САЩ проверяват има ли убит втори американец в Сирия

Досега Вашингтон е потвърдил само смъртта на един
28 авг 2014 08:27, Елка Василева
11
САЩ проверяват има ли убит втори американец в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати се опитват да разберат дали втори американец е бил убит в Сирия, воювайки на страната на "Ислямската държава", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Говорителката на Държавния департамент Джен Саки каза, че няма независимо потвърждение на съобщението за гибелта на втори гражданин на САЩ в Сирия, воюващ на страната на джихадистите. Досега Вашингтон е потвърдил смъртта само на един – Дъглас Макартър Маккейн.

По-рано телевизия Ен Би Си цитира анонимен член на Свободната сирийска армия - бунтовническа групировка, която воюва със силите на президента Башар Асад, според когото двама американци са били убити миналата седмица в сражение срещу Фронта ан Нусра, предаде Франс прес. Той бил убит в същото сражение като Маккейн. Те били част от група от трима чуждестранни джихадисти в редиците на Ислямската държава, враждуваща с Фронта ан Нусра - сирийският клон на Ал Кайда.

Според Държавния департамент около 12 000 чуждестранни джихадисти от 50 страни са дошли в Сирия от началото на конфликта, сред които има и "малък брой" американци.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам какво толкова злорадствате. Това е глобална заплаха. Тези неориентирани, необразовани младежи са набирани за войници от една манипулативна идеология не само от територията на САЩ, но и от Европа. Вижте Великобритания. Има достатъчно такива заблудени, неориентирани младежи в България. По-добре са замислете как да предпазите тях от същата участ.
5
0
 
19
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Що в Сирия бе, нали последно американците бяха в Ирак:-)))??? А ЭАГЛАВИЕТО е направо трепач:-)))!!!!
4
0
 
19
 
! Отговори
Утихнал преди 9 години
един янки по-малко, ех че кеф
3
0
 
23
 
! Отговори
Аз преди 9 години
скапаните медии и журалистите! Убили двама американци, а тяхната страна разпали тази война. А какво ще кажете за 20 -те хиляди убити сирийчета от джихадистите!? :(
2
0
 
22
 
! Отговори
ами преди 9 години
Най-добре е Америката да се омита от Сирия, Украйна, Ирак и всички останали места и така ще опази читави своите граждани!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не разбрахте ли, че ан Нусра не е клон на Ал Кайда? Или просто ги вмъквате да не би да ги забравим?!?