Ситуацията в Украйна е близо до "пълномащабна война" с Русия

Порошенко поиска военнотехническа помощ от ЕС
30 авг 2014 21:34,
480
Ситуацията в Украйна е близо до "пълномащабна война" с Русия
Снимка: Reuters

Украинският президент Петро Порошенко заяви днес, че според него усилията за спиране на насилието с проруските бунтовници достигнала до критична точка и че един провал може да доведе "пълномащабна война", предаде Ройтерс.

На пресконференция в Брюксел след срещата си с европейските лидери той все пак изрази надежда, че тристранната среща в понеделник с представители на Киев, Москва и ЕС ( т. нар контактна група) може да доведе до споразумение за спиране на огъня.

Порошенко каза също, че лидерите на ЕС са се споразумели да подготвят допълнителен пакет от санкции срещу Русия, които ще зависят от успеха на мирния план, предложен от него.

"В зависимост от успеха на моите предложения, подкрепени от мнозинството от страните членки, е възможно налагане на секторни санкции от трето ниво", каза украинският президент.

Порошенко съобщи, че до края на годината страната му ще получи от Евросъюза заем от 510 милиона евро и 250 милиона евро под формата на безвъзмезден грант. Президентът каза също, че Европейският парламент ще изпрати наблюдателна мисия за парламентарните избори в Украйна. Той съобщи, че председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой и шефът на Комисията ЖозеБарозу ще посетят Киев през септември.

Украйна освен това очаква от отделните страни членки на ЕС военнотехническа помощ, допълни Порошенко. Той съобщи, че Киев води активни преговори за попълване на газовите си подземни хранилища без преки доставки на газ от Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

Петро Порошенко каза, че Европейската народна партия е поканила неговия "Блок Порошенко" да стане част от семейството на европейските консерватори.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
10
 
35
 
! Отговори
морски преди 9 години
Фашиста Порошенко ще унищожи и малкото останало от Украйна.
333
8
 
32
 
! Отговори
GLORY преди 9 години
Poznaite koi gi pla6ta tezi voenni pomo6ti, koito Poro6enko iska. Gorkite glupavi hora ot demokrati4na Evropa
332
11
 
33
 
! Отговори
1111 преди 9 години
Със сигурност един батальон от руския спецназ е в състояние да достави парламента, правителството и президента на Украйна в Москва за няколко часа и е крайно време Путин да вземе мерки в тази насока за да приключи това безумие.
331
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, 1000 руски войници сринаха 70 хилядната украинска армия и я обърнаха в бягство и капитулация. Западняците напълниха гащите. Пък ако Путин вкара 80,000 налични руски спецялни части за една нощ ще са превзели Киев. Добре че човека е балансиран и миролюбив и само осигури спокойствието на гражданите в Донецк и Луганск за да не ги обстрелват нац-***. След всеки удър им повтаря едно и също -преговаряте с въстанниците, не приемат ли бам пак по главата. Докато им уврат тиквите.
330
16
 
37
 
! Отговори
Отто преди 9 години
Диктаторът Путин си вкара голям автогол с тоя Крим
329
8
 
41
 
! Отговори
ники преди 9 години
Мен лично по ме притеснява "Ислямска държава", защото през Турция ще минат за няколко месеца, а през нас за няколко часа.
328
11
 
39
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
бараката обама бин ладен иска ядрено оръжие в украина,тоя иска война в Русия подготвят ви за войната първо медиино,после ще стане факт,лошото че и ние сме замесени
327
13
 
43
 
! Отговори
over-fear преди 9 години
За каква пълномащабна война говори този главорез??? Нима не знае, че ако Руската армия наистина влезе в Украйна до 24 часа руското знаме ще се вее над Киев?! Нима украинците са толкова заблудени, за да очакват каквато й да е пимощ от Уса или Ес?
326
10
 
36
 
! Отговори
питам, питам, питам преди 9 години
И да не забравите, че имало разлика между казаЦи и казаХи - напълно сериозно го казвам без грам бъзик !Който е по-запознат нека разясни, моля (за да не се ровим из Нета)
325
10
 
43
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Уважаеми Александър Бънди в Кеазакстан живеят 50% казахи и50% руси . Питам ви антируси : От кога запорожските , кубански и донски казаци са племенни украинци - ако не знаете питайте турския султан , но може и руската императрица. Какво е това отношение Руската империя -имперски претенции - в момента има Британска империя Ели не е кралица ,тя е императрица ,защото Канада и Австралия са протекторати...и други !
324
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава,слава ама руснаците освен слава искат и пари в швейцарски банки не в руски.
323
16
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на РУСИЯ.
322
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питам сладкаря: колко пъти отиде в източната част, която му дадоха да управлява, за да чуе светът, защо са тези протести?Питам сладкаря: каква е тази демократична Украйна, подкрепена от ЕС и най-вече от САЩ, с първи демократичен акт - забрана на всеки език, освен изкуствения украински!?Демокрацията със забрана ри започва?Мошенически род. Яценюк-сциентолот-традиционна украинска източноправославна религия!Няма що!За пари и лаком ***, може всичко!Моралът е в книгите.
321
11
 
35
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До vot42 - 374А не е ли така? Я се зарови в книгите, прелисти енциклопедиите! Пардон, ти енциклопедии не си виждал, но пък вече имаш Уикипедия. Разкажи ни с думи прости какви държави е имало на тази територия. И по-точно - какви ханства и улуси на казахи е имало. И още по-точно - огромният многомилионен казахски народ от едно племе ли е бил съставен и от границите на Европа (р. Урал) до Китай кога е имал държава до създаването на СССР. Предварително благодаря за информацията!
320
39
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия спешно се нуждае от революция, преди да е станало прекалено късно..
319
44
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е убиеца на Русия, национален предател и лакей на Обама! Бесилка за Путин, да живее велика Русия!
318
35
 
35
 
! Отговори
Гитлер преди 9 години
Боже мой колко сте заблудени русофилите! Путин работи за САЩ и всичките му действия ви го доказват! Създаде изкуствен конфликт в Украйна, от който няма какво да спечели, за да има основателна причина ЕС да спре да ги кредитира, и да им купува горивата! От това естествено печели САЩ, отваряйки им целия ЕС пазар за техния шистов газ, отделно им отваря пазари за оръжия! Шеврон и Тотал печелят всички руски търгове за разработва не на находищата, иначе Путин е национален герой! Промити мозъци!
317
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 373Подобието на ирония не заслужава интерес,но ако сте решили, че тук пишат само ***, които по сигнал:бяло- черно реагират, както вие реатгирате на платено и безплатно, мамите се.Тук има история, политика, знания, принципи, има демагогия, има интереси, но има ум, има литература , има знания с анализи и обсъдено мнение, мъзглед, факти и няма нужда от примитивни инфатнтилни опити за промяна на темата.Присмехът прикрива и личните недостатъци и не губя време да ги ви ги оповестявам.
316
10
 
59
 
! Отговори
Болгарский преди 9 години
Да здравствует Матушка Россия!
315
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достатъчно е да се прочетат желанията на сладкаря, за да стане ясно, че той я някъде другаде ментално, или е сериозно лично обслужен, имайки 25-годишен опит на България.Наивници няма!Има само огромни интереси, не искам да въвличат простолюдието в демагогия, лъжа, смърт и ненужно никому представление, жалък спектакъл.Сладкарят е оръжие на американската агресия срещу Русия. Един век воже да роди само един Фидел Кастро!Достойнството не се спазарява, то е вечно, а хората са смъртни.