг 2014 21:00 | 22 авг 2014 20:47, Веселина Йорданова
95
Камионите от руския конвой пристигнаха в Луганск
Снимка: архив, Ройтерс

Всички камиони от руския хуманитарен конвой за Югоизточна Украйна пристигнаха в Луганск, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на представител на градската администрация.

Започнало е разтоварването на хуманитарните помощи, които след това ще бъдат разпределени между жителите от специална комисия, добави представителят на администрацията. Комисията ще определи и групите от населението, които трябва да получават помощи с приоритет.

Още по темата
Не е изключено част от помощите да бъдат препратени в Донецката народна република, каза източникът на ИТАР-ТАСС. Пристигането на камионите беше потвърдено и от репортер на Асошиейтед прес. Франс прес съобщи за пристигането в Луганск на двайсетина камиона, позовавайки се на служител на регионалната администрация, лоялен към правителството в Киев.

Изпращайки хуманитарна помощ в югоизточната част на Украйна, Русия действа в пълно съответствие с нормите на международното хуманитарно право, заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков. Изявлението, цитирано от ИТАР-ТАСС, е публикувано на сайта на руското външно министерство.

"Ние, разбира се, обърнахме внимание на редица изявления на официални украински представители, съдържащи нападки по наш адрес", подчерта Рябков. "Нещата се представят така, сякаш Русия едва ли не е нарушила нормите на международното право, изпращайки автоколона с хуманитарна помощ на населението в
югоизточните райони на Украйна."

"Да се апелира сега за зачитане на нормите на международното право, които ние винаги сме спазвали, спазваме и ще спазваме, значи да се прехвърля проблема от болната глава на здравата", подчерта руският дипломат. "Ние действаме изцяло в съответствие с нормите на международното хуманитарно право.

Повече не можем и няма да се примиряваме с бедственото положение на хората, живеещи в протестиращата югоизточна част на Украйна".

Рябков отхвърли обвиненията на Киев и изрази увереност, че скоро ще бъдат отправени "също толкова лицемерни нравоучения по наш адрес от други столици". Руският заместник-министър им отговори предварително с фразата: "Преди да учите другите как да живеят, започнете от себе си" и ги посъветва да помислят до каква степен техните дела противоречат на думите им.

"Ние сме уверени в правотата си. И обвиняваме Киев и стоящите зад него страни, че те всеки път поставят своите политически, по същество антируски интереси, над вечните норми на човеколюбието и състраданието".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Май си е време и Плевенлиев да се обърне към Русия с молба за хуманитарна помощ.Доколкото гледам , никой от Запад не гледа на България , като равноправен член на ЕС. Освен , че ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА се обвиняват за кражбите на жалката помощ на Европа,за корупцията,което съвсем е нормално за Българите ,да се оплакват взаимно пред Европа , ако не им минат далаверите,тук там някоя критика за съдебната система и див бяс за шистовият газ,Белене или Южният поток -полза от тях-НЕМА...
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А помощите през Полша са хуманитарни ??През Русия не са разбира се ?От Киев та до Пентагона ?А какво е казало ООН , няма значение !
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво !Не могли да дават хуманитарна помощ ? Е защо , тези хора да *** ли ? Това е плана на Пентагона де , но звучи много цинично ?
46
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КримБедно момче! По-скоро именно българите през зимата ще осъзнаят какво лош живот без руски газ-------стига с тоя газ бе ***, на никой не е притрябвал...
45
2
 
19
 
! Отговори
ГЕНОЦИТ преди 9 години
Някой опорито иска да си унищужи собственият народ от глад и мизерия...И тука ще стане тъка след 10 години...
44
3
 
32
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Каквото трябваше да стане-стана!Пак бяха натрити носовете на янките,пак бяха провалени пъклените им планове да уморят от глад това население!Да видим сега американската пропаганда как реве срещу хуманитарна помощ!От седмица вият:камионите били пълни с оръжие и какво ли не,днес се изцепиха,че били полу-празни,последно-какво?Истината е,че камиони пълни с храни и медикаменти са по-силно оръжие от танкове и бтр-и!Светът вижда кой какво праща там!И си прави изводите.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хватит орать пидары западные , вс равно Россию не победить .
42
1
 
21
 
! Отговори
Чичо доктор ! преди 9 години
Всички еврогечетa,дa си.мaжaт зaдниците с вaзелин и дa си лягaт!
41
1
 
3
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До бандеровче"нали знаеш какво направихме със източната военна колона миналата седмица..?"Кои "вие"? Ти да не си в Донецк? Внимавай да не ти хвръкнат яйцата от някой ПТУРС.
40
29
 
2
 
! Отговори
admiralski преди 9 години
Да, да, дават им 3 милиарда, но им вземат 300 милиарда. Искат пак да заробят Източна Европа. От нас зависи дали ще им се дадем. Не им щем ни помощите, ни южните потоци, докато не се осъзнаят.
39
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До прорускаТе преди няколко дни деликатно му я поискаха от Обама Нобеловата награда за мир!
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tia ot KinieF presko4iha vadata,kak sa trgnali skoro Statite ste im biat duspata zastoto lugaha, lujat i se opitvat da lujatkamionite sa pulni i sa 280 na broi, a ne poluprazni i 200 na broii kva e taia drjava koiato pada ot 200 poluprazni kamiona. tia ot domatenite konservi li gi e shube ili ot hriena na driveriteStatite ste gi klecat tie napvo v DNKA-to
37
20
 
7
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Като почне вълкът да лее крокодилски сълзи и да ти говори за човеколюбие и състрадание, работата е ясна - гладен е.
36
4
 
37
 
! Отговори
Мастиковски преди 9 години
До Германеца Неграмотно теле....от доста години точно руски камиони печелят "Дакар"...ако изобщо знаеш какво е това. И там откъдето руски камион или джип минава...твоите магистрални камиони и джипове не могат. Те се като балерини още при един пръст кал или сняг.Скрший се и не се излагай!
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У кого правда - тот и сильней.
34
1
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
на германеца от ком. 56 му е "полупразна" главата
33
27
 
6
 
! Отговори
Германеца преди 9 години
Всички руски камиони са от дена марка та ако един се развали да може да се ползва за резервни части на втория.И що бутане ли е паднало за да достигнат Украйна че руските машини обичат да ги бутат.Навярно затова са и полупразни....заради бутането
32
6
 
38
 
! Отговори
хуманитарна помощ преди 9 години
Обама не можа, или не пожела да спаси живота нито на чернокожия Михаел Браун, нито на заклания от ислямистите журналист Джеймс Фоули. С хуманитарната си помощ, руснаците спасяват живота на десетки хиляди жители на Донбасс!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tia ot Kinief sa izkukali do N stepen.Яценюк каза, че Pусия изпраща 200 полупразни камиона в Украйнai s polupraznite kamionetki Rus ste gutne velikata meidanska zganoti nepocnaa da pucat po polupraznite kamioni, a se rep4iha ga pucnaha malaiziskio boing, a?
30
5
 
25
 
! Отговори
Въпросът преди 9 години
Американците подкрепиха и финансираха фашистката хунта в Куев. Въпросът е, когато от "Правый сектор" се обърнат срещу тях и започнат да режат американски глави, и Киев ли ще бъде бомбардиран?