Новото сирийско правителство положи клетва

Асад поиска от министрите да спечелят доверието на гражданите
1 сеп 2014 07:45, Анисия Иванова
3
Новото сирийско правителство положи клетва
Снимка: Reuters

Новият състав на сирийското правителство с премиер Уаел Надер ал Халки положи клетва пред президента Башар Асад, който постави пред министрите задачата да спечелят доверието на гражданите, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите на Асад кабинетът трябва да "покаже нов стил на работа, без грешките от предишния период".

"Дейността на органите на изпълнителната власт на всички нива трябва да бъде прозрачна и убедителна," изтъкна сирийският президент.

Сред изредените от Асад приоритети пред новото правителство са борбата срещу корупцията, овладяването на инфлацията и осигуряването на социална справедливост. Той подчерта и необходимостта от "по-нататъшно подобряване на правната рамка и механизмите за управление на кризи".

"Нашите основни предизвикателства продължават да са проблемите със сигурността и войната срещу терористичните
 групи", каза Асад.

Съставът на новото правителство бе обявен в сряда. В него деветнайсет министри от предишния кабинет запазват постовете си, като сред тях са ръководителите на ключови ведомства, сред които министерствата на вътрешните и външните работи и министерството на отбраната. Между останалите 15 министри, които влизат в новия състав, е и съперникът на сирийския лидер на президентските избори на 3 юни - Хасан ан Нури. Той ще оглави новосъздаденото министерство на административното развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: правителствоСирияАсад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
патрон преди 9 години
До ...Шиит. Те много се мразят със сунитите, ако човек има малко акъл ще използва всеки възможен съюзник независимо дали се различава крайно или не. Човека просто става за политик, за разлика от малкото останали " истински " бунтовници които искат държава а ла Европа. Г-дата на изток не са достатъчно компетентни за да минат от диктатура към демокрация и ще минат доста годинки докато това се реализира, в интерес на истината ние също не сме(иначе нямаше да има кризна нали?).
2
1
 
5
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Ето това е истински държавник!
1
2
 
10
 
! Отговори
... преди 9 години
Башар Асад-защитник на слабите и християните в Сирия.Истински мюсюлманин!