Първите камиони от руския конвой напускат Украйна

34 от машините вече са минали границата обратно
Обновена: 23 авг 2014 16:50 | 23 авг 2014 11:04,
120
Първите камиони от руския конвой напускат Украйна
Снимка: архив Reuters

Първите камиони, превозващи руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна, са напуснали Украйна и се намират на руския контролно-пропускателен пункт „Донецк”. Това предаде РИА Новости.

Няколко десетки камиони са напуснали украинския КПП „Изварино” и в момента се намират на руския пункт, където граничните служители провериха документите им.

Още по темата
По думите на митническия представител Раян Фарушкин митническата проверка вече е проведена и първата колона от 34 камиона вече е влязла в Русия.

Фарушкин уточни, че се очаква общо шест колони от камиони да напуснат Украйна от КПП „Изварино-Донецк”.

Руският хуманитарен конвой влезе в Украйна вчера без да спази исканията на Киев и беше обвинена в „пряко нашествие”. Заради това спешно се събра и Съветът за сигурност, но той не можа да излезе с единна позиция.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: украйнаРусияКонвой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Периметър преди 9 години
Укрите са разгромени ,днес опълченците са превзели няколко града, седем склада с боеприпаси,инищожили са 50 бринурани машини на фашагите , парада на позора и поражението е Киев ......кеф...
85
1
 
1
 
! Отговори
Минувач преди 9 години
ua-today/modules/myarticles/article_storyid_70124.htmlСнимки из космоса подтверждают информацию о разграблении украинских заводов гумконвоемua-today/modules/myarticles/article_storyid_70108.html
84
1
 
1
 
! Отговори
Минувач преди 9 години
"Гуманитарный" грабеж. Что увезли КамАЗы Путина?Краснодон: На заводе "Юность" стоят минимум шесть машин гуманитарки. Постоянные звуки и лязги железа. Грузят оборудование. Перед закрытием завода там поставили японское оборудование. Выпускали реле и микросхемы для ракет и подводных лодок. Долгое время стоял закрытым.ОАО "Юность", специализирующееся сегодня преимущественно на производстве различного вида реле, предприятие-монополист СНГ по производству специализированной продукции для
83
1
 
2
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Дивите хохли не посмяха да изстрелят дори халостен патрон срещу конвоя. Знаеха прекрасно какво ще им се случи. Нищо, чакат ги скоро нови конвои, още по-многобройни и чести :)
82
3
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Колкото ми е неприятен Путин 10 пъти по неприятен ми е Украинският президент. *** с физиономия.
81
2
 
15
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До тямного си зле,само провизии е имало в камионите,и са се върнали празни в Русия украинските гранични го потвърдиха,боли ме фара за техния военен министър какви ги дрънка
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още няколко дни ще се пишатидиотизми по адрес на Русия,докато стане ясно КОЙ е свалилпътническия самолет!е,тогава гоЛемите "разбирачи"какво ще плюят!?мнооооого ми е интересно!да ама те са толкова ***,че никога няма да разбератв какво голЕмо заблуждение саи така ще си останат цял живот,като оня дРъвен шоп,дето посетил зоокъта и като видял слона казал:"е па такова животно НЕМА!"
79
4
 
23
 
! Отговори
тя преди 9 години
и колко "бомби" имаше в тия камиони? Как не ги е срам т. н. правителство в Киев!Водят война с цивилното население и после ще говорят за единна Украйна и хуманитарна помощ не искат, защото идва от Русия.
78
4
 
19
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен 82Извинявам се, но си ***. Не може да копираш цял пост и да напишеш накрая 5 безсмислени думи. Направо ми се повръща от такива като теб. Ясно е, че в България никой не *** НАТО и САЩ. Затова са си наели ято ***, които да мътят водата и да сеят раздор сред българите.
77
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако руснаците не искаха да си мерят и да показват мускули и да анексират чужди територии, тази война нямаше да я има. Понеже нямаше да има кой да дава надежди и подкрепа на терористите, които вдигнаха оръжие срещу държавата, която ги храни.
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До IСтила ти на писане е детски. Даже допускаш правописни грешки. Това означава, че нещата които говориш нямат много връзка с действителността.
75
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРаботя в Украйна, получавам си заплатата всеки месец.
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен5ти месец Украийна не плаша пенсии и заплати Ужас Ужас
73
1
 
35
 
! Отговори
I преди 9 години
Генералът смята, че Съединените щати са твърде изтощени в много отношения, заради многото войни, в които са замесени.Коментирайки кризата в Украйна пред изданието Тhe New York Тimes бившия зам.началник на въздушното разузнаване на САЩ заяви, че САЩ не е в състояние да победи Русия при евентуална война. Генерал Дептула е изключително разочарован от политиката на САЩ и остро критикува политиците, обвинявайки ги, че рушат американската армия, използвайки я в безмислени войни.
72
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците като не могат да пратят хуманитарна помощ , предпочитат да стрелят. Жалко, че Русия не може да им покаже как стават някои неща.
71
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новината за обстрела е от вчера /петук/ нещо много се бавят българските медии... Защо ли? Ако беше обстрелвана украинска колона или американска, след колко минути мислите щеше да се появи като водеща новина Пфууу
70
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много им харесва на диктаторите "референдуми" да правят :)чичо ви адолф и той е бил така на времето...
69
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До harizmaРусия даже много се забави, с конвоя хуманитарна помощ за Донецката Република. Не разбирам за каква Украинска граница става дума , след Като Донецката република бе обявена след референдум за Държава.-----------те хубаво я обявиха за държава, ама референдума е незаконен :)
68
0
 
36
 
! Отговори
П преди 9 години
Автоколонна с российской гуманитарной помощью востоку Украине подверглась миномтному обстрелу при подъезде к украинскому городу Луганск в пятницу.При подъезде к Луганску на холмистой местности автоколонна была обстреляна из миномтов со стороны района, занятого подконтрольными Киеву военными формированиями...каквото и д акажете, както и да плюете, то ясно всичко
67
0
 
16
 
! Отговори
Пенчоо преди 9 години
уш война Бомби гранатомети ...... бомбардировки и какво ли още не магистралата е идеална ........ тук новите магистрали пробаднаха като минаваш сф на околовръсното имаш чуството че русия ни е бомбардирала ...... като минаваш през страната пак се замисляш дали украйнците не са използвали американска техника за разрушаване на пътища