Във Венецуела вече ще пазаруват с пръстови отпечатъци

Цели се да се пресекат злоупотребите в магазините
22 авг 2014 10:23, Елка Василева
6
Във Венецуела вече ще пазаруват с пръстови отпечатъци
Снимка: Reuters

Венецуела ще въведе система за пазаруване чрез взимане на пръстови отпечатъци, за да се пресекат злоупотребите в магазините, предаде Ройтерс.

Биометричната система ще бъде създадена в момент, в който Венецуела страда от недостиг на много стоки. Тя ще попречи на клиентите на магазините да купуват по няколко пъти и в големи количества едни и същи продукти, за да ги изнасят после контрабандно в съседните страни.

Още по темата

Новината за създаването на биометричната система съобщи лично в реч по телевизията президентът на Венецуела Николас Мадуро.

Не става ясно обаче дали системата ще бъде внедрена в магазините в цялата страна или само в щатите, които са близки до границите с други латиноамерикански държави.

Венецуела страда от недостиг на различни продукти като например олио или тоалетна хартия.

Ценовият контрол и големите субсидии позволяват на много венецуелци обаче сега да купуват продукти в големи количества, а после да ги изнасят контрабандно в Колумбия срещу добра печалба.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Незнам колко пъти трябва социализма да се провали тотално че да разберат хората че Капитализма няма алтернатива и е извел от бедността много повече хора от колкото вашите утопии.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Във Венецуела вече ще пазаруват с пръстови отпечатъциЦели се да се пресекат злоупотребите в магазините"В тая варварска страна щом нямат скруполи да разпъват хора на кръстове с пирони, за да покажат вярата си в Христос по празници - тогава едва ли имат скруполи и да режат пръсти и да ползват отпечатъците им. Така че намаляването на злоупотребите е много съмнително. Развили са си технолигията, пък канибалската култура си е останала.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в българия вече сме белязани като най великите престъпниците