Русия ще адаптира военната си доктрина

Причината е засиленото присъствие на НАТО по нейните граници
2 сеп 2014 13:01, Елка Василева
89
Русия ще адаптира военната си доктрина
Снимка: архив, Reuters

Русия ще адаптира военната си доктрина към появата на нови заплахи и по-конкретно към присъствието на НАТО по нейните граници, съобщи Франс прес, цитирайки РИА Новости.

Настоящата военна доктрина, която датира от 2010 г., ще бъде обновена до края на годината и ще вземе предвид също Арабската пролет, конфликта в Сирия и ситуацията в Украйна, каза Михаил Попов, заместник-секретар на руския Съвет за сигурност.

"Няма никакво съмнение, че приближаването на военна инфраструктура на страните от НАТО към границите на нашата страна, в това число и чрез разширяване на блока, ще бъде сред външните военни заплахи", заяви Попов.

Северноатлантическият алианс има планове да приеме План за готовност за действие в отговор на поведението на Русия в украинската криза, което се смята за пряка заплаха за съюзниците, които имат обща граница с Русия (балтийските страни, Полша, Румъния, България), отбелязва Франс прес.

"Всички факти свидетелстват за желанието на властите в САЩ и НАТО да следват политика на влошаване на отношенията с Русия", заяви Попов. Той добави, че въпреки декларираните "добри намерения" НАТО и Русия "не успяха да поведат безпристрастен диалог".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гурбетчия, САЩ и Европа обмислят създаване на Кюрдистан... И въоръжават кюрдите...
51
2
 
2
 
! Отговори
Прясно разпран преди 9 години
Опппааааа лекоо не се блъскайте ще има за всички
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯПълни глупости до сега са направени над 2000 теста с ядрено уръжие Хирошима е 4 пъти по голяма отколкото преди бомбандировката 8000 ядрени глави могат да затрият 8000 населени места а на света има над 50000 значими населени места Умрелите от глад ще са в пъти повече отколкото при всички ефекти от бомбите
49
1
 
11
 
! Отговори
Онанимен преди 9 години
Сега такава борба за мир ще настане, че камък върху камък няма да остане! :)
48
4
 
13
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
По повод военните доктрини... знаете ли каква е тя за съседната ни съюзническа,приятелска Турция?Знаете ли?Връщане на границите от преди руско-турската освободителна война.Не си го измислям.Просто не е дошъл момента да пристъпят към реални действия.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГЪРБЕТЧИЯТААре чибуш от тука!Заминавай да лъскаш кенефите,че се вмирисаха много!Не ти стига пипето да коментираш сериозни теми!
46
2
 
13
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Анонимен57: ,,Тоше и не само,забравяш Латинска Америка,Индия това са все приятелски на Русия държави!Мен ако ме питаш това сумарно е и повече от половината свят!''ПРАВ СИ-ТАКА СИ Е! ВЧЕРА ЛАВРОВ КАЗА ПРЕД СТУДЕНТИ БЪДЕЩИ ДИПЛОМАТИ ОТ МГИМО ЧЕ БРИКС КЪМ МОМЕНТА ПРЕДСТАВЛЯВА 45% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И 35% ОТ БВП НА ПЛАНЕТАТА И НА ВЪПРОС ЗАДАДЕН ОТ СТУДЕНТ ЗА ИЗОЛАЦИЯТА НА КОЯТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОДЛОЖАТ РУСИЯ НЕЙНИТЕ ,,ЗАПАДНИ ПАРТНЬОРИ'' ОТГОВОРИ ЧЕ ОТДАВНА ,,Г-20'' Е МНОГО ПО-ВАЖНА ОТ ,,Г-8'' !
45
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ 66 Брат танм е ряботата че за скромните ми 32 години съм бил 7 пъти в Русия-в градовете Москва,Санкт Петербург,Екатеринбург,Казан и Калинград ми беше последното посещение!Мога да ти кажаче тези градове по нищо не отстъпват на европейските нито по визия ,нито по стандарт,дори и са много по-красиви,хората там си живеят много добре!А мога да ти кажа че американци,англичани и германци има и в България,значи ли че сме по-развити от тези страни!
44
1
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Анонимен: ,,абе вие що не си размените телефони нещо, фейсбук, скайп? Седнали разни безделници да си коментират по цял ден. Точно заради това сме на този хал, щото всеки от всичко разбиора и на приказки всеки е много велик.''А ВИЕ ЗАЩО ГИ ОСЪЖДАТЕ ТАКА СТРОГО,НАЛИ ВСЕ ПАК ТУК МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА ПО ТЕМИТЕ И ИЗВЪН ТЯХ? НАЛИ ЗАТОВА СЕ СЪБИРАМЕ НА СЕДЯНКАТА ТУК А ВИЕ МОЖЕТЕ ДА КАЖЕТЕ /НАПИШЕТЕ ПО КОИ ТЕМИ ИСКАТЕ ДА ПИШАТ ЗА ДА НЕ ВИ ДРАЗНИМ ЧАК ТОЛКОВА МНОГО.УЖ СТЕ ЕВРОПЕЙЦИ НО МАЙ БАЛКАНСКИ?
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ 63:Русия няма проблем с Натовските войски по границата си,всички знаем какво стана с кораба "Доналд Кук"в Черно Море,как руският истребител им блокира електрониката и кораба бързо,бързо се изнесе от черноморието,че и рапорти за напускане имаше и вой на САЩ до небето!Проблема е че това струпване на войски може да доведе умника до трета светова война,при която няма да има победители,всичко отива на кино!Русия се опитва да спаси света от нова световна война,към която се стреми САЩ!
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 61:Абе ти не можеш да пишеш правилно,а си тръгнал да коментираш!Всичките ви коментари русофобски са като писането ви,прости,неуки и без аргументи!
41
2
 
12
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ДО 60: МНОГО ГО НАДЦЕНЯВАШ НАШИЯТ ,,ЛЮБИМЕЦ'' *** ОТ КЮРДИСТАН.ЕДВА ЛИ СИ ИМА ПРЕДСТАВА ЧОВЕЧЕЦЪТ ОТ ,,ПЕРИМЕТЪР'' И ,,МЪРТВЕШКА РЪКА''! А ЖАЛКО ЗА НЕГО ЗАЩОТО МНОГО БЪРЗО МОЖЕ ДА НАУЧИ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ В ТОЗИ ИНФОРМАЦИОНЕН ВЕК И ТЕХНОЛОГИИТЕ КОИТО СЕ ПРОМЕНЯТ ПО-ЧЕСТО В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ОТКОЛКОТО НЯКОИ ХОРА МОЖЕМ ДАЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ.ИНФОРМИРАНИЯТ ЧОВЕК ЗНАЕ ПОВЕЧЕ И ИМА ПРЕДИМСТВО ПРЕД НЕИНФОРМИРАНИЯ КОЙТО СЕ ПОДДАВА ПО-ЛЕСНО НА МАНИПУЛАЦИИ И В РЕЗУЛТАТ НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ ДИАЛОГ!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ 54:Ти ходил ли си в последно време в Русия та говориш,че народа руски мизерува?Средната работна заплата за 2013г за Русия е била около 1200 долара,като за Москва и някой райони на Сибир,свързани с добив на емнергоресурси,е над 2000 долара!И тези заплати се увеличават ежегодно!Ама вярно както казва колегата си много тесноглед и приказваш без да си наясно за какво става дума!Виж как живеят руснаците в Русия и после пиши глупости
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯСпоред анализ на учените на света са му необходими около 250 атомни бомби и всичко отива на кино,ако не от удърната вълна то поне от радиацията и настъпването на полярна зима!А сега Русия има иколо 8000 ядрени бойни глави-тактически,междуконтинентални и тнт!колко пъти може да бъде унищожен света с това оръжие!Русия никога няма да използва ядрено оръжие,но ако има военна агресия срещу Русия и ръководството,то "Периметър"се задейства и човешкият фактор е без значение!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВТоше и не само,забравяш Латинска Америка,Индия това са все приятелски на Русия държави!Мен ако ме питаш това сумарно е и повече от половината свят!
37
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
53: Дам, китайците от такава любов къум Русия преливат... За Унгарците да не говорим. Я прочети малко история :)
36
1
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Анонимен53:,,Някои пишат,че Русия е сама против целия свят.Да не мислите,че западните народи обичат своите ръководители като Ромпуй,Барозовци,Розовци и т.н.Също така те ненавиждат и САЩ.Ами Китай,сърби,хървати,унгарци,гърци,Русия има много повече приятели.За щастие все още истинските мъже са повече от еврогейчетата и евроидиотчетата,които можете да видите в пълното им величие по Черноморието.''МНОГО ТОЧЕН КОМЕНТАР-ПОЗДРАВИ И РЕСПЕКТ!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои пишат,че Русия е сама против целия свят.Да не мислите,че западните народи обичат своите ръководители като Ромпуй,Барозовци,Розовци и т.н.Също така те ненавиждат и САЩ.Ами Китай,сърби,хървати,унгарци,гърци,Русия има много повече приятели.За щастие все още истинските мъже са повече от еврогейчетата и евроидиотчетата,които можете да видите в пълното им величие по Черноморието.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клинтън 1999 наруши договореността за неразширяване нан НАТО (договорката беше за да падне Берлинската стена) и от тогава НАТО страда от амнезия и дебелоочие!
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ 46:Русия има ядрено оръжие да унищожи света поне 30 пъти,за това и тази система "периметър" е толкова страшна за САЩ,защото дори и да има масиран ядрен удър срещу Русия,при който е избито цялото ръководство на страната,тази система гарантира ответен ядрен удар,автоматичното изстрелване на целия ядрен арсенал на страната,без човешка намеса,по вражеските страни и целият свят отива на кино!"периметър"е уникална система!