Три италиански монахини бяха убити в Бурунди

Според разследващите вероятно става дума за грабеж
9
Три италиански монахини бяха убити в Бурунди
Снимка: Reuters, архив

Три италиански монахини на възраст между 75 и 82 години бяха убити в манастир в Камендже, близо до столицата на африканската държава Бурунди - Буджумбура, предадоха световните агенции.

Жените са идентифицирани като Лучия Пуличи, Олга Раскиети и Бернадета Боджиан. Те са били заклани.

Според възстановка на събитията телата на две от убитите монахини били открити от трета монахиня в неделя следобед.

В нощта на неделя срещу понеделник монахините от манастира подали сигнал в полицията, че според тях убийците се крият все още в манастира.

Тази сутрин монахинята, която открила телата на другите две монахини, също била открита мъртва, предаде Асошиейтед прес.

Двама заподозрени са арестувани, посочва Ройтерс.

Според разследващите вероятно става дума за грабеж, посочва АП.

Две от убитите монахини са били в Бурунди от 7 години, след като преди това са били на мисия в Демократична Република Конго.

Според отец Марио Пулчини, оглавяващ епархията Камендже, в която се намирал манастирът, трите монахини са били изнасилени, преди да бъдат заклани, предаде Франс прес.

Отецът разказа, че когато пристигнал в манастира след подадения сигнал за насилието там, се натъкнал на потресаваща гледка. Тялото на една от монахините било в локва кръв, главата била отделена от трупа, а по лицето имало следи от побой.

Властите на Бурунди заявиха, че са потресени от този варварски акт.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: монахиниБурунди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
2 преди 9 години
Защо се крие истината ,що за щтрауси със глава в пякъка...кои ще краде от монахини????????Това е антихристиянски акт на *** които режат глави ...да ви дам ли жокер коя религия толерира това .Чудя се докога хората от другите релиигии ще търпят мюсулманските изстъпления от Африка ,през Индия ..и в Китай .
4
0
 
9
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Такива са африканците, жестоки и варвари!!! Манипулативни и жалки, идвайки в европейските държави използват разсиЪма за да манипулира белите че са онеправдани а в същност нивото на което са единствено доказва защо са толко изостанали в развитието си. Живея с черни, те определено ненавиждат белите и при възможност биха ги клали и изнасилвали наред!!! Типични животни в човешки полувид!!!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз бог пак е спал да го е
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадец едва ли ще отдели главата от трупана жертвата си. В цялата история има още нещо. А и да се посегне сексуално на жени над 75 г., при това монахини - цялата тази гадост цели да внуши нещо.Бог да прости монахините.Властите са длъжни да разнищят случая, а италианската полиция и Интерпол да им помогнат!
1
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кого *** държат там тези ?