Кремъл: "Мога да превзема Киев за 2 седмици" е извън контекста

Думите имат друг смисъл, заяви помощник на руския президент
Обновена: 2 сеп 2014 14:22 | 2 сеп 2014 11:50, Елка Василева
391
Кремъл: "Мога да превзема Киев за 2 седмици" е извън контекста
Жозе Барозу и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Думите на президента на Русия Владимир Путин за възможността „Киев да бъде превзет за две седмици“ са извадени от контекста и имат друг смисъл. Това заяви помощникът на руския президент Юрий Ушаков, цитиран от руските агенции.

Още по темата

Представителят на Кремъл заяви, че ако председателят на Еврокомисията Жозе Барозу наистина е цитирал Путин на заседание на Европейския съвет, то това излиза извън рамките на дипломатическата практика.

„Това е некоректно, това излиза извън рамките на дипломатическата практика, ако това е било направено. Това изобщо ми се струва недостойно за сериозен политически деец“, заяви Ушаков, цитиран от Интерфакс.

С тези думи той коментира материал в италианския вестник „Република“, според който на заседанието на Европейския съвет на 30 август след преговори с Путин Барозу цитирал думи на руския президент, че е възможно Киев да бъде превзет.

Според вестника Барозу е заявил: „Когато го попитах /Путин/ за руските войски, които са преминали границата с Украйна, то лидерът на Русия премина към заплахи“. „Не това е проблемът. Ако поискам, ще превзема Киев за две седмици“, цитирал според изданието Барозу Путин.

Коментирайки публикацията, Ушаков каза: „Дали са били казани тези думи или не, по мое мнение този цитат е изваден от контекста и има абсолютно различен смисъл“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
1
 
! Отговори
Драго преди 9 години
До АнонименБраво бе професоре. Ти някога бил ли си в Украйна скъпи ми професионални войнико? Разстоянията са толкова голями, че за два часа и със самолет не можеш да я пресечеш на ширина. Все едно от София да стигнеш до Мюнхен. Ама ти нали си фанатик може и да се телепортираш. И за твое сведение съм офицер от Българската Армия.
266
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя Барозу е един от смешниците в Брюксел.Наистина ,като чета някой от изказванията по долу ,ми става ясно ,че сте малки момченца ,които казарма не сте помирисвали и вярвате на всичко.За сведение на всички-при една съвременна война,Русия може да завземе Киев ,не за две седмици ,а за ДВА ЧАСА.Това не ти е американската страхлива армия,която бомбардира и после изпраща дрогирани войничета.Я си спомнете Южна Осетия ,какво стана с грузинците.Но Путин няма интерес,всичко е ЛЪЖА ОТ СТРАХ
265
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Оня с коняукраинците ? не техни войски нахлуват в чужда дър07114жава и не те анексираха един полуостров, признат от другата държава за част от тяхната територия !!!!
264
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Оня с коняОпааааа! Открих още един изкукуригал привърженик на ***, който говори ей тъй, без да си бръкне в мозъченценцето. Представете си, че в България има 700 000 турци и Ердоган реши ей тъй, да им помогне. Ми ще им помогне, разбира се, даже и Кърджали ще си го вземе! Защо? Е, как защо? Представете си, че в България има 500 000 руснаци и *** реши да им помогне. Ми ще им помогне, защото трябва, а този кухалник може и да се съгласи България да бъде изклатена, и то двойно.
263
5
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Мисля че се е объркал, Киев ще падне за 2 дена. За две седмици до Брюксел, а после може и на почивка в Алпите.
262
4
 
14
 
! Отговори
Оня с коня преди 9 години
Представете си, че Българите от западните покрайнини се вдигнат на въстание и решат да си направят държава "Нова западна България" със столица Ниш. Как мислите дали ще е редно да им помагаме с каквото можем или ще ги оставим сърбите да ги избият. Опааа, то май така е станало и не само там. Така е станало в Македония, Беломорието, Севрна Добруджа, Поморавието, Одринско. Сега не се чудете дали е редно Русия да помага на руснаците, може помага и така е редно.
261
3
 
6
 
! Отговори
rambo преди 9 години
да върнем ссср югославия гдр и варшавския договор.да великия съветски съюз и велика югославия.да на германската демократична република.да на варшавския договор.да на социализма долу експлоатиращтия капитализъм.да изгоним от българия всички американски и натовски воиски и да вкараме руската армия със самолетите ракетите и цялата и воиска.въпрос на месеци е присъединяването на българия към русия.да живее ссср югославия и гдр и великия китаи и индия.братушки идваите в българия няма време чакаме ви.
260
6
 
8
 
! Отговори
Оня с коня преди 9 години
Сещам се за една друга славянска страна с малък народ която искаше на заграби всички славяни на балканите и да ги направи сърби. Предизвикаха една световна война, три войни с най близкия си съсед (България) и няколко граждански за другите си съседи. Украинците са със същия грандомански манталитет като сърбите. Лошото е, че всички страдат заради тях и болните им амбиции.
259
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Струва ли си заради некадърните, страхливи и лъжливи украинци целия свят да се обърне с краката нагоре, ЕС и Русия да търпят загуби и да влязат в рецесия и накрая да започне трета световна война.Можеше още в началото да залъжят отцепниците с някакви допълнителни права и самостоятелност а като влязат в ЕС това няма да има значение. Ама те - на гол тумбак чифте пищови. Ще се дърлят на Русия. Всъщност САЩ ги накараха да започнат гражданската война за да скарат ЕС и Русия. И глупаците ги послушаха
258
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ли не измислиха украинците за да обяснят на народа некадърността си във воденето на война. Опълченците разбиха украинската армия за два дни, плениха половината а другата половина избяга панически. Някой батальони едва ги спряха да не избягат чак в Полша. За да обяснят този срам украинските политици и военни измислиха руско наществие и заплахи с атомни бомби. Чакаме да видим какво още ще измислят.
257
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците казаха че ако Барозу не се извини те ще публикуват записа на разговора. Ще бъде много интересно да го чуем за да разберем какви ги вършат тайно големите .
256
4
 
21
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Путин е малкия гений на планетата на нашето време, както Хегел е философ на всички времена Четете бе форумци образовайте се,но иска и практика.Аз я притежавам.Русия може дори да понесе и най мощния ядрен удар на хамериканците и после в отговор да я затрие от картата. Не драскайте глупости и това на вас какво ви се иска да се случи.Бъдете реалисти.Не подценя- вайте противника,защото ще си патите много.
255
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
To Putin ako mu se razreshi i celiya svqt shte iska no dali shte mu razreshat tova e vaprosa
254
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До GaribaldiA na teb shte tie bedna fantaziyata hilqdi raketi kato po4nat da budat izstrelvani i ot dvete strani na barikadata zatova kolkoto se moje po burzo da se vrazumi ***
253
9
 
17
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До е и? Навремето превзеха Прага за часове с аеропланите,блокираха западната граница с десант.А полковете на собствен ход бяха окупирали градовете за два дни! А сега като превземат цяла Европа ще я присъединят към Евроазийския съюз. Няма Е И? мочо.Русия е толкова мощна и боеспособна,че бедната ти е фантазията.Тя ще стане фактора в целия свят.Анадъмъ?
252
8
 
3
 
! Отговори
БАЙ ОНЗИ преди 9 години
До е и? ***, не си ли разбрал къде са? На дъното на мизерията са . Сега вече знаеш *** герберастки!
251
4
 
20
 
! Отговори
Станински преди 9 години
Не е добре, когато дилетанти се упражняват върху недостъпни за тях теми! Истината е, че думите на Путин са извадени извън контекста - той просто е визирал възможностите на велика сила, каквато е Русия, при крайно недоброжелателни за нея интерпретации. Още повече, когато простор на болното си въображение дават нашенските напълно примитивни русофоби.Най- нормалното е , думите на руския президент да се възприемат като израз на самочувствието на велика сила, демонстрирано и в този случай
250
0
 
4
 
! Отговори
психо-диспансер преди 9 години
До Миротвореца 331Ей сега ще дойдем да те умиротворим
249
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен334 чакай първо Украйна да каже, че са влезли пак 500000 руски танка и войници и след това твоята новина, че Путин плаши с атомна война. По силно ще звучи.
248
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Кремъл са готови да публикуват записа на разговора до 2 дни, ако ЕС и тази *** на САЩ нямат нищо против! (това са ни го спестили) :))