Йотингер не изключва най-лошия възможен сценарий за енергийната сигурност

Еврокомисарят не е допускал, че Путин ще използва лъжи и оръжие
3 сеп 2014 08:51, Елка Василева
37
Йотингер не изключва най-лошия възможен сценарий за енергийната сигурност
Гюнтер Йотингер. Снимка: Reuters

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер не изключва възможността да се сбъдне "най-лошият възможен сценарий" за енергийната сигурност в Европа заради действията на Москва в Украйна, предаде Ройтерс.

На събитие, организирано от германската енергийна компания РВЕ в Брюксел, Йотингер заяви, че доскоро не е допускал, че руският президент Владимир Путин "ще използва фалшиви информации, лъжи и оръжия". "Затова вече не изключвам най-лошия възможен сценарий", посочи еврокомисарят.

Гюнтер Йотингер посредничи в преговорите между Русия и Украйна за цените на газа. На събитието в Брюксел той посочи още, че се опасява, че напредването на проруските сепаратисти към пристанищния град Мариупол в Украйна би създало коридор до Крим. "В такъв случай Украйна би била отрязана от достъп до Черно море", предупреди Йотингер.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
glupava i lajliva statiya.pak elka se izloji.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под натиска на САЩ ЕС сътвори грандиозна глупост в Украйна. Сега колелото вече като се завъртя не ги виждам как ще се измъкват от тая каша. Много прав беше Путин като каза, че безразсъдната и авантюристична политика води до такива резултати. Абсолютно никаква работа нямаше ЕС в Украйна.
28
2
 
6
 
! Отговори
ЮЖЕН ПОТОК преди 9 години
или помощ за ХУНТАТА в КИЕВ. ПЛЕВНЬО, ИЗБИРАЙ
27
2
 
11
 
! Отговори
ЗИМАТА ИДВА преди 9 години
а германците имат много лоши спомени от РУСКАТА ЗИМА...
26
1
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
Западните политице станаха прекалено нагли.В неделя на Барозо простотията, Днес този с друга простотия. Няма да е лошо Путин да затвори границата от Балтийско до Черно море
25
5
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Малко ви млатиха руснаците.Не до Берлин,до Кале трябваше да ви гонят, а оцелелите във водата да плуват към Америка.
24
2
 
12
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
МНОГО МОЛЯ АКО ИМА ФАРМАЦЕВТИ НА ФОРУМА ТУК -ИЗПРАТЕТЕ И НА ТОЗИ ЙОДОДЕФИЦИТ ОТ СЪЩИТЕ КАФЯВИ ВОДОРАСЛИ КОИТО ИЗПРАТИХМЕ ПОДАРЪК ЗА ДРУГИЯТ ,,УМНИК'' ШЕФ НА НАТО ДОСЕГА- НАМУСЕН-КРЕТЕНСЕН! НО ПО ВЪЗМОЖНОСТ НЕКА СА ДВОЙНА ДОЗА ЗАЩОТО ДОСЕГА НИТО НА ДАТЧАНИНА НИТО НА БАРОЗУ ПОМОГНАХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ- НЯМА ИЗГЛЕЖДА ЛЕК ЗА НАСЛЕДСТВЕНИЯТ ***! ВСЕ ПАК НИЕ СМЕ ТОЛЕРАНТНИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ ОТНАСЯМЕ ХУМАННО КЪМ ТЕЗИ НЕЩАСТНИ ИНДИВИДИ ВЪВ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ОТ СЛУЖБАТА ИМ В ЕС!
23
2
 
11
 
! Отговори
Бивш вече гербер преди 9 години
Този комисар е скаран с географията - Мариопол е пристанище на Азовско море , а не на Черно море ! Украйна има достъп до Черно море при Одеса и за никакъв отрязан достъп не може и да става дума !!!
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йотингер , тъпкано ще ти излезе това дето нареждаш на другите мижитурки да спрат южен поток.Ще ти спрат северния поток , св'ода видиш колко е студено !
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е лошия сценарии за енергийната ти сигурност ?Ми то идва есента !До сега се правехте на шушумиги !
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йотингер ???Вярно ли не си очаквал , че Путин Ще да реагира . Е така и'е военни бази ама навсякъде около него и след това лицемерно да се тупате по рамо , а може и да се прегърнете в знак на " приятелство ! Ама за чия сметка ?
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинските мекерета започнаха да бълват в цял свят гнусотия, защото осъзнаха, че от Новорусия няма да се върне нито един боец от доброволческите батальони. Опълченците твърдят, че пленниците ще възстановяват Новорусия, а напрактика ги снимат, пускат ги на няколко показни почиствания из вече почистени райони и после ги карат към кланниците. А за офицерите няма да споменавам какво им се случва. По този начин не остава някой, който със желание да отива да избива когото и да е в Новорусия.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йотингер , защо не се замислихте ,като правите преврати и сменяте президенти и лъжете че правите демокрация и лъжете че не внасяте оръжие ? Ама искахте да свалите и друг , а се пишете че сте приятели !И сега как ще я мъдрите с енергетиката ? Ще има ли санкции , да си затворите тръбите ???
17
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 9 години
Nacistkite svine se opasjavaha 4e rusnacite 4e gi ubijat I zatova izbegaha pri anglo-amerikancite,kudeto polu4iha amnistia.
16
1
 
17
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Има една песен на вашия човек АЗИС ''оххх-Как болии..'' .
15
1
 
10
 
! Отговори
bg преди 9 години
Evreiskata sperma John Kerry e lujec.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Йотингер:Каквото си търсиш - това те стига!
13
1
 
3
 
! Отговори
DMS ELKA преди 9 години
До ''читател&да й помогнем
12
3
 
29
 
! Отговори
Вярвате ли? преди 9 години
Путин никъде не е излъгал просто англосаксонците са се настървили да пият славянска кръв. А за познанията му по география-и те са като всичко в тях-лъжа и измама. Все пак е по-добре от Джен Псаки - улучи морето.
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Черно море, азовско море ко толкова, ееееее са ви пък. Що издребнявате