Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!

Щайнмайер предупреди: Достигнати са нови измерения
448
Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!
Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Ройтерс

Има опасност ситуацията в Украйна да излезе извън контрол и затова трябва да се възпрепятства непосредствен сблъсък между руски и украински войски, предупреди германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер на откриването на среща с неговите европейски колеги в Милано, предаде Франс прес.

Още по темата
"Трябва да се знае, че положението в Източна Украйна, което вече бе станало опасно, достигна нови измерения", предупреди министърът. Той ще обсъди с другите участници на срещата как да реагира ЕС на влошаването на ситуацията, причинено от изпращането на редовни руски войски в Украйна.

"Нарушаванията на границата, които наблюдаваме, ни карат да се страхуваме, че положението може да излезе извън контрол. Ето защо трябва да им сложим край, за да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили", допълни министърът.

Трябва в кратък срок да обмислим възможността за налагане на нови санкции, ЕС "не може да не реагира на тази ескалация", каза датският външен министър Мартин Лидегор.

На тази неформална среща няма да бъде взето никакво решение.

Въпросът за евентуални нови санкции ще бъде решен утре в Брюксел на среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Но само санкции не стигат, защото руският президент Владимир Путин е готов "да жертва населението си", каза шведският министър на външните работи Карл Билд.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНавремето и Хитлер смяташе така ! Германци и австрийци са едно и също цяло.......Знаем как свърши това
261
0
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
NALI USA I EC. SHTQXA DA PLATQT DALGA NA UKRAINA? KOQ GODINA ? USA I EC IZLAGAXA UKRAINA I SAZDADOXA VOINA S RUSIA ! IZGLEGDA CHE USA I EC ISKAT DA REKETIRAT RUSIA ? XEM VOINA, RAZMIRICI A I JUGEN POTOK NE MOGE DA SE STROI A I TRANZITA TRQBVA DA MINAVA PREZ UKRAINA A UKRAINCITE KRADAT A I NE SA SE IZDALGILI? EC SI MISLI CHE RUSIA NQMA DA IM SPRE GAZTA PROSTO ZARADI BIZNES? EC GRESHI, RUSIA GO PRAVESHE OT I SAS LUBOV KATO KAM BRATQ ! RUSIA SPRETE GAZTA ZA EC SEGA,DOKATO UKRAINA NE SE IZDALGAT!!
260
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости. Украйна и Русия са два елемента на едно и също цяло. Исторически това е един народ, психологически тези хора са един тип - съветски хора. Помпането на американците на киевската хунта и истерията на недокланата полска фашистка *** от Галичина не са достатъчни, за да тласнат тази основна част от Русия и СССР към гражданска война. Просто наросът ще избеси хунтата и двете страни кротко ще се обединят.
259
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
я, бледото ми копие от провинцията получило диплома от ЮЗУ отново се подвизава под теми неясни за аза му... не се бъркайте, истинският съм аз, и съм икономист, що се отнася до васалното немско недоразумение, каквото кажат в ленгли, това ще направи в рамките на изтичащият си мандат подчинената и никому ненужна ек... цалуват пода и това е!
258
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Отделно виждам че същия този съд , още няма дефиниция за "агресия" , смешно нали, явно се разчита на подсказка от влиятелния голям брат от задокеана, на него както му оттърва, така и този по скоро опит за международен наказателен съд ще съди... както САЩ осъдиха веднага Русия още в първия час за сваления Боинг , но доказателства така и не баха предоставени, а сега и нарочно потулиха откритите вече доказателства. Руусия все още ги изисква де, може и да се появят някой ден ....
257
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
И софиянец, може да седиш на бюро 30 години ако щеш, но с тоя мозък и акъл дето го показваш тука, си гола вода , злобно човече подкрепящо залобни държавици убиващщи невинни граждани с цел икономическите си и политически интереси в света. Така че съвета ми е, бегай да учиш още малко, в правото си леко бос, видно от тука ...чиста проба чиновник, а не правист
256
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
А да, да не забравим и още нещо, от кого е ратифициран Римския статут .. Така, отваряме уикито, и виждаме ... така така, а Русия не е ратифицирала нищо подобно , я САЩ също не са се подписали , нито пък Китай, какво става тука хахахах, значи затова САЩ не се съобразяват с него, обаче никой не им и търси сметка по този закон :)))) Та смешници, преди да говорите за междунаорно право, моля малко се информирайте ...А хунтата в Окрайна, тя ще си плати по други закони, военни , с кръв ....
255
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
То хубаво има международни закони, но когато тези закони се изввъртат и служат само на нечии държавни изгоди, е съжалявам, тогава този закон се обезсилва, защото не защитава всички еднакво и справедливо, тоест изобщо не е закон. Агресията в Украйна бе предизвикана от запада, подкокоросвана от запада , платена от запада, и същия запад да реве за Римския статут , е с извинение, не сте ли прекалено нагли *** .
254
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Абе гледам тука някакъв софиянец с уж някакви правни познания се опира на Римския статут, май трябва да каже че първо трябва да се осъдят всички американски президенти които са нападали суверенни държави , трябва да се осъди Хунтата в Киев, и чак тогава евентуално ще дойде ред за съдене на Путин, при това ако има доказателства.. А засега такива приказки са просто гола вода и прах в очите. Римския статут хахаха..
253
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 375- Занимавам се около 15 години с процесуално представителство на бг. граждани в съдебни производства, изготвяне на искови молби, всякакви договори, представителство в заповедни производства и т.н. Определението "книжен плъх" не ми подхожда , но щом това е Вашето мнение- мислете си, каквото си искате.
252
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянец е дървен философ. Съжалявам, но е така, не искам да го нападам персонално, но това е човек не излизал от прашните библиотеки и без чувство за реализъм. Правилата се създават от победителите, законите също и се прилагат с правото на силния. Що се отнася до Украйна, то там елита янките просто го купиха и си я напазаруваха като *** булка Само че не бяха питали таткото, дали дава невестата!
251
4
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До юбералес 373 - Ситуацията с МНС не е такава, каквато я описваш. Понякога в живота някои истини се разбират по трудният начин и един от уроците на живота е човек да премине през тях именно по трудният начин. Така, че- мисли си по твоят начин, а бъдещето ще покаже дали аз имам право или ти...
250
0
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До софиянецДобре, ще ти го обясня по по-лесен начин. Представи си, че съдията те осъжда, но няма съдия изпълнител или полицай, който да те задържи, а ти дори си по-въоръжен от съдията. В същата ситуация е Путин.Присъдата на ООН нищо не струва без да има кой да я изпълни. Прощавай, но ще тръгвам.
249
4
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 370- Намерете си Римският статут и прочетете там МНС има ли право да съди ПРЕЗИДЕНТИ НА ДЪРЖАВИ, ако те са подсъдими по международно наказателно дело от юрисдикцията на МНС. Аз твърдя, че има това право.
248
5
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До юбералес 370- Само, че ТАЗИ РЕЗОЛЮЦИЯ Е ИЗТОЧНИК НА МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО и като такава представлява ПРАВНО ОСНОВАНИЕ за реалзиране на НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ НА ПУТИН ПРЕД МЕЖДУНАРОДНИЯТ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД! Т.е.- ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО "АГРЕСИЯ" ДОРИ НА "БОГ" ПУТИН , НЕЗАВИСИМО, ЧЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА РФ, МОЖЕ ДА МУ СЕ ТЪРСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ! А това ДОКАЗВА, че той НЕ Е БОГ, НЕ Е НАД МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ и МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН СЪГЛАСНО ТЯХ!
247
0
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До софиянецНяма лошо и ти да го наричаш така. За мен също е агресия. Но тази резолюция не е подписана от всички страни, дори има и доста против. Тоест в ООН се води някава политика на великите сили, които увличат около себе си по-малки държави за парлама и принуждавайки ги да гласуват нещо, което тях въобще не ги интересува. И запомни едно: НЯМА ВОЙНА, КОЯТО ДА НЕ Е ЗАПОЧНАЛА С НАРУШАВАНЕ НА НЯКАКВО МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО, И ДА НЕ Е ЗАВЪРШИЛА ''СПРАВЕДЛИВО''.
246
3
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До юбералес 368- Не АЗ го наричам"агресия", а РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ООН го нарича агресия! Има разлика, нали?
245
0
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До софиянецТочно за външна политика става въпрос. Световното юридическо право или международно право, както и да го наречеш, произлиза от външната политика на страните победителки от ВСВ. Кое се признава за война и кое за мир или агресия е много разтегливо понятие. Лавров каза, че Русия помогнала на Крим да си разшири автономията до независимост а после независим Крим се присъединява към Русия. Ти го наричаш руска агресия. Кой е прав? Този който се държи за кобура - в случая Путин.
244
6
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До юбералес 365- Например- ето Ви едно международно признато правило- Резолюция 3314 на генасамблеята на ООН от 14.12.1974г.- чл.3 буква"g". Как мислите- рф изпълнява ли написаното там с изпращането на "зелени човечета" в Крим и руски военни в Източна Украйна? Тогава рф не е ли извършила международното престъпление "агресия"?un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression
243
3
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До юбералес 365- Не става въпрос за "външна политика", а за ЮРИДИЧЕСКИТЕ СВЕТОВНИ ПРАВИЛА / СТАНДАРТИ КОЕ СЕ ПРИЕМА ЗА ВОЙНА И КОЕ - ЗА МИР! С ТЕЗИ ПРАВИЛА СА СЕ СЪГЛАСИЛИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ- ЧЛЕНОВЕ НА ООН! Т.е.- става въпрос за международно право, а не за външна политика.