САЩ разследват обхвата на кибератаки срещу финансови институции

Вероятно са извършени от руски хакери
Обновена: 28 авг 2014 08:15 | 28 авг 2014 08:15, Веселина Йорданова
7
САЩ разследват обхвата на кибератаки срещу финансови институции
Снимка: архив, Ройтерс

ФБР работи съвместно със Сикрет сървис, за да определи обхвата на хакерските атаки напоследък срещу американски финансови институции, предаде Асошиейтед прес.

Агенция Блумбърг уточнява, че става дума за предполагаема атака на руски хакери в отговор на санкциите на Вашингтон срещу Москва заради намесата й в Украйна. При атаката била придобита важна информация, а извършителите й имали потенциал, надхвърлящ този на обикновени престъпни хакери.

От финансовия гигант "Джей Пи Морган" коментираха, че големите компании са подложени на кибератаки всекидневно.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: САЩкибератаки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хакерите разполагали с потенциал много по-голям от този на обикновените киберпрестъпници.Много ясно нали са руски хакери ))) най-добрите
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФБР обяви, че руски хакери са атакували американски финансови институции. Виртуалните удари зачестили напоследък и според ФБР те са в отговор на икономическите санкции срещу Русия. При кибератаките са били откраднати поверителни данни на клиенти, а хакерите разполагали с потенциал много по-голям от този на обикновените киберпрестъпници. Разследващите признаха, че сега те могат да използват информацията за откриване на банкови сметки, получаване на кредитни карти и дори за кражба на идентичност.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че са лошите руснаци! На никого другиго не му стиска да се изправи срещу най- големите престъпници на планетата.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хакери срещу хакери...