Милиардерите от Европа са по-богати от тези от САЩ

Азиатските супербогаташи увеличават най-бързо парите си
17 сеп 2014 22:12, Елка Василева
10
Милиардерите от Европа са по-богати от тези от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Европейските милиардери тази година са изпреварили североамериканските си събратя по общо състояние, сочи изследване на сингапурската група Wealth-X и на швейцарската банка UBS, което бе обявено във Виена и Сингапур.

В Европа 775 милиардери в момента притежават общо 2,375 трилиона долара, докато 609 американски милиардери имат 2,371 трилиона долара.

Общо милиардерите са увеличили богатствата си с 12 процента до 7,3 трилиона долара до юли тази година.

Тази сума е по-голяма от обединената пазарна стойност на 30-те най-големи американски компании, включени в промишления индекс Дау Джоунс, сред които са Coca Cola, MacDonald's и Microsoft, посочва ДПА.

САЩ продължават да бъдат страната с най-много милиардери, следвани от Китай, Великобритания и Германия.

От 155-имата души, което са станали милиардери през анализирания период, 33 са от Китай. Така Азия е районът, където свръхбогатите увеличават най-бързо парите си.

Среностатистическият милиардер е мъж, на 63 години и притежава 3,1 милиарда долара, се посочва в изследването. Всеки осми милиардер е жена.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Имани преди 9 години
"Эа да научиш хората да обичат справедливостта, трябва да им покажеш реэултатите от несправедливостта" (Адам Смит) 1723-1790 год.!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Е нали Европа била по-социална от САЩ? Как така такива крайности в доходите? Май и това ще се окаже поредната ала-бала...
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
радвайте се ***, по-богати сте от американците
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-богатите милиардери са в Русия. Там всеки комбинативен мошеник може да стане милиардер, достатъчно е да влезе в кръга на Путин и редовно да отчита рекет от 30% на гасударя. Ходорковски не искаше да плаща рекет и беше осъден за неплащане на данъци, вчера чувам че и друг руски милиардер не искал да плаща повече рекет и се е сблъскал с путинската политическа полиция.
3
1
 
20
 
! Отговори
! преди 9 години
Богатите по-богати, бедните по-бедни! Докато гласувате за поставени политици така е. Мина времето да има хора които да представят други хора, трябва да искате вие да може да си решавате съдбата и да гласувате закони както си пишете с приятели през Интернет, и всичко да е 100% прозрачно за да няма манипулиране. Време е за промяна на стоя и системата!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега разбирам защо америка би подсечка на европа със руския пазар.Power over moneyMoney over power...
1
0
 
20
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Особено актуална тема за България, на фона на безбройните милиардери тук и на фона на малкото кандидат милиардери, лека му пръст на единия и пандиз за втория :)