Само 10 са намерените оцелели от голямо корабокрушение

В Средиземно море потънаха близо 500 мигранти
11
Само 10 са намерените оцелели от голямо корабокрушение
Снимка: Ройтерс, архив

Само 10 са намерените до момента оцелели от голямо корабокрушение в Средиземно море миналата седмица на плавателен съд с около 500 мигранти, съобщи днес Международна организация по миграцията (МОМ) в Женева, цитирана от ДПА.

Още по темата
Сред спасените са двама палестинци от ивицата Газа, прекарали дни в морето и съобщили първи за трагедията, след като бяха открити и откарани на остров Сицилия в събота.

Досега са намерени само три тела, каза говорителят на МОМ Ленард Дойл.

Повечето от мъжете, жените и децата на кораба, тръгнал на 6 септември от египетското ристанище Дамиета, били сирийци, палестинци, египтяни и суданци.

На борда на претърпелия крушение кораб е имало десетки палестинци от ивицата Газа, съобщи източник от палестинската територия, цитиран от Франс прес.

Смятаме, че 15 палестинци, опитали се да емигрират в Италия, са се удавили, а десетки други са в неизвестност, каза говорителят на движението Фатах в анклава Файез Абу Ейта.

Оцелелите твърдят, че трафикантите потопили кораба, след като пътуващите отказали да се прехвърлят на друг съд, който според тях бил несигурен.

От МОМ казаха, че властите проверяват информация за второ корабокрушение с още 200 мигранти край бреговете на Либия.

Бежанците, удавили се тази година, опитвайки се да стигнат до Европа през Средиземно море, са близо 3000, сочат данните на организацията.

Броят на загиналите край бреговете на Европа е шокиращ и недопустим, заяви генералният директор на организацията Уилям Лейси Суинг. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Виждате, Европа намери начин за борба с еврейските доставки на чума. Ако продължава така, диваците ще се доставят само по суша с турски транспорт до българската граница. Да убиваме евреи за да не изчезнем!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EBOLA.
6
2
 
2
 
! Отговори
BG TURCHIN преди 9 години
do povecheto komentirashti po dolu...takiva komentari v Angliya,za vashi rodnini,padnal samolet v okeana,sishtite balkanski divazi,....go zaslujavate...
5
4
 
3
 
! Отговори
кеф преди 9 години
браво ,все повече бъдещи терористи да заслужат такава смърт
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По малко хратутници по добре,стигат ни нашите *** и политици че и тея да ги мислим....
3
0
 
7
 
! Отговори
ддт преди 9 години
Елементарен бизнес.Купуваш 1 старо корито ,качваш 100 -200 човека,вземаш им парите .Изкарваш коритото в открито море,и го потапяш.Никакви рискове.пасажерите са с неясен произход,с неясна самоличност,нарушители на международните закони.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо има оцелели ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мигранти???