Кола на Ватикана е задържана във Франция с 4 кг кокаин

Няма обаче замесени хора от Светия престол
17 сеп 2014 14:15, Елка Василева
26
Кола на Ватикана е задържана във Франция с 4 кг кокаин
Снимка: архив, Reuters

Кола с дипломатическа регистрация на Ватикана, в която е имало наркотици, е била задържана във Франция. Това беше потвърдено от говорителя на Светия престол отец Федерико Ломбарди, когото цитират италиански медии.

Лекият автомобил "Форд" е бил спрян за проверка в неделя на автомагистрала, на изхода за френския град Шамбери в близост до италианската граница. В колата са намерени 4 килограма кокаин и 200 грама канабис, укрити в багаж.

Водачът и пътникът – и двамата италианци на 30 и 41 години, чиито имена не се съобщават - са били задържани първоначално за 48 часа, като впоследствие срокът е бил увеличен на 96 часа. Двамата не притежават дипломатически паспорти, издадени от Ватикана или от друга държава. Срещу тях е повдигнато обвинение в трафик на наркотици.

"Потвърждавам, че автомобилът на кардинал Мехия е задържан във Франция. Не съм в състояние да посоча колко души са се намирали в колата, но мога да заявя, че не са намесени лица от Светия престол, както очевидно не е намесен кардинал Мехия, който е възрастен и болен. Полицейските власти са натоварени да продължат разследването," гласи изявлението на отец Ломбарди.

Автомобилът е собственост на аржентинския кардинал Хорхе Мария Мехия, който е на 91 години и бе посетен миналата година в болницата от сънародника си папа Франциск, след като получи инфаркт. Той е почетен архивар на Тайния архив на Ватикана и почетен библиотекар на Ватиканската апостолическа библиотека, след като в продължение на години заемаше тези високи постове.

Според информациите неговият личен секретар е оставил автомобила за технически преглед на двамата италианци, които се възползвали да отидат с него в Испания, за да закупят дрогата, като се надявали, че дипломатическата регистрация на автомобила ще ги предпази от проверки.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ватикана, най-голямата италианска мафия. Педофили и наркомани.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ШМРЪЪКК.... ооох, Господи, май съм по-близо до теб вече...
9
1
 
9
 
! Отговори
Прокопи преди 9 години
"Той е почетен архивар на Тайния архив на Ватикана и почетен библиотекар на Ватиканската апостолическа библиотека, след като в продължение на години заемаше тези високи постове..''А сега, на старини, вече е почетен дилър ;)
8
0
 
12
 
! Отговори
rm преди 9 години
Смятай за какъв технически преглед става въпрос, щом са имали време да отидат от Италия до Испания, да купят и да отидат след това до Франция.
7
0
 
6
 
! Отговори
Чукча читател преди 9 години
Божа работа...
6
0
 
21
 
! Отговори
Падре Ватиканий преди 9 години
Станало е ужасно недоразумение, и не е редно да спросвате вярата ни в правия път, чада мои....ШМРЪК
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дечица нямаше ли в колата?
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в багажника е намерено завързано малко момченце...
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неведоми са пътищата Господни бих казал. Ако тия от Ватикана имат изобщо нещо общо с Бог.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то на тази долна и лицемерна институция - Църквата, даже и престъпленията са й свещени....
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е свещен прах