Русия е практически във война с Украйна и ЕС, заяви президентът на Литва

Москва има имперски амбиции, предупреди президентът на Полша
30 авг 2014 18:58,
201
Русия е практически във война с Украйна и ЕС, заяви президентът на Литва
Снимка: Reuters

Русия е практически във война с Украйна и Европа, заяви днес литовската президентка Далия Грибаускайте и отправи призив към ЕС да снабди Киев с военна техника, предаде Ройтерс.

"Де факто Русия е в състояние на война срещу страна, която желае да е тясно интегрирана с ЕС. Така че на практика Русия е в състояние на война срещу Европа", каза тя пред репортери при пристигането си за срещата на върха на ЕС в Брюксел.

"Това означава, че трябва да помогнем на Украйна най-вече с военни материали да може да отбранява територията и народа си, тъй като тя води война от името на всички европейци", допълни лидерката на бившата съветска република.

Според Грибаускайте срещу Русия трябва да бъде въведено пълно военно ембарго, което да включва замразяване на продажбите и по сключените вече договори. Ройтерс отбелязва, че литовската президентка визира най-вече Франция, която се противопостави на призивите да спре продажбата на новия боен кораб "Мистрал" на Русия.

Полският президент Бронислав Коморовски заяви по-рано днес, че руският му колега Владимир Путин опитва да изгради нова Руска империя и предупреди, че регионът около Русия трябва да реши дали иска "Европа да бъде една казашка Европа или една демократична Европа", предаде Ройтерс.

"Русия нахлу в Украйна", каза полският държавен глава за германското държавно радио според извадки от интервю, което ще бъде излъчено по-късно днес.

"Надявам се, че германците помнят достатъчно добре какво означаваше Съветската империя за Европа", каза Коморовски. Той предупреди да не се повтаря "отстъпчивата политика на умиротворяване на Хитлер" отпреди Втората световна война.

"Първото предизвикателство бе Крим, сега са по-далечни региони в Украйна и всеки се пита къде ще приключи това", заяви полският президент и повтори призива на Полша и балтийските държави да бъде подсилен източният фланг на НАТО.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълни се нета с Путиновски пичи въшки !
137
0
 
4
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Защо в тези страници все се пише ,какво казал шляхтича ,литовката ,великият владетел на ФОЛКЛЕНДСКИТЕ ОСТРОВИ /как бе англия ,как аржентинските острови са ваши /Господарите на Косово -шефове на НАТО.ИД е само началото на войната на хората срещу обществото на свръх забогатяващи господари и свръх обедняващи слуги и роби и милост няма да има .Тези ,които мислят , че прогреса е "Мерцедес ХХХ"и отвлечени момичета са...меко казано!
136
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката ще ви сложи на мястото ви ес и сащ
135
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До бляСлучайно да усещате ЛЕКА разлика във военната мощ на РУСИЯ и хитлер??????НЕ ПИШЕТЕ ИДИОТЩИНИ!!!!Това сравнение е толква неуместно и нагло ,че нямам думи!Кой спонсорира навремето ХИТЛЕР?КОЙ?А на поляците за пореден път лъсва грозното лице на нереализиралата се империя!
134
1
 
13
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
До АнонименЛитовската президентка Далия Грибаускайте е американски гражданин, както Саакашвили. И тя ще последва съдбата му - ще си яде сутиена, ще я свалят от власт и ще я съдят.
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 166 със свалените гащиЗа българската клиентела ли става дума
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКато си свалят гащите и се надупят и чакат какво ще каже новят бял брат.
131
0
 
12
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
До ФантатаАло, нашият, кой ще ни защитава от НАТО? Турция ли? Или САЩ, които са далече и не им пука за нас? Както защитиха Кипър при турската инвазия? А ако разположат американски ракети в България, както плещи Шаламанов, веднага ставаме мишена! И като започнат да падат руските ракети, кой ще пищи?
130
0
 
0
 
! Отговори
st преди 9 години
Кирчовците от БГ-то се разписали по интернет а немогат да си нахранят децата със качествена храна хехехехехехехехехе.
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 165 - като е бил вампир защо е живяла толкоз години с него? да се е била развела? много обичам разни алчин невесит после да се оплакавт от мъжете си, тя и женаат на Абламович миселше, че ще му глътен милиоардите при развод пък сега мрънка.
128
14
 
5
 
! Отговори
До бля преди 9 години
До бле, бле. Бле си ти, чети историята вместо да драскаш глупости. Путинова Русия е заплаха, за целия свят. И ще свърши, като Хитлерова Германия.
127
3
 
14
 
! Отговори
se преди 9 години
бля бля бля.Поредната публикация разсмиваща хората.Литва ,Латвия ,Естония -джуджета на Европа манипулирани и объркани в своята идентичност.
126
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, защо не пуликувате мнението на сериозни и свесдтни хора, от държавите, които имат поне някаква тежест.Естествено, че *** от прибалтийските републики ще бръщолевят всякакви глупости. Те друго не правят. Занимават се самио с това, колко е страшна Русия и как им пречи да дишат.По същия начин може да публикувате мнението на кмета на Столипиново или която и да е *** махала. Естествено, мнението му ще бъде нещо съвсем различно от мнението на нормалните българи в България...
125
0
 
27
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До ???Как да сложат оръжие и да седнат на масата за преговори, когато първо им разрушават домовете и инфраструктурата и не ги признават за страна по преговори. Ако искат властите преговори трябва да обявят примирие и да се спрат военните действия. Досега те смятаха, че ще могат да ги смачкат силово и затова не ги зачитаха. Видяха дебелия и запяха друга песен руски войски са влезли на територията им и затова отстъпват и губят.
124
2
 
17
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименТази територия е била и е Българска така, никой не може да изяви претенции за нея. В Украйна въпроса е съвсем друг, територията е била Руска и тази държава е изкуствено създадена. Там те прекрачиха границата с националсоциализма който обявиха ето това няма кой да го търпи. За да има мир и запазят територията си бързо трябва се съгласят за федерална държава.
123
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН НЕ Е ЧОВЕК А Е ВАМПИР. ТАКА ГО ОПРЕДЕЛИ СОБСТВЕНАТА МУ ЖЕНА. ТОЙ ИЗПИВА ВСИЧКИТЕ ТИ ЖИЗНЕНИ СИЛИ:КАЗА ТЯ !
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dokato katolicite i protestantite vodiat voina s pravoslavieto, islamskite banditi she razkajat igrata na celia sviat.Ne e dostatachno sutrin da stanesh da se izbrasnesh, da piesh kafeto i da otidesh na rabota.Triabva da se ogledash i da vidish koi minava pokrai teb, koi jivee okolo teb. Iordanskia kral e kazal che ako bandata islamisti ot Siria vleznat v Yordania toi shte poiska voenna namesa ot Izrael i Amerika.
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Putin e izvan zamen. Vnimavaite !
120
2
 
4
 
! Отговори
Ludi evropeici преди 9 години
Pupin zaplashva Evropa s atoma si. OK no az kazvam da izchaka malko. sled 10 godini Evropa shte bade 80% islamska. Togava da pusne atoma si.Ot nachaloto na krizata v Siria Irak nabludavam i zapazvam snimki na "tvotitelite" na novia djihado slamski red. Izviniavam se na fizionomiite na dneshnite glavorezi islamisti sa po-skoro evropeiski- (musulmanite ot Evropa). Zapadnata tolerantnost i integracionna politika shte unishtojat zapada. Demokraciata ne samo che ne pomaga na i vredi na sveta
119
2
 
25
 
! Отговори
Олигарх преди 9 години
Голям страх сега ги гони новите олигарси,които с благословията на Елцин и на САЩ обраха своите бивши соц.държави, да не би пък Русия пак да им измъкне кокала.Готови са да хвърлят народите си във война,само и само да си запазят парите и имотите.Нали лично те няма да се бият?Как го виждате шоколадовия Порошенко начело на украинската армия?