Съветът за сигурност се разедини за руския конвой

Москва обвини Запада, че я критикува лицемерно
Обновена: 23 авг 2014 11:05 | 23 авг 2014 08:14,
92
Съветът за сигурност се разедини за руския конвой
Снимка: архив Reuters

Членовете на Съвета за сигурност не са достигнали единно мнение във връзка с изпращането на руския хуманитарен конвой в Източна Украйна. Това съобщи постоянният представител на Великобритания в ООН Марк Лайъл Грант, цитиран от Интерфакс.

„В хода на обсъжданията нямаше солидарност във всички възгледи”, разказа дипломатът след извънредното заседание, посветено на ситуацията с хуманитарния конвой от Русия. Въпреки това Грант отбеляза, че много държави изразяват безпокойство от навлизането на хуманитарния конвой на украинска територия без разрешение от властите.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин  заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия - от това, че Русия оказва  хуманитарна помощ на хората, намиращи се под обстрел.

На заседанието той напомнил, че Русия е получила официално  съгласие от украинските власти да изпрати хуманитарна помощ.

"Ние още на 12 август получихме от тях нота със съгласие (за приемането на хуманитарния конвой). Едва след това автоколоната  започна да се движи към украинска територия", каза Чуркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Чуркин също така обвини западните сили, че е лицемерно да критикуват Русия за изпращането на помощ за цивилното население  в Източна Украйна, след като са искали подобни стъпки в Сирия,  предаде Ройтерс.

В хода на дискусията той напомни на членовете на Съвета приетата от тях през юли резолюция 2165, която разрешава  доставки на хуманитарна помощ в Сирия без съгласие на  правителството на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
кобра преди 9 години
До Анонименсам ***!
51
0
 
8
 
! Отговори
Cleo преди 9 години
Wmesto Hamerikancite da goworqt gluposti, zashto da pokajat snimkite za towa koi swali samoleta? Neshto mlyknaha na tazi tema, shto sprqha da rewat, m? A?
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Az predlagam chopska oblast zaedno s chopite da q dadem na Serbia.prosti i ogranicheni hora ne ni trqbvat.
49
1
 
31
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
Всеки ден четем как ЕС,НАТО,ООН,ОССЕ,УСА и другите подобни си *** сами в гащите ( и навсякъде където се намесят) и все Русия им е виновна. Смешни са. От 10 дена е готов конвоя и с разрешение от украинските власти а големите организации нарочно се мотаят да кажат после че е агресия за нови санкции.Айде сега да се самосанкционират за Ирак,Сирия,Либия, Египет...
48
0
 
30
 
! Отговори
дядото преди 9 години
Евроатлантическите бългаски прасенца овуняха нета, *** на заколение ! Сигурно се чувстват застрашени !? Явно не са българи, а *** без национално достойнство! Вижте сърбите, те имат такова, поучете се- не тръгнаха с Хитлер, комунизма им беше бутафорен, защитиха православието с цената на война и бомбандировки от миротворците САЩ, винаги са били и ще бъдат с Русия и руснаците! Нашите родни продажници и тикви, даже не могат да разберат ЗАЩО!?
47
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do 60 -Az sum 56 I ti otgovarqm.Brato , ami jena mi e ot Doneck ,predi 2 godini kupihme apartament ,sega edna bomba I 60 000 dolara na vqtura .Az sum zainteresovan problema da se reshi burzo , no istinata e 4e tam nqma SEPARATIZUM , a imashe agresiq ot Ruska strana .Zapomni go tova.
46
0
 
25
 
! Отговори
Стамо преди 9 години
Защо не кажеш, че Израел е анексирал територия на Палестина, въпреки, че на това място 1300 години е съществувала държавата Фелестина и дори няма помен от Израел? Мислиш ли, че който и да било лидер на велика сила би се отказал от излаза си на море, от военоморските си бази? Всеки един, бил той Обама, Меркел, Камерън, Оланд или който и да е, щеше да постъпи точно така. Колкото и да съм плюел Путин през годините, сега той е единствения политик, който се държи адекватно.
45
1
 
22
 
! Отговори
Стамо преди 9 години
До АнонименДа нека говорим за Путин, който се държи съвсем адекватно и последователно, който не си затваря очите пред целенасоченото избиване на мирно население, който изчерпа всички дипломатически възможности преди да наложи ответни санкции, който допусна международни наблюдатели и представители на червения кръст навсякъде, където поискаха.Когато говориш за Крим имай предвид, че той е подарен на Украина на 19 февруари 1954 г. от Хрущев. Той не е и не е бил Украински, там живеят руснаци.
44
20
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До алНапротив, православен съм. Затова не мога да взимам страната на кремълските атеисти и разните черкези и чеченци срещу православните украинци.
43
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Niki13Човече, тук говорим за Путин и Русия. Делата на САЩ не са оправдание за агресията на Кремъл. Косово и Крим са различни неща. САЩ не анексираха Косово, нито пък Албания. В Грозни по булевардите стоят огромни надписи "Аллах е велик" и противниците на режима изчезват! Ама Путин си трае , защото сатрапът Кадиров му е полезен. Това принципно ли е ?
42
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха. Платените путинофили са плъзнали като червеи из сайта и кликат неуморно минуси. Еб вашу мать, *** ! Идите на Х.й !
41
0
 
35
 
! Отговори
Niki13 преди 9 години
До Анонимен 64Ако Путин е големият лицемер на света, какво остава за другите, факт е че чужди компании изпълняват така нареченото АТО в Украйна. Факт е че в Сирия също не пада от небете оръжие. Факт е че враговете на америка в Ирак са нейни приятели в Сирия. Стига демагогия и лицемерие. Къде са унищожените "руски" военни колони в Украйна, кой уби хората в малайзийския самолет. Въобще много въпроси без отговор.
40
37
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
А относно Луганск - от две седмици има коридор за напускане на цивилните, който е искал се е спасил, останалите са доброволни сътрудници на православните терористи.
39
32
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Кой може да е сигурен каква помощ оказва Русия, след като тя е пряк участник в конфликта и вкарва камиони без номера през пункт, който не е под контрола на правителствените сили, а от три месеца се контролира от руските терористи? Камионите са проверени някъде във вътрешността на Русия, след което са стояли в полето до границата 3-4 дни, през което време на тях е могло да се натовари всичко - хора, оръжие, каквото се сетите.
38
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фактА кой ги снабдява тия "опълченци" с най-модерно оръжие? По таваните и мазетата ли намират гранатомети, калашници, амуниции ? Ракетните им установки от небето ли падат ? Путин защо избиваше чеченците ? Нали и те са неговия народ ?Хайде стига лицемерна кремълска пропаганда ! Путин е кафява чума ! Този човек е безпринципен диктатор и е угроза за световния мир. Идва краят му. Руснаците сами ще го махнат. Само с армия не се живее.
37
0
 
41
 
! Отговори
факт преди 9 години
"Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия - от това, че Русия оказва хуманитарна помощ на хората, намиращи се под обстрел"Мисля ,ч е дори НАЙ- отявления *** не би могъл да отрече това
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 34този конвой по искане на Киев не премина украйнската граница а отиде там където е руско новоросийската граница после Киев прати митничари и граничари на руска територия от там да проверяват конвоя после тия *** почнаха да си премятат топката украинците ще проверяваме конвоя когато червения кръст го поеме червения кръст ще го поемем когато киев ни гарантира сигурност, на руснаците им писна седмица чакат а хората *** и го вкараха
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 56Putin izgoni hilqdi semeistva ot domovete im , a sega humanitarnik go razdava .Nqmam dumi ............ и как го направи путин това,като изпрати хуманитарна помощ ли и не съм прочел още че Русия е влязла в украина и е подпалила украински градове а това че те всеки ден обстрелват собствения си народ го чета всеки ден/ не ти пожелавам да си на тяхно място,помощ от ес няма да видиш
34
1
 
0
 
! Отговори
59 преди 9 години
грешен пост
33
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това тяхното наистина е висша форма на лицемерие и двойни стандарти,и най-лошото е че и ние сме част от тоя фалш!