Внимание: Гледате холивудски екшъни - дебелеете бързо

Хората се разсейват и не внимават за калориите
Обновена: 2 сеп 2014 14:33 | 2 сеп 2014 13:42, Камелия Цветанова
9
Внимание: Гледате холивудски екшъни - дебелеете бързо
Снимка: Ройтерс, архив

Любителите на екшъните трябва да внимават - резултатите от ново проучване показват, че от гледането им се дебелее, предаде Ройтерс.

Авторите на изследването от университета "Корнел" са установили, че докато гледат екшъни, хората се разсейват, не внимават за калориите и консумират двойно повече храна, отколкото ако гледат например ток шоута.

Оказва се също, че програмите с напрегнато действие въздействат по същия начин дори ако звукът на телевизора е изключен.

За целите на изследването специалистите са разделили 94 студенти на три групи - част от тях гледали екшън трилъра "Островът" (2005) на режисьора Майкъл Бей с включен звук, други - с изключен звук, а останалите наблюдавали програма с интервюта. Участниците имали на разположение бонбонки, моркови, грозде и бисквити, които можели да консумират без ограничение.

Изследователите са установили, че студентите, които гледали екшъна с включен звук, за 20 минути са погълнали средно 207 грама храна в сравнение със 104-те грама на наблюдаващите интервюта. Изчислено в калории това се равнява на 354 калории за любителите на екшъните - със 104 калории повече, отколкото за гледащите интервюта.

Дори при изключен звук екшънът стимулира зрителите да консумиат повече храна и калории - с 40 грама храна и 100
калории повече от наблюдаващите интервюта.

Изследователите допускат, че спортните предавания имат същия ефект като екшъните и окуражават зрителите да приемат повече храна. Специалистите смятат, че причината е в по-разсейващото съдържание на този тип програми.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: калориихранаекшъни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Хехей преди 9 години
така, смехът е полезен за здравето. По/голяма глупост не съм чела. Толкова голяма да, но не и по/голяма. Ти се тъпчи като прасе, а после другите ти криви несподелената ти любов, генетично заложена лакомия, хилмите, телевизорът, емоциите, депресията, съседът ти. САМО НЕ И ТИ. Чудя се защо не ги закриват тези учени, Принудиха ни да живеем в пластмасов свят, заобиколени от илюзии ако хапнеш... ще си щастлив, една разходка в нета те прави комуникативен, а си просто един излъган ***
6
1
 
1
 
! Отговори
Чворестия Джо преди 9 години
Аз затуй гледам екшъни само от бягащата пътека
5
3
 
5
 
! Отговори
мдааа... преди 9 години
Така е, оня ден като гледах последния X-Men така се увлякох, че изядох една кутия сладолед без да се усетя. А като гледам руски филми, веднага заспивам. Затова, за да не дебелеете, гледайте само руски филми, хем ще се е и наспивате
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дебелеенето е по-малкия проблем, тия филми водят и до ЯКО ИЗПРОСТЯВАНЕ.
3
1
 
8
 
! Отговори
RAMB000000000T преди 9 години
вЕрно е, снощи гледах рамбох поредицата и качих 2 грама
2
1
 
8
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Едно време гледах много холивудски екшъни,бях слаб,спрях да ги гледам-напълнях,не е от това
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не е холивудски не се пълнее така ли ? Брех да му се невиди...