Украйна поиска от ЕС мащабна военна помощ

ЕК е извънредно обезпокоена от сведенията за руски войски в Украйна
Обновена: 28 авг 2014 15:57 | 28 авг 2014 14:54, Елка Василева
109
Украйна поиска от ЕС мащабна военна помощ
Снимка: БТА

Украйна иска от Европейския съюз да й отпусне мащабна военна помощ след "откровеното руско навлизане", предаде Франс прес, цитирайки украинския посланик към ЕС Костянтин Елисеев.

Още по темата

"Призоваваме да се свика извънредна сесия на Европейския съвет на 30 август по въпроса за Украйна. Стига толерантност и отстъпчивост пред агресора. Солидарността трябва да се материализира чрез значителни санкции и мащабна военна и техническа помощ", заяви Елисеев в профилната страница на посолството в социалната мрежа "Фейсбук".

В събота се очаква председателят на Европейската комисия Жозе Барозу да се срещне с украинския президент Петро Порошенко и да обсъди с него въпроси, засягащи подкрепата, която ЕС може да окаже на Украйна, съобщи говорителят на ЕК Джонатан Тод, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Сред темите за обсъждане на срещата ще бъдат още развитието на събитията в Източна Украйна и предстоящите парламентарни избори. Порошенко ще разговаря в събота и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

ЕК е "извънредно обезпокоена" от сведенията за навлизане на руски войски в Украйна, предаде Франс прес, цитирайки говорителката на европейската дипломатическа служба Мая Кочиянчич.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: УкрайнаЕСвоенна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Путин и Меркел ще си движат далаверата, ще си лъскат калимерата, а тоя кавал Прошенко или там какъвто беше украинския президент ще си води народа към глад и мизерия, *** скапан.
74
1
 
9
 
! Отговори
Морския преди 9 години
До Русофил Путинофоб 96 Много държави са се оправили след диктатура . Но зависи каква и под каква форма . Здрав ръководител с твърда ръка не значи диктатура.Първата на която и трябва такъв ръководител е България . За твое сведение точно Путин успя да контролира олигарсите в Русия и ги накара да инвестират в собствената си държава.Янукович не успя да направи това ,не му стигна смелост и доведе Украйна до огромна корупция и финансов колабс.
73
12
 
0
 
! Отговори
Русофил Путинофоб преди 9 години
До МорскияАз моето мнение съм го написал. Направи си труда да прочетеш по-долу. Диктаторите винаги се провалят, проблемът е че носят беди и на народите си. Свободния свят има механизми да се справи с тях без да се пролива кръв. И ако не четете много мнения против намесата в Украйна, то е защото болшинството се страхуват от методите на руските диктатори. А не е тайна, че България е в обхвата му. Очаквам да ме опровергаете, но това няма да промени истината.
72
1
 
5
 
! Отговори
Морския преди 9 години
До Русофил Путинофоб 90 Напиши да прочетем твоето алтернативно мнение. Аз пиша против фаистката хунта , която убива ДЕЦА И СТАРЦИ , а не против украинския народ .Кажи ми колко ДЕЦА И СТАРЦИ са убили опълченците? Знаете ли ,че подставени лица на десен сектор са слагани радио маяци на църкви и на болници в Донецк и след това са ги обстрелвали и затова има толкова цивилни жертви.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей затова е цялата истерия около "руските" войски в Украйна - да им се даде мащабна военна помощ! Гола вода са украинчетата от редовната войска, хвърлени като пушечно месце в тези райони, дезертират като разпрани, мамините! Но пък ги разбирам - на никой не му се мре току така... апропо - чудя се дали има поне един роднина на управляващите фашаги в Киев, който да се бие със сепаратягите?! Гледам тука има един-двама, които са им фенове - драснете някой ред, ако имате информацийка по то`я въпрос!
70
1
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Русофил Путинофобспрямо Сирия и аз съм зад позицията на Русия
69
21
 
3
 
! Отговори
Русофил Путинофоб преди 9 години
До цъкащите ми минусиОтдавна съм забелязал, че сте около 15 човека, колкото бяха и на протеста оня ден. Не мислете, че имам нещо против Русия и народа му. Величието му няма нужда от моето признание, даже бих поздравил Путин за позицията му по Сирия. Но руския народ има навика да се подвежда по идеите на диктатори вместо да се стреми към свободата. И е добре за нервите ви да приемете, че има и алтернативни мнения на вашите.
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като познавам "силния" , "загрижен" ЕС, ще им изрази "дълбока съпричастност" и ще им прати помощ, дето за нищо не става...виж за САЩ не знам...Очертава се дълга и непредвима борба, в която никой не е замесен, но и никой не отстъпва..
67
8
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Значи така като чета някои коментари (не само тук) оставам с впечатление, че ако да речем нещата стигнат дотук и с братската съветска помощ бъде издигнато просъветско правителство, ще има нов народен съд и ако те хванат, че в някой форум си казал нещо неудобно за съветите, следва линч. Такива обиди и клетви, много надъхана работа
66
0
 
20
 
! Отговори
gtf преди 9 години
ако руската армия е влязла в украйна, до сега да е подминала париж...
65
17
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Освен това - защо единствената партия, твърдо следваща русофилска линия (по един вече отвратителен и жалък начин), партия Атака, не мина бариерата дори за един евродепутат?
64
11
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До НФБзнам само, че хитлеровата партия е националсоциалистическа и работническа. Относно американците, тамошната нация е съставена и от руснаци, и сърби, и българи, и италианци, ирландци, англичани, френци, немци, холандци, всякакви отвсякъде. Не са се пръкнали американците от нищото
63
11
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До до пешкоами всъщност едва преди няколко месеца русофилите се разграничиха от БСП. Да напомням ли сърцераздирателните клетви към предателя на съветската идея Вигенин :) Та на пленума след евроизборите другарите социалисти анализираха, че имало било наказателен вот заради позицията за кризата в Украйна.
62
4
 
20
 
! Отговори
до пешко преди 9 години
Ти май си заспал някъде през 89-та и още не си се събудил. Да свързваш русофилството с бсп е откровен дебилизъм. Видяхме ги тези "комунисти" какъв мазен дудук направиха на щатите с южен поток и безумието наречено уестингхаус.
61
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАхАхА тука кви тапаци има не е истина. Опълченци нз си какви. Няма такива, няма граждани на украйна които да са там и да се бият, всички тези *** са руцнаси и понеже Киев им *ба мамата, почнаха "хуманитарни" помощи и да навлизат все повече войници от Русия. Какво стана бе Путянчо, май неможа да превземеш Украйна отвътре и продължаваш да наглееш все повече . Нищо, скоро като дойде военна помощ от нато ( примерно едни 50 самолета и 100-200 танка ) и "сепаратистите" ще избягат обратно в Русия.
60
14
 
2
 
! Отговори
Русофил Путинофоб преди 9 години
До Анонимен 55Лъжеш се ако си мислиш, че акцията ще бъде извършена с оръжия. По-добре помисли, с какво население разполага възродения СССР, за да си покрие цялата огромна територия и на всички фронтове. Просто се хвана с дело, което е пряко силите му, разбирай Путин. Историята не обича да се връща назад и наказва всеки, който я насилва.
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поръченко поиска помощ защото разбрал, че навлизат руски войски в Украйна!Сега ще му изпратят памперси в знак на съпричастност, защото информацията не е потвърдена от ОССЕ!
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Stiga ste se delili na rusofili. amerokanofili, i evropofili.Teroristite ot Islamska darjava nablijavat i togava shte vidite ot kade pikae ribata. Sramota e hristiani da se deliat i da se samoizbivat !
57
10
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До обрат във войнатазащо путинофилите така усърдно избягвате термина "националсоциализъм", каквато всъщност доктрина изповядва Хитлер?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ...S tezi gluposti zablujdavash i samia sebe si