Въображаемата заплаха от имиграцията за Великобритания

Огромни орди от бедни българи и румънци все пак не дойдоха
Обновена: 22 авг 2014 09:10 | 22 авг 2014 07:10,
39
Въображаемата заплаха от имиграцията за Великобритания
Снимка: архив, Reuters

Ето ги идват - огромни орди от бедни румънци и българи, стичащи се към Албиона да откраднат добрите работни места от родените там британци - когато не просят за финансираните от данъкоплатеца социални плащания. Това пише "Уолстрийт джърнъл" в коментарна статия, посветена на дебата и опасенията във Великобритания, свързани с имиграцията.

Такава бе зловещата история за имиграцията, която бе обрисувана през последните месеци от Найджъл Фараж и неговата Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП), когато правилата за трудова мобилност на Европейския съюз най-после бяха приложени за Румъния и България. ЮКИП предупреждаваше, че във Великобритания ще идват по 5000 новопристигнали от двете страни всяка седмица. Математически, това значи над четвърт милион годишно, посочва "Уолстрийт джърнъл".

Оказва се обаче, че тези имигранти все пак няма да дойдат. Според изследване на британската национална статистическа служба, огласено по-рано това лято, общо 153 000 румънци и българи са работели във Великобритания през второто тримесечие. Това е с 9000 повече от 2013 г., когато все още ги имаше ограниченията върху трудовата мобилност за тези работници.

Цялостното увеличение е 6 процента, отбелязва вестникът. Великобритания трябва да приветства имиграцията като доказателство, че растящата й икономика продължава да привлича чуждестранни работници - по-добре от ситуацията в Испания, където продължителната рецесия накара около 700 000 испанци, или 1,5 процента от населението, да напусне страната от 2008 г., коментира "Уолстрийт джърнъл".

Великобритания също така е предпочитана дестинация за много от тези испанци, които обикновено предлагат на приемащата ги страна, колкото и Обединеното кралство предлага на тях. Жалко, че тази мъдрост изглежда е загубена за Дейвид Камерън. Отчасти в опит да запази електоралната база на неговата Консервативна партия и избирателите й тя да не отиде при ЮКИП министър-председателят обеща да намали нетната имиграция до "десетки хиляди" от сегашното й равнище от около 212 000 души и затегна правилата за издаване на виза за квалифицирани работници за постигането на тази цел.

По-стриктните мерки за имиграцията правят по-трудно за фирмите да наемат работниците, от които имат нужда, което в крайна сметка ще попречи на растежа. Деветте хиляди нови румънци и българи, които са пристигнали досега през тази година, идват, когато британската икономика нараства с 3,2 процента и повечето идват да работят, отбелязва изданието.

Камерън е на по-сигурен терен, когато се опитва да се справи с така наречения социален туризъм. По-рано този месец правителството му намали от шест на три месеца срока за получаване на социални помощи от граждани на ЕС в Обединеното кралство. Въпреки че този ход предизвика неодобрение в Брюксел, той бе приветстван като стъпка напред, позволяваща миграционните потоци да бъдат направлявани от пазара, пише "Уолстрийт джърнъл".

Но Великобритания все пак се нуждае от лидер, готов да убеди избирателите в икономическите ползи от по-свободната имиграция, като достъпа до по-голям и по-разнообразен източник на таланти. Камерън прави на страната и партията си лоша услуга, като отстъпва от тази роля, допълва вестникът.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Tva britaneca golqm marlq4!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що бе я замръкни примерно в максуда във варна, давидим дали ще оцелееш
26
3
 
4
 
! Отговори
никой преди 9 години
До Анонимен аз живях и работих 2 г, в Бристол и Бирмингам , не знаех къде съм , в Изтакованото им кралство , или в Сомалия , видях много от местните да спят по улиците, а нито една печка бездомна , 90 процента от работещите в тамошните фабрики бяха чужденци , предимно поляци , и нито един черногъз Одисей, и имат по 5-6 деца , много изтакована нация заслужават си го
25
1
 
5
 
! Отговори
sperko преди 9 години
Мале, като прочета извратените неща, изписани тук, направо ми се повръща! Как може такава омраза, българи настроени един срещу друг..? Особено човека от Сидни, Австралия.. Признавам, че Австралия е едно от най-добрите места за живот, но такива като теб ще я натровят със злобата си. Трябва ни единство и обединение за да направим България най-хубавото място за живот за нашите деца.
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не сме ние,румънци,литовци,латвийци и поляци,няма да има кой да им бачка по фабриките и в земеделието,местните за *** не стават,марда до марда,знаят само да пукат алкохол и да чакат на помощи,а и работодателите по фабриките на щат да се занимават с местни
23
2
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 9 години
Ти с температура ли си?
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми на българите не им се живее в Индия и Пакистан. Просто предпочитат по-цивилизовани части на Европа,като България например.
21
2
 
15
 
! Отговори
Жалко, много жалко! преди 9 години
ТРЯБВАШЕ да отидат. А после някой социолог да обясни на британците какво докара на България гнусната сделчица на Чърчил, който не зачете нито реалната ситуация по време на Втората св. война, нито международните договорености (5-милионна Бг има 3000 комунисти, затова е била предвидена за английска зона, а Гърция, с по-малко от 2 милиона население - с 20 000 комунисти е била предвидена за зона на СССР)Но на Чърчил му трябвал излаз на Средиземно море, а Сталин искал България. В АДА ДА ГОРЯТ ДАНО
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей ги идат лошите и некачествени българи. Инглънда, по-добре ги спрете и си внасяите индийци и виетнамци и други азиатци - те са по-стока, шъ знаите.
19
0
 
36
 
! Отговори
Blake преди 9 години
Огромни тълпи от зли българи нямаше, ама за сметка на това, най-употребяваното име за новородено на Острова вече е Мохамед (класическо старо английско име :) )... Да им е честито на смотаняците, със здраве да си строят джамиите!!!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 23 USA смешникаПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Всичко е едно и същи, сравнявай цени сравнявай качество.Ако е по скъпо как тогаа ще сме 4-та поредна година на първо място за най добра страна за живеене????Прочети линка по долу първия критери на BLI индекса- от приходите се вадят разходите и квото остане показва колко неща може да си купи човек. Това е стандарт на живот. За останалите да не говорим 84 ГОДИНИ средна продължителност! Здравна системаЧисла, факти, не ръси глупостипоздрави от Сидни Ав$тралия
17
1
 
5
 
! Отговори
от USA смешника преди 9 години
Заплатите в Австралия са 10-15% по-високи, щото разходите са 50% по-високи. :)))И аз мога да извадя анкети.Мога да говоря и за познати, занимаващи се с "нещо професионално" в Щатите. Един от тях имаше огромен здравословен проблем. Оправи се без никакви грижи.Виж, ако си пълен *** и нямаш никакви умения, където и да отидеш ще си зле. Освен може би при кивитата и озитата.
16
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
огромни орди емигранти от България не могат да дойдат по простата причина,че държавата е обезкръвена.който замина ,замина.деца се раждат все по малко,населението е възрастно и ще става все по възрастно.много от малко останалите млади не се интересуват от нищо,нито от работа нито да учат,нито семейства да създават,карат го ден за ден.една трета от младежите в бг от 16 до 29 години нито учат нито работят,живеят от пенсиите на родителите.
15
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 9 години
" Ето ги идват - огромни орди от бедни румънци и българи, стичащи се към Албиона да откраднат добрите работни места от родените там британци - когато не просят за финансираните от данъкоплатеца социални плащания. Това пише "Уолстрийт джърнъл" в коментарна статия, посветена на дебата и опасенията във Великобритания, свързани с имиграцията."Глупавите британски гейове нямат право да наричат българите орди и да ги сравняват с мамалигите. Така за сър-овете с перуки. Знаем за сър Елтън Джон.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Balgariq, e mnogo po krasiva i estestvena kato strana ot Angliq! No ni trqbva lider koito si obicha naroda! Primerno kato frau Merkel!
13
0
 
28
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Че ние сме далеч по-цивилизовани от тия крепостни селяни, дето още не са измислили смесителя и единственото им развлечение е да пляскат по мачовете и да се трепат после по гарите :) Е, верно, че имат истински елит, ама той си е наследствен и такъв ще си остане
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие, западняци, посяхте тези бурени на плодородна почва. Сега борбата с тях ще е много, много трудна. Оставите ли един да вирее - отиде цялата нива!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в англия е супер,даже и в селата. перфектни улици дворове къщи медицинско обслужване и близки магазини с всичко както в града. ако бях англичанин щях да искам всички навляци да си вървят от където са дошли. в бг положението вече е изпуснато,60%от новородените са с майчин език различен от българския.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Англия е изкупена от руските олигарси, арабските шейхове и дори от ислямистите-джидадисти! В следващите години ще им гледаме страшния гърч!
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога не бих стъпил на мижавия им остров, освен ако не отида там с цел туризъм! Колкото и да съм див българин, все пак имам някакво достойнство, и некви да ме гледат отвисоко, просто щото съм от източна европа - не, мерси!Който знае английски и му се ходи в чужбина, да заминава за Америка. Колкото и да им се смеем, все пак са единствената страна в света, която е успяла да асимилира *** си имигранти - т.е. постигнали са невъзможното.