Ердоган встъпва в длъжност с внушителна церемония

Очаква се на нея да присъстват 19 президенти
Обновена: 28 авг 2014 08:17 | 28 авг 2014 07:57, Веселина Йорданова
74
Ердоган встъпва в длъжност с внушителна церемония
Реджеп Тайип Ердоган. Снимка: архив, Ройтерс

Реджеп Тайип Ердоган, който бе избран за президент на Турция на 10 август, ще положи днес клетва и официално ще встъпи в длъжност.

На церемонията се очаква да присъстват представители на около 75 страни - 19 президенти, сред които и българският президент Росен Плевнелиев, 14 премиери, четирима председатели на парламенти, както и много министри от различни страни, включително арменският външен министър Едуард Налбандян.

Още по темата
САЩ ще бъдат представени от делегация, а Русия от външния министър Сергей Лавров, съобщават турските медии.

Те отбелязват, че Ердоган е първият турски президент, избран пряко от народа, и затова церемонията, на която той ще положи клетва, ще се различава от всички досега.

Първо Ердоган ще положи президентска клетва във Великото национално събрание на Турция, където председателят на парламента Джемил Чичек ще му връчи президентските пълномощия за следващите пет години.

После Ердоган ще поднесе венец на мавзолея на основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк. След това церемонията ще се пренесе в президентската резиденция в Чанкая, където Ердоган и съпругата му Емине ще бъдат посрещнати от гвардейци.

Ердоган и Гюл ще направят заедно преглед на почетната рота. След това Гюл официално ще предаде
президентските пълномощия на Ердоган.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аха "единни са" затова Ердоган нарича негласувалите за него душмани и предатели и не сте от моя народ,който има турски телевизии не може да не е забелязъл че бащицата го дават по 6 пъти най-малко на ден и той като един Фидел Кастро говори без да чете и отдолу едно екзалтирано море от забрадки и сечени като с брадва сурати,наш Тошо /лека му пръст/поне в моите спомени не говореше толкова често по телевизора
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
61. Така ли ,Аз не обичам пица !А ти протестираш ли ?
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
60. Не просто не го искат 40% и от турците и те си знаят защо !Ние си коментираме , че някои турци в България взеха да си мият г'а и да стават цинични !
44
2
 
1
 
! Отговори
Еваларка преди 9 години
До АнонименТурците поне са единни и знаят за какво протестират!И българина протестира но срещу 50 лв и парче пица.
43
4
 
2
 
! Отговори
ББФ преди 9 години
Бай *** от злоба и завист ке пукне!
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Турция ще има революция ! Ще излязат на протести пак !
41
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 9 години
Ехаа,решихте всички проблеми в село българия и тръгнахте да коментирате Турция и Ердоган.Само за инфо да знаете че от Капъ Куле до Анталия са хиляда и
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
55. какво че Ердоган е президент ? Утре ще го разкарат великите сили, както са го сложили и ще дойде друг !
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердоган беше на ръба на сваляне от турската интелегенция , при протестите в Истанбул . Не си подаде оставка , а замина за САЩ? Не че умират за него , но ги слуша! Въпреки това Обама лично не го харесва и няма да дойде !
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде стига с това "минете КапъкулЕ"ми минават ги и какво Турция да не е само от КапъкулЕ до Истанбул,Измир и Анкара ??а и там всички ли живеят като в турски сериал и между другото май не ги гледате внимателно тия вездесъщи сериали за да вникнете в проблемите на Турция и щом цяла Турция се развива главоломно що Истанбул още малко ще стигне до Одрин???направил път.направил болница,направил училище е затова го смятат за велик а тук това кога се е правило???50,60 години назад а да и без заеми хахаха
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
50 . Право ?За това ли режат главите на хората в Сирия и Ирак ?
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ашк олсун бе бай Ердоан,а между другото немислимото допреди няколко години и за мен почти невероятно явление се случи ,а именно видях по ТРТ забрадена водеща ама забрадена ви казвам не просто лежерно преметнат шал а увита от челото до китките ,надолу сигурно беше до глезените с дълга пола алелеее честно ви казвам леееекинко се шокирах защото все-пак това се очакваше но и бай Ердоан не трябва да забравя че 25% от хората не гласуваха а е избран с 52% срещу 48%,хич да не го забравя
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
47. Ердоган - поддържат го отвън !А същевременно не е в ЕС , за да му казват какво да спре да произвежда !Турската интелигенция не го иска, и ако зависеше от тези 40% , Ердоган да не е там .
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЪРЦИЯ , какво ще изпрати на Ердоган ?
33
5
 
3
 
! Отговори
Pierre Lotti преди 9 години
В България може само да мечтаете за човек като Ердоган.Вие си имате Бойко,Волен,Янето,Барека,Петното,Веско миризливко и сие.
32
1
 
0
 
! Отговори
Bg ninja преди 9 години
Поздравявам всички с песента на Тодор Колев: Как ще ги стигнем африканците:)опс американците
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
42. Както кажеш , всички ще се забулим и няма да си пишем !
30
1
 
3
 
! Отговори
Roko преди 9 години
До АтакистКажи две думи и за *** на Европа!Защо хората емигрират от БеГето и младите посягат на родителите си за пари.Кажи бре бай ***
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
41. Да и ще те направят мюсолманин , ако не си !
28
2
 
4
 
! Отговори
РеалисТ преди 9 години
Хвала на този умен турчин!Турция се развива много добре благодарение на работливия народ и умния Ердоган.Както върви ЕС ще се разпадне като СССР за 24 часа и единствения изход за фалирала България ще е Турция.Давайте минус истината винаги боли:-))