Фоули може сам да е поискал да бъде убит, смятат близките му

Жертвал се е, за да спаси другите, предполага семейството
Обновена: 23 авг 2014 07:45 | 23 авг 2014 07:44,
102
Фоули може сам да е поискал да бъде убит, смятат близките му
Американците показват по всякакъв начин съпричастността си към семейството на журналиста. Снимка: архив Ройтерс

Джеймс Фоули може да се е предложил доброволно да бъде убит, за да спаси живота на останалите заложници. Това съобщи семейството на американския журналист, след като стана ясно, че похитителите са изпратили имейл на роднините му, в който обявяват намерението си да го екзекутират, пише The Telegraph.

По-младият брат на Фоули, Майкъл, заяви, че „няма съмнение”, че американският журналист би се жертвал, като добави, че „това винаги е било част от характера му”. „Той винаги се тревожеше за другите повече, отколкото за себе си. Смятам, че той е най-силният и най-добре подготвения за това. От видеото се вижда, че той не се страхува”, каза Майкъл.

Още по темата
Ислямска държава в Ирак и Левант са казали на семейството на Фоули в имейл на 12 август, че САЩ ще „платят цената” за въздушните удари по цели на Ислямска държава в Ирак, като се започне с кръвта на американския гражданин Джеймс Фоули. Писмото, в което се казва още: „Няма да спрем, докато не утолим жаждата си за вашата кръв”, може да е било написано от „Джон” – британския джихадист, който обезглави Фоули, според експерти, които са анализирали текста.

Хамас насочи гнева си заради убийството на трима командири на своето военно крило срещу предполагаеми израелски шпиони в Газа, екзекутирайки 21 души за малко над 24 часа. Палестинското движение предупреди, че същото наказание скоро ще бъде наложено и на друг, пише The Guardian.

Предполагаемите информатори, сред които две жени, са били убити в четвъртък и петък. Трима са били екзекутирани в четвъртък рано сутрин в изоставен полицейски участък, а още седем са били застреляни публично пред джамия в град Газа след петъчните молитви.

Конфликтът може да ескалира още, след като в петък следобед четиригодишно израелско дете бе убито при попадането на снаряд в кола близо до границата с Газа. Това е първата цивилна жертва в Израел след възобновяването на боевете след рухването на поредното временно примирие по-рано тази седмица и се очаква да повлече след себе си решителен отговор от страна на израелската армия.

Екстремистките сили си проправят път към западната част на Сирия от базите на изток, което прави все по-възможна перспективата от американска военна интервенция за спирането на тяхното настъпление, пише The Independent.

Ако Ислямска държава заплаши да завземе Алепо или част от него, установявайки пълно господство над антиправителствените бунтовници, САЩ може да бъдат принудени да действат публично или тайно в тандем с президента Башар Асад, когото се опитват да свалят. Сирийската армия е заключена в ожесточена битка, за да задържи въздушната база Табка в провинция Рака, чието падане ще открие пътя до Хама, четвъртия най-голям град в Сирия.

На север, Ислямска държава държи под свой контрол ключова територия, която може да й позволи да отреже пътя на оръжейните доставки между Алепо и турската граница. Халифатът, обявен на 29 юни, вече покрива източната част на Сирия в допълнение на една четвърт от територията на Ирак. Той се простира от Джалала, на 20 км от Иран, който иракската армия и кюрдските сили се опитват да си върнат, до градовете на 30 мили северно от Алепо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
САЩ може да бъдат принудени да действат публично или тайно в тандем с президента Башар Асад, когото се опитват да свалят. Е по добре късно, отколкото никога. Той (акъла ) идва , но често доста късно. защото алчноста го помрачаван
56
1
 
15
 
! Отговори
Провокация преди 9 години
Пак ли се връзвате на еврейските гнусни номера - пита се кой обезглавява журналиста ? Не са ли американските главорези от Blackwater ?
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Chirchil pojertva 60 000 anglichanina ot Kovuntri za da ne se izdade che sa razshifrovali nemskite kodove za saobstenia.Toi ostawi nemzite da bombardirat Kowantri bez da predupredi jitelite.
54
1
 
22
 
! Отговори
преди 9 години
Хора не забравяйте 11 септември 2001,Тогава американското правителство жертва 3000 човека за да започнат с терора по света. Аз не се съмнявам че това отново е игра на американците и в частност ЦРУ. Отново насаждат ужас в нас и ни подтикват към поредната война.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са еврейски книги. Евреина не хули себе си. Ако не си си учил уроците, да ти кажа, че християните признават и Новия завет и Стария завет. А "новите евреи" признават само Стария завет. Мюсюлманите признават и Корана и Новия и Стария завет. Висшето духовенство на евреите казва, че са променили Талмуда, за да се изключат от него главите в които се описват човешките жертвоприношения и расизма. Ама ти ще промениш ли нещо, което уж твоя Бог ти го е казал? Молох изисква човешка кръв. Не знаеш нищо!
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко знеш ти за религиите, моето момче. Малко знаеш и за евреите. Ето какво е писано за евреите:Не сте ли вие деца на престъплението? не колите ли вие децата при ручеите и по пукнатините на скалите? Ти (Израил) принасяш жертви: мога ли да бъда аз доволен от това? (Исая 57, 4-6)
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе съм евреин, а православен християнин. Просто отбелязвам фактите. А религиозните книги са като книги на ужасите и християнските и мисюлманските и еврейските.
50
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
, ще повторя за последно: израелците никога няма да дойдат да ни колят, но арабите със сигурност ще го направя като гледам накъде са тръгнали нещата! само Израел и САЩ може да ни спасят, за Русия се съмнявам че ще си мръдне пръста, ако няма някакви икономически облаги! Айде продължавайте да лижете дъто на Кутев за жълти стотинки и се радвайте на живота, и повтарям въпреки че сте безбожници се молете на Господ да не падне Израел, че тогава Чаламбата ви е вързана в кърпа!
49
1
 
17
 
! Отговори
до 75 преди 9 години
Ама че си глупав щом ме мислиш за евреин!
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пишете в youtube "jews against christianity" и ще ви станат ясни много неща относно евреите и какво смятат за нас.
47
2
 
15
 
! Отговори
До 74 преди 9 години
Прав си червен ***, не израелците, а точно любимите ти араби -джихадисти са пазители на християнството ,ха, ха, ха!
46
3
 
16
 
! Отговори
относно 73 преди 9 години
Този който е сложил минус на коментара ми да напише в Гугъл Чаламба и да прочете каквото е написано, а не да ми слага минуси щото много се изнервям от незнаещи хора!
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 70Значи тая "чаламба" я имате мюсюлманите и евреите? Лека полека всичко ще си кажеш. И за човешките жертвоприношения и за еврейската детска педофилия.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"А голяма част от католическите свещеници приемат педофилията за нещо напълно нормално и даже задължително."До тук с митовете, че евреите били пазители на християнството. Ето казахте си каквото си мислите. *** сте в мозъчетата ако въобще ги имате. Изпуснахте се.Така ли пазите християнството, като злословите против него?
43
2
 
15
 
! Отговори
До 70 преди 9 години
Да си чул за ритуала Чаламба! Прави се на малко момченце, като няколко дни в дупето му се слага ориз за да се разшири и после събират ходжите и един от тях прави онова, които се нарича педофилия! Интересно че бях чел, че Чаламба се прилагало и на Султана от най-доверения му съветник по религиозните въпроси, не се сещам как се казваше, но от време на време го натегал, ако много се олаби! Имаше някакви празници, когато това се е извършвало и по *** на чаламбето се е гадаело дали ще има берекет
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА голяма част от католическите свещеници приемат педофилията за нещо напълно нормално и даже задължително.
41
0
 
16
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
Ами те (левите) са си гейове по принцип!
40
0
 
20
 
! Отговори
до 63 преди 9 години
То и в бивша Югославия християните и мюсулманите живееха много добре, имаха много добри междусъседски отношения, като си ходеха на гости по религиозните празниците, взаимно си помагаха и много се уважаваха, но като започна войната се изклаха взаимно, много бързо забравиха всичко добро, които са вършили един на друг, нямаш си на представа какво представлява омразата на религиозна основа, как иначе свестни и добри хора изведнъж се превръщат в зверове жадни за кръв, готови да убиват хора от другат
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахах, затова ли в Талмуда е казано, че да убиеш неевреин не е грях? Затова ли изчезват (отвличат) нееврейски деца, които според еврейски обичай се принасят в жертва на "златния телец" и им се пие кръвта?
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво сте тръгнали да ме убеждавате, че евреите били много хубави?! Не съм на пазара, не ми пробутвайте стока, която не искам!