Пребиха руски политик и издател

Шлосберг публикувал материал за смъртта на руски военни в Украйна
31 авг 2014 09:07, Анисия Иванова
175
Пребиха руски политик и издател
Снимка: Reuters

Руски политик и издател беше пребит, след като публикува в един от вестниците си информация за тайнствено погребение на двама руски военни, които може би са загинали в сражения в Украйна, предаде Ройтерс.

Лев Шлосберг е представител на опозиционната руска партия "Яблоко" в градския съвет на северозападния руски град Псков. В един от издаваните от Шлосберг вестници се появи по-рано тази седмица журналистическо разследване относно смъртта на двама парашутисти от Псков, погребани неотдавна. В статията имаше редица доказателства, навеждащи на мисълта, че руските военни може да са загинали в сражения в Украйна. Това противоречи на официалните изявления на Кремъл, че Русия не участва в украинската война.

Още по темата

Новината във вестника, издаван от Шлосберг, породи интереса на чужди репортери. Журналист от Ройтерс се опита да посети гробището в Псков, където са погребани двамата парашутисти, но беше спрян на входа и заплашен от двама млади мъже с бръснати глави.

В петък вечер самият Шлосберг бил нападнат в гръб от неизвестни лица, когато се приближавал към дома си в Псков. Още след първия удар, политикът и издател изгубил съзнание.

"Очевидно после те са продължили да ме бият и накрая са избягали", разказа Шлосберг. Лекари му казали, че ще се възстановява 10 дни от побоя. Кметът на Псков нареди разследване на нападението. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАДАбе ***, рускоговорящите спасяваха наакания *** на мутрата бай ***-хотелиер последните няколко сезона на Морето!Сега и те намаляха и идва големия Глад!
93
2
 
2
 
! Отговори
РАД преди 9 години
Не мога да разбера. Толкова ли Масква си няма клакьори та се налага тука разни драскачи да защитават със зъби и нокти авторитарния режим на едни полу-еврейски олигарси начело с комплексаря Путин ???Бъдете БЪЛГАРИ, а не руска ***! И хич не ми минавайте с това колко била важна Русия за България и българската икономика! С какво ни помагат? С това, че сме тотално зависими и купуваме най-скъпия газ?С това,че изкупиха Черноморието, а икономическа полза от това (раб.места,оборот) никаква?
92
1
 
5
 
! Отговори
десен сектор преди 9 години
Ленин е първият терорист в света,той пося семената на злото от който още берем плодовете в цяла източна Европа,най вече в България,Украйна,Молдова и Румъния.....все цветущи държави
91
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До xxxАко руснаците бяха отмъстителни, нямаше да е останал и един немец на тая земя.
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
досега коментирахме хамериканската демокрация, а това вече е руската "демокрация" - коя от коя по калпави!
89
3
 
4
 
! Отговори
sdh преди 9 години
Алоо 135-я, да те светна ли, че любимия ти Вова Шуткин тоже е евреин!! Медведев съще е евреин, шефа на "гЪзпром" -Ал. Милер и Р.Абрамович, Сечин -това са все руски ***, юдеи! Та като извод излиза, че "Изтока" не е по-малко юдески от Запада
88
3
 
7
 
! Отговори
ръгби преди 9 години
Петата колона на краварите в Русия...И там ги има много платени "демократи ".
87
8
 
8
 
! Отговори
Параграф 22 преди 9 години
Никой никого не е пребил. Ако пък да, значи е имало причина и онзи си знае защо.
86
10
 
13
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Името на тази *** е еврейско - така че му е малко. А да го попитаме какво прави в Русия, в руски вестник да пробутва фалшива информация изгодна на еврейския запад, на врага който сам се нарича такъв? И откъде може да я има - свое тайно разузнаване ли има?
85
8
 
6
 
! Отговори
Правилно преди 9 години
Ще противоречи на официалната линия.Така му се пада. Утре някои ще се осъмни във гениалността на Путин -- късе отиваме тогава. Това да не е Европа, тука е Азия и се действа като в Северна Корея !!!
84
6
 
3
 
! Отговори
До Щирлиц преди 9 години
Юирлиц марш в Сибир. Да ти измръзнат черешките там дано.
83
17
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Ако все още някой вярва на лъжите на ПУТИН означава, че е непоправимо заблуден човек.
82
6
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 9 години
До Анонимен-- 108; Това което го пишеш се отнася за руснаци.Нали бе гургурче
81
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първоначално се притесних, но като видях, че Ройтерс са намесени ме напуши на смях!Абе к'во стана с оня полицай във Фъргюсън който заплаши с автомат журналист, че ще го убие?Дали са му повдигнали вече обвинения за закана за убийство или за американските полицаи закони несъществуват? А ама как можах да забравя за последните 100 год най-корумпираната структура на планетата е именно щатската полиция!то наркотици,хазарт,убийства,проституция! Недосегаемите-горкия Готи колко е бил прав!
80
21
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Хехе, демократизирала се е Русия само на думи. От Ленин и Сталин не са си променили методите и на йота. Нищо чудно че бяга народа както може от там.
79
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До печалба от нещастиетShto ne si e.... m.... komunist gaden
78
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До niki"наскоро Кулезич беше бушонирана. Варвари!" - Хаха, и това плашило ли го е бил Путин?
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквайте нови санкции във вторник. Честито на печелившите !
76
9
 
18
 
! Отговори
опорна точка преди 9 години
Аксиома:Всичко което не е в интерес на Путин е платена статия .
75
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До независимСлед анексирането на Крим ,в газохранилищата им там останаха огромни запаси газ, който беше откраднат от Русия. Всички активи на Украйна в Крим бяха гепени. Танкове, артилерия и самолени от поделенията на Украинската армия преминаха в ръцене на ислямските и чеченски терористи в Новораша......