ОССЕ не изключва много мрачен сценарий за Украйна

Намираме се в много опасна военна ситуация, оцени Дидие Буркхалтер
Обновена: 2 сеп 2014 10:46 | 2 сеп 2014 07:04, Елка Василева
98
ОССЕ не изключва много мрачен сценарий за Украйна
Снимка: Reuters

Председателят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и президент на Швейцария Дидие Буркхалтер не изключва ситуацията в Украйна да се развие по "много мрачен сценарий", предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

В интервю за швейцарска телевизия той заяви, че "в момента се намираме в много опасна военна ситуация, със засилване на боевете на юг и всъщност можем да си представим много мрачни сценарии".

Сегашната ситуация в Украйна, където на изток не спират боевете между правителствените сили и сепаратистите, Буркхалтер определи като "деликатен период", подчертавайки важността на дипломатическите усилия, отбелязва ИТАР-ТАСС.

 "Ние като ОССЕ не можахме да понижим това напрежение, така както би ни се искало, тоест да започне национален украински диалог", призна той. "Ето защо е много важно да се активизират дипломатическите контакти", каза Буркхалтер. "Готови сме да дадем начало на нова дипломатическа инициатива. Швейцария винаги е готова да бъде домакин".

Същевременно той съобщи, че засега "ги няма необходимите условия за конкретен диалог по такива важни въпроси като прекратяване на огъня, контрол на границите, освобождаване на заложници, разоръжаване и започване на истински национален диалог".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
А Обама ще ходи да се моли на китайците. Ако и те го отрежат, тогава САЩ ще са в нокаут.Въпросът е кога в Европа ще се осъзнаят и ще спрат да слугуват на американците?
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската офанзива дойде само ден след посещението на Зариф, иранския външен министър в Москва, така че става въпрос за глобални промени, САЩ са в нокдаун, Европа е доста стара за да се намеси военно, а икономическите санкции няма как да правят работата на войниците и оръжията, тоест Русия и Иран са решили да не се спират пред санкциите, а опонентите им друго оръдие освен санкции нямат
64
0
 
17
 
! Отговори
! преди 9 години
До БерлинПочти си прав. Но когато са изгонили Българите от Беломорска Тракия, Одрин и другите не Български територии това е било нормално, сега вместо да си ги искаме някой(турчин или грък) казва те са си мои. Негови са защото дядо му е отишъл и взел земите на Българите. Тъй като не са били в България и са ги избивали и гонили в началото на 19 век. Имало е безумни закони с които турците и гърците са принуждавали българите да напуснат родните си места. ЗА изкуствената страна Македония не говоря
63
1
 
11
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До ДаниелДанчо, ако само това ти е българското, я трай! Повечето от нас разбират руски. Ако ти не го разбираш, значи си бедняк - интелектуален, духовен, морален клошар. Наистина трай! Русия е сила, духовност, няма народ, който да чете повече от руския!
62
0
 
9
 
! Отговори
Янко преди 9 години
До Анонимен 76Не, ***, ядрена гъба се вижда за части от секундата само ВЕДНАЖ в живота. После той отлита.Това ***, не ти е електронна игра. Я обясни нещо за инвестициите...Къде да се върнат?
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От цялата работа Яйценук и подобните му спечелиха най - много. Всички останали загубиха. Дори и олигарсите. Дори и Порошенко. Тези, които бяха бедни, алчни и продажни, като Яйцето, само те спечелиха.
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е за банички. Ако с парите от запада си бяха купили оръжие, бяха си обучили войниците и им плащаха добре, щяха да имат една лоялна и силна армия. Вместо това те окрадоха парите, окрадоха войниците, излъгаха цял свят, че Русия ги напада и сега нагло се смеят на акъла на всички, коитъо им се вързват. Би ли ми кзал, в кои други държави е позволено да създаваш частна армия, действаща на твоя територия? Всичко това запада го знае. Само мизерниците като полша и италия лаят още за Украйна.
59
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БерлинРазликата е, че не е от 650, а от 1333 години. А и Украйна допреди 23 години не е съществувала никога. Както и езика им. Приписват си съществуването на различни исторически субекти, но това е все едно България да каже, че е наследник на римската империя. В интререс на истината, Русия е наследник на римската империя, чрез Иван Грозни.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prodadaha Ukrajna za banichki na Majdana.
57
21
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Това, което се случва в Украйна, е все едно помаците в югоизточна България да скочат на оръжие и да завладеят Кърджали, Хасково, Елхово и т.н., обявявайки независими новотурски републики. А Анкара да изпраща тайно в България турски войски, които да подкрепят помашките сепаратисти. През това време в съседските държави да коментират, че това са си изконни турски територии, защото през 500 от последните 650 години са били част от Османската империя, а Ердоган е истински мъж и велик политик. :)))))
56
1
 
15
 
! Отговори
До Войник преди 9 години
Ами най-тъжното е, че плащат малко. При това вземат мъже които не искат да се бият, след това въведоха данък върху семействата - тоест да пратиш хранителя на семейството или детето си на смърт, плащаш за това, а след това много от убитите ги водят безследно изчезнали и не плащат нищо на семейството. Как се нарича това ? Демокрация ? Права на човека ? Патриотизъм ? Нека всички четящи това добре да го обмислят.
55
6
 
24
 
! Отговори
АПЕЛ преди 9 години
ПОРОШЕНКО , ако имаш някаква съвест , спри убийствата Подпишете автономия с ДНР и ЛНР - всичко свърши Украйна не може да съществува в този си вид вече , не и след няколко хилядите цивилни жертви и сваления от Киев БОИНГ
54
1
 
11
 
! Отговори
ВОЙНИК преди 9 години
ИНТЕРЕСНО КОЛКО ЛИ ИМ ПЛАЩАТ НА ТЕЗИ КОИТО СЕ БИЯТ?,, ПАРИТЕ НА УБИТИТЕ КОЙ ГИ ВЗИМА? НАШИ ВОЙСКИ НЕ МОЖЕ ДА НЯМА В УКРАЙНА ЗА ДА СЕ ОБУЧАВАТ ДА УБИВАТ ,,НО ТОЗИ ФАКТ ВСЕ СЕ ПРОПУСКА ОТ НАШИТЕ МЕДИИ
53
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките тези оръжия които се произвеждат трябва да се използват за да си върнат инвестициите направени за тях.......Яд ме е, че не се използва ядрено оръжие но както е тръгнало скоро ще започнем да виждаме големите гъби......АМИН ДАЙ БОЖЕ
52
4
 
20
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Писал съм и то преди 2 дена Инак голям майтап с това бетониране Скоро на опълченците ще им лепнат прозвището Ал Капоне и те като него ползват бетон Хайде да видим кои ще са следващите бетонирани . В МАриопул има 4-5 нато съветници,които могат да станат и те паметник,да ги пратят на Обонго като колет както са бетонирани
51
4
 
23
 
! Отговори
какво преди 9 години
Няма нито сигурност нито безопасност в Европа,и какво търсят САЩ в тази организация!?
50
5
 
18
 
! Отговори
123 преди 9 години
ОБСЕ-слуги на САЩ!!!
49
3
 
35
 
! Отговори
истина преди 9 години
А защо ОБСЕ,не каже кой причини всичко това,защо преди преврата всичко беше наред нямаше война и смърт и никой не искаше Крим,защо лъжат и не признаят че след намесата на САЩ започна тази касапница а и ОБСЕ има голяма вина защото не стори нищо да спре хунтата в Киев да избива мирни граждани да разрушава села и градове с оръдия и ракети,поредната паразитна не работеща организация командвана от САЩ.
48
0
 
1
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До АнонименНе си ти човек, който може да ми дава оценка. Припомни си първо правописа. Не искам да се заяждам с теб -не си ми на нивото.
47
2
 
22
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До neni4aА ТИ Г-Н ГЛАВЕН ГОТВАЧ НА УКРОПИТЕ ОТ ЛУГАНСКОТО ЛЕТИЩЕ НАПИСА ЛИ СИ СВОДКАТА ЗА ТВОИТЕ ЛЮБИМЦИ ХАРКОВСКИТЕ ПАРТИЗАНИ И АКЦИЯТА ИМ ОТПРЕДИ ТРИ ДНИ? КОПНАХ ТИ ИНФОТО НА ЧАТА АКО СИ ПИСАЛ БРАВО АКО НЕ СИ ДА СЕ ПОПРАВИШ ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО ЗАЩОТО ВЕЧЕ ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ ОПЪЛЧЕНИЕТО И ДОНЕЦКОТО ЛЕТИЩЕ-ОСТАНА ИМ САМО ЕДИН СЕКТОР НАЕМНИЦИ ЗА ПРОЧИСТВАНЕ И БЕТОНИРАНЕ И СЕ ОЧАКВА ПЪЛНОМАЩАБНО НАДИГАНЕ НА РУСКОЕЗИЧНИТЕ В ЗАПОРОЖСКА,ХЕРСОНСКА И ОДЕСКА ОБЛАСТИ ВЪВ СЪВСЕМ СКОРО ВРЕМЕ!