Пентагонът осъди влизането на хуманитарния конвой в Украйна

НАТО предупреди, че действията на Русия могат да задълбочат кризата
Обновена: 22 авг 2014 22:28 | 22 авг 2014 22:21, Веселина Йорданова
220
Пентагонът осъди влизането на хуманитарния конвой в Украйна
Снимка: Ройтерс

Пентагонът решително осъжда влизането на руския хуманитарен конвой в Украйна без разрешението на украинските власти, предадоха световните агенции.

Още по темата
Говорителят на Пентагона Джон Кърби изрази сериозна загриженост от това, че руският конвой е минал украинската граница и призова за незабавното му изтегляне. Той подчерта, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу неотдавна е "дал гаранции" на американския си колега Чък Хейгъл, че руската армия няма да навлезе в Украйна.

Тази стъпка ще има последствия за Русия, които се обсъждат с международните партньори, предупреди Кърби. Той определи изпращането на камионите като "нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна от страна на Русия".

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен предупреди, че действията на Русия в Украйна могат единствено да задълбочат кризата, предаде Ройтерс.

Генералният секретар на алианса разкритикува решението на Кремъл да разпореди потегляне на "така наречения хуманитарен конвой" към град Луганск на украинска територия без съгласието на украинските власти и без участието на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК).

Расмусен заяви, че това е грубо нарушение на международните ангажименти от страна на Русия. "Това може само да задълбочи кризата в региона, която самата Русия създаде и продължава да подклажда", каза генералният секретар на НАТО. Той допълни, че инцидентът повдига въпроси дали целта на хуманитарната помощ е да подпомогне цивилните граждани или да осигури доставки за сепаратистите, предаде ДПА.

Андерс Фог Расмусен съобщи, че алиансът е забелязал обезпокоително струпване на руски сухопътни и въздушни сили в близост до Украйна. На сепаратистките групи в Източна Украйна се прехвърлят големи количества модерни оръжия, включително танкове, бронирани автомобили и артилерия, допълни главният секретар на НАТО.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
burberry scarf black преди 9 години
is really minimal and provides only a small amount of cushioning. However, that improves the tactileburberry scarf black friday sorashop.it/shop/panen/burberry-scarf-black-friday.html
134
0
 
14
 
! Отговори
тя преди 9 години
тоя пентагон , това НАТО са най- големите престъпници на света.Ако настъпи край на човешкия род те ще са виновни.
133
0
 
12
 
! Отговори
тя преди 9 години
Пентагона не иска да се помага на бедстващите хора , защото са руснаци.
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Автоколонна с российской гуманитарной помощью востоку Украине подверглась миномтному обстрелу при подъезде к украинскому городу Луганск в пятницу.При подъезде к Луганску на холмистой местности автоколонна была обстреляна из миномтов со стороны района, занятого подконтрольными Киеву военными формированиями...НЯМАМ ДУМИ
131
0
 
26
 
! Отговори
Коледа иде! преди 9 години
До bg 162Отговарям на въпроса ти. Гнусавецът Турчинов е евреин, макар че се прави на християнин-баптист. С една дума - ***! Яценюк точно е евреин, както и Коломойский! Аваков е Авакян. А Петро Поросьонко е от Болград, но няма нищо българско, даже не е прихванал трошичка от българското. ***, угоена със сало, после с шоколад, бонбони. Какъв ли бекон ще излезе от него с тази диета, когато му дойде Коледата? Украйна ще бие своите фашисти!USA сега само се надува, но срещу нея е Голямата Мечка!
130
0
 
24
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Ако, хуманитарната помощ за бедстващото население на Донецк и Луганск се нарича "агресия" от западния политически елит, то тогава как би трябвало да наречем истинската агресия от страна на на запада срещу Югославия,Афганистан, Ирак, Египет, Либия, Сирия, Йемен
129
0
 
30
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
това, че пентагонът (петоъгълник. очертания на звезда) и отрочето му нато са си присвоили правомощията на междунар. съд с права и да изпълн. присъдите си със сила не е нищо ново за съвр. свят. въпросът е кога пентаг. и нато ще бъдат реално осъдени за влзането и подкрепата на Нехуманитарни конвои в различни точки на света, с което и в момента се намираме в свет. война. хуманитарен конвой на съд в хага за невоенни "престъпления". некои биолог. единици здравата са изкукали от липса на здрав разум.
128
0
 
26
 
! Отговори
1 преди 9 години
За живота няма разрешение! Или живееш или умираш. Тезата на Пентагона е да се мре, докато чиновниците си клатят мъдите по бюрата и си броят пачките от подкупи. Чудя се, хуманитарната операция в Ирак как ще се охрактеризира от Пентагона? Смешници.
127
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американското лицемерие и подлоста им е безгранична--няма толкова долни хора по-света........Никога не съм подържал Русия-----но отсега нататък съм фен на Русия
126
0
 
30
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 9 години
Пентатгончето щеше и мене да бомбят ама се скриха като плъхове ха хахаха ще ядете х ....на великия Путин !!!!
125
1
 
31
 
! Отговори
Пентагона преди 9 години
Ужас!Вече никой не ни бръсне за сливи.
124
0
 
24
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
На това му се вика куче със салам да биеш
123
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен166 Америка Канада и ЕС пратиха като хуманитарна помощ суха храна , бронежилетки , и каски с което много спомогнаха за намаляването на хуманитарната ситуация, не малко чиновници и генерали продадоха помощите на роднините на участниците в АТО и си помогнаха в тези трудни времена.
122
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че са арогантни руснаците, арогантни са. Ама не виждам това каква връзка има с избиването на хората от източна Украйна.
121
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До колибриТо Киев праща хуманитарен конвой но до тези градове които са под негова власт в Луганск не стигна, и според свидетели от този конвой два камиона са раздадени пред камерите на журналистите останолото в местната търговска мрежа , който има пари ще получи хуманитарна помощ, пенсионерите и децата да се оправят сами.
120
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От няколко месеца слушам Украйна и НАТО да съобщават за струпване на руски войски по руско - украинската граница. До сега трябва да са станали около 2 милиона войници. Всеки момент се очакват да избухнат епидемии от дизентерия, коклюш, вариола, варицела и т.н. в крайграничките кампове на руската армия. Това ще редуцира проблема и великата украинска армия ще може да пише по вестниците, че е унищожила най - голямото военно формирование в историята на Русия... Слава на Украйна...;)
119
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно НАТО то вече стана лъжливото овчарче, то бяха струпвания на войски по границата, то бяха маневри, то бяха конвои, то през границата постоянно се прехвърляло оръжие, и когато стане вече никой няма да обърне внимание.
118
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пентагона да си наляга парцалаците, защото да го не нагази солдатския ботуш, което ще реши 90% от световните проблеми.Всяко търпение си има граници,особено когато се касае за човешки живот.***.а цялата планета с проблеми, сега друг трябва да им ги оправя!Откъдето минаха само купища л.... оставиха!Като не ги бива за световен полицай, да си се прибират у дома и да оставят хората да си се оправят сами- по-лошо няма да стане.Да си развиват "демокрацията" у дома и да си се радват на "америк. мечта".
117
0
 
26
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Тези дета са против конвоя искат да кажат, че да - трябва помощ, но ако може да е от тях, а не от Русия. Пък те сега не могат да пратят...........
116
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
189, тая ислямскадържава е изкуствено създадена, че американците да имат повод да останат в региона