САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна

Москва: Това не са нови изявления, Русия редовно опровергава тези информации
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 09:23, Елка Василева
180
САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Администрацията на Обама смята, че Русия води ново военно контранастъпление в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Говорителката на Държавния департамент Джен Саки заяви, че Русия е изпратила още танкове и друга бронирана техника на територията на съседката си. Тези набези са знак, че вероятно е започнало контранастъпление под руско ръководство в източните градове Донецк и Луганск, заяви тя.

Саки също така изрази безпокойство от бунтовническите атаки в югоизточния пристанищен град Новоазовск.

Германският канцлер Ангела Меркел каза в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, че съобщенията за нови руски военни набези на украинска територия трябва да се изяснят, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Последните съобщения за присъствие на руски войници на украинска територия трябва да се обяснят", е заявила Меркел на Путин. Тя е подчертала, че Русия носи голяма отговорност за деескалацията и охраната на границите си, съобщи говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Информацията за активизирането на руски военни при границата с Украйна не отговаря на действителността, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това не са нови изявления, те се правят редовно. Русия редовно опровергава тези информации", заяви Песков.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
9
 
! Отговори
Просто истината преди 9 години
Администрацията на Обама смята, че Русия води ново военно контранастъпление в Украйна, предаде Асошиейтед прес.---------------------Тя администрацията на САЩ смяташе ,че и Ирак има ядерно оръжие, че боинга е свален от руснаците , че отровния газ в Сииря е пуснат от Асад , че снайперите на майдана са от Беркут, че хората в Одеса се самозапалиха , а най -вече , че в Украйна няма цивилни жертви и ,че няма война...КРАВАРИЯ = КРАВАРСКА ПОЛИТИКА
118
0
 
2
 
! Отговори
Просто истината преди 9 години
До АнонименА на "Периметър ", другото му име е "Мъртва ръка" ... няма измъкване ...съветска технология ...а както е известно, съветските защитни разработки са най -добрите ...САЩ/ Кравария вече знаят , дори да извършат изпреварващ ядерн удар и да избият цялото руско население ...ответен удар ще има ..."Периметър" се гирижи за това.
117
1
 
16
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Тясната специалност на Руснаците са фашистите. В Украйна са най- големите и единствено изявени фашисти в СССР. Това е видно от втората световна война. Тези фашисти нямат никакъв шанс. Ще ги избият до крак. Парадоксалното е, че САЩ ги подкрепят или по- скоро им казват каво да правят. За каква ценностна система говорим или може би става въпрос за американска "Демокрация"- отвратително.
116
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо RAD В Косово не беше проведен референдум, американците бомбардираха Сърбия, докато не клекна и си изтегли армията. В Крим поне имаше референдум. Сега, ако не знаете америка ще съди върхушката на АОК за военни престъпления. Ква стана тя? И четете, преди да пишете глупости! Четете третият том на Збигнев Бжежински, как след разпада на Русия американците ще избият 250 000 000 православни!!! Или вие не сте православни, а сте фесове и не ви е страх? После да не пищите? Казах!
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До RADАман от нещастници!!! В Южна България живеят БЪЛГАРИ, на които насилствено са им сменили религията. Аз съм ходил там, те не знаят и дума турски. В момента се мъчат да ги турцизират, използват факта, че са бедни и ги манипулират. Турците са на север - в Разградско. Не повтаряй тъпизмите на Станишко! Той е комунист и украинец, за него няма нищо свято! Майка му е измислила "македонскиот язик". А за прецедента Косово са виновни САЩ. Те отцепиха тази провинция от суверенна държава - Сърбия.
114
1
 
18
 
! Отговори
емо преди 9 години
както винаги украинци и янки лъжат като дърти ***. в.
113
1
 
14
 
! Отговори
MSC преди 9 години
До ЭЭЭАми то е нормално като се замисли човек!Самата Меркел в бундестага я предупредиха(по босфор тв,бнт,нова,и българския аналог на си ен ен НЕ може да се види),че ще и търсят сметка защо подкрепя фашисти!ФАКТ!
112
2
 
24
 
! Отговори
Критик преди 9 години
БГ МЕДИЙТЕ НА СТРАНАТА НА ЛЪЖАТА !! лЪЖЕТЕ МАЖЕТЕ ! НО ние имаме достъп до достоверна информация ! не може да ни излъжете ! Путин е казал че не иска конфронтация !
111
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия на снимката вече са покойници това е снимано в училището в Иловайск, там Донбас се замота и не избяга с другите военни, преди ден ги изгониха в лозята и сега почистват територията
110
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До oценяване 145:НАТО и САЩ ще стоят със скръстени ръце щото Русия не нито Сърбия,нито Ирак,нито Либия или Афганистан!САЩ и НАТО могат да воюват и воюват само със страни поне десет пъти по-слаби от тях!Война САЩ-Русия ще означава трета световна война!А руснаците имат над 5000 ядрени бойни глави,имат и една система наречена"периметър"се казва,виж в чичко Гугъл какво представлява и после ми говори за война САЩ и Нато-Русия!
109
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бе а когато европа сащ и го вкара отзад със санкции към Русия наште всички партии освен Атака се втурнаха да дадат вазелинче
108
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До oценяване145: Националните интереси на България са най-малко запазването на пълен неотралитет, а не да сме подлого на откровени американски интереси!Кой каквото ни каже от вън,нашите дупедавци веднга го правят без да се съобразяват с националните ни интереси!Италия,Австрия са членки на ЕС и НАТО също,но са за южен поток,заемат доста по-балансирана позиция спряму Русия,просто хората си защитават икономическите интереси!
107
18
 
1
 
! Отговори
do 144 преди 9 години
Всичките ни политици са нахранилка към руската мафия на Путин, от ББ през Доган та до Станишев, така че 2-те заплахи напълно се припокриват
106
21
 
2
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
до 144 Кои са "националните интереси" на България според теб? Проруски режим, Евразийски съюз... затворени граници, кои са? Австрия, Италия изобщо са нонсенс дори по твоята логика, какво е политиката на Италия и Австрия, че ги даваш за пример, те били ли са в руския блок след 1945 г.? Русия иска старите си губернии, това е факт, който никой нормален не може да отрече, ще видим само докъде и докога НАТО и САЩ ще стоят със скръстени ръце и ще правят констатации за руска агресия..
105
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 141:най-голямата заплаха за националната сигурност на България са нашите управляващи,който вместо да защитават националните интереси са *** на чужди интереси,тези същите който прокудиха над 2 000 000 млн умни българи в чужбина,тези същите който унищожиха армията ни!Ширещата се *** и тоталното опростяване на българите са също заплаха за сигурността ни,бежанците са също заплаха,малко *али си имаме а и с терористи ще се напълним!Заплахата са ни самите управници,а не Руси
104
12
 
2
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
до 142 Няма Обамов режим, но путинистки има, дано не съм прав, но всички останали в Бг. ще го усетят суун!
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До oценяване-------------Какво означава Путински режим?Има ли Обамов режим?
102
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поередното доказателство че Русия е най-голямата заплаха за националната сигурност и суверинитета на България
101
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всички скачащи срещу Русия и против Русия,само за справка да кажа че половината от туристите ни в България са руснаци,руснаците имат имоти у нас за над 10 млрд долара,тоест идват у нас оставят си парите в България,задвижва се икономиката,стройтелството,а от там и всичко останало,фирми,по високи данъци,работни места за много българи,ако не са руснаците и туризма ще умре в България,така че хубаво е да не сме американски *** а да си гледаме интересите,по примера на Италия,Австрия,неотралн
100
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАД:Нормално е България да плаща най-скъпият газ,защото нашите малумни управници по примера на Италия,Австрия,Франция да запазят абсолютен неутралитет и да си следваме икономическата изгода,ние не спряхме последните години да сме *** на САЩ и интереси те им,да работим срещу Русия,да разполагаме американски воени бази в България,да спираме енергийни проекти след посещението на американски конгресмени,да се изказваме против Русия!Е няма как да скачаш срещу някой ,а той да ти дава дарум!