Обама иска да стимулира американския износ

Зове за нови правомощия за банка, която кредитира експортния бизнес
Обновена: 23 авг 2014 16:36 | 23 авг 2014 16:33, Екип на Bulgaria On Air
108
Обама иска да стимулира американския износ
Снимка: архив, Ройтерс

Американският президент Барак Обама призова Конгреса да даде нови правомощия на специалната банка, която дава кредити на експортно ориентирания бизнес в страната.

Държавният глава посочи успехите на американската индустрия в последното полугодие, в което бяха създадени почти 1,5 млн. нови работни места. По думите му тази инерция, водена от износа, трябва да бъде запазена на всяка цена.

Ние продаваме стоки, произведени в Америка, на останалата част на света повече отвсякога. Американският износ бележи връх в историята. Работихме много, за да отворим нови пазари за нашия бизнес. Миналата година 11 млн. нови работни места бяха създадени, благодарение на експорта, каза той.

За да ускорим процеса, Американската експортна банка трябва да бъде преупълномощена да изпълнява дейността си, допълни Обама.

По думите му Конгресът няма друг избор, защото тя помага на американските компании да направят следващата крачка и да направят малкия или средния си бизнес глобален. Още повече, че заплатите в експортно ориентираните фирми са с около 15% по-високи от тези, които оперират на вътрешния пазар.

Повече вижте във видеото на Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: САЩБарак ОбамаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Сетиха се,че производство трябва,а не скъпи услуги,ама късно!Увлечени в измамни схеми за печалби,загубиха водеща роля в индустрията.Китай вече не може да бъде настигнат по икономически път!Остава военния.Обаче там има голяма пречка-Русия!Няма как да съборят Китай,без да неутрализират руснаците.Затова е цялата дандания в Украйна!Години наред внушаваха на хохлите,че единствената пречка пред благоденствието е Русия!Това успя,ама не съвсем-та се наложи и преврат да направят и избият несъгласните!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то нали войната в Украйна е да махнат Русия от европейския пазар и да се набутат те, пазар им трябва че иначе загиват. И безплатни суровини им трябват ама гадните руснаци без пари не дават.
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
89.Ти не живееш на запад, съжалявам .Нямаш и икономическо образование !Гледай си тира , за Германия ! Чао !
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
87.Жалко че не живея в Германия, а по - назад. Окрупняването на селското стопанство не ликвидира селата , на запад са селища , които не са ликвидирани и населението се увеличава !А окрупняването на запад е взето от опита на Изтока ! Това незначи безработица !
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
81 .Какво е реалната икономика ?Дефицит на бюджетът и безработица , на най-работоспособна част от населението , която си търси работа извън България !Даже се прогонват хората от селата ( без переспектива за работа , отнето им е зеленчукопроизводството и хранително вкусовата промишленост , за да си внасят другите стоките )
54
2
 
1
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
дрън дрън,ще подпишат евроатлантиското споразумение и ще ни залеят с химия и гмо от териристична афганистанска америка
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
маймун!
52
1
 
6
 
! Отговори
Нови Пазари преди 9 години
Изплю камъчето , борбата е да вземе пазари , които вече бяха разпределени в Европа . И Банката да стимулира , производителите за износ , за къде е износа ?България имаше ли такава възможност .. Да произвежда и да изнася - Да !Е как ще стане с простите ръководители , отдали се на собствения си бизнес ( наркотици , ликвидиране на предприятия , източване на печалби, банки ... ) Борисов знае ли колко министерства има в България ? ( Защо му трябва .. той е зает с това от което може да краде ..
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да , чрез санкцийте в Европа !Ще си увеличи износа ...
50
5
 
3
 
! Отговори
русофил лизач преди 9 години
Аз обичам конелингус затова ГОСПОДАРЯ Путк*ин ме задоволява идеално
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
fun е да четеш коментарите на умните българи
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УРА!!! Петро долара си отива, незнам какво само ще изнасят америка, ***?
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bulgaria On Air .АМЕРИКА Е КОНТИНЕНТ,КОМПЕТЕНТНИ СТЕ КОЛКОТ ЧЕРНАТА ЗЛАТКА,САЩ Е МЕГА ГЕТОТО НА АМЕРИКА,САЩ НЕ Е И ДЪРЖАВА
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКупувай си ги американските стоки и си хапвай с кеф, соросоиден ***.---------купуваме ги всеки ден, сега като ни отвори по тея въпроси, ще си хвърля жилета и ще купя полсилвер
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМой близък има зелена карта от години и не иска да живее там, но вече е влязъл в схемата заеми ,бизнес и трябва да се връщат кинтите на евреите.----------знаем ги тея близки, не ще да живее там ама заеми имал :)тъй де проблема са заемите, които така или иначе никога няма да върне, ми да хваща самолета и в бг няма да има заеми
44
3
 
7
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
Американският президент Барак Обама ??? Bulgaria On Air ,америка не е ли континент ? да не става дума за САЩ ? вие сте егати колонизаторите бере,цял континент приписаха на ОбамаАмерика е географски регион, обхващащ континентите Северна и Южна Америка и прилежащите към тях острови. Той заема 8,3% от общата повърхност на Земята, 28,4% от повърхността на сушата и има 13,5% от населението (около 900 милиона души).
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВсе още голяма част от населението в България е поне средно интелигентно, за да му пробутвате уникалните си простотии-------толкова е интелигентно населението на българия ,че едвам вързва двата края.
42
1
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
още американски *** на пазара ни. Време е да говорим за защита на собственото си производство и да спрем с тези свободни пазари.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За половин година в Америка били създадени 1 500 000 /милион и половина / работни места? Я пак г'усин прездент... Нещо май сте прекалили с тревата, а... Айде не на нас тия... За разлика от вашите събратя ние не живеем по дърветата. Все още голяма част от населението в България е поне средно интелигентно, за да му пробутвате уникалните си простотии.
40
3
 
3
 
! Отговори
Шустакович преди 9 години
Ей, мамун.Спри да дразниш хората, че някой по-кибритлия добре ще те намести.И особено до внимаваш с Раша, че там много по-умни и силни гризнаха дървото, какво остава за такива прегорели като тебе.