Lifenews.ru: Доброволци от България се сражават в Украйна

Борели се срещу диктата на САЩ и за свободата на България
Обновена: 18 сеп 2014 13:46 | 18 сеп 2014 13:46, Елка Василева
202
Lifenews.ru: Доброволци от България се сражават в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Доброволци от България се сражават на страната на бунтовниците в Югоизточна Украйна, пише руското издание Lifenews.ru. Българите били отишли там да се борят срещу нацистите и защото не желаят да живеят под диктата на САЩ.

Доброволец от България с прякор Кабул се сражава на страната на бунтовниците в Югоизточна Украйна. Той бил продал колата си и изпратил няколко хиляди долара на семействата на бойците от армията на Новорусия. В Донбас Кабул се сражава срещу американския диктат и по този начин се бори за свободата на България, пише изданието.

„Ако всеки от нас и от онези 200 000 руски семейства, които живеят в България, направят една десета част от това, което съм направил аз, щяхме да сме победили и знамето на опълчението щеше да се вее над сградата на Върховната рада в Киев“, каза Кабул.

Доброволецът се обърна и към съотечествениците си, като заяви, че ситуацията в Украйна е тежка, но не и безнадеждна. Постоянните артилерийски обстрели разрушават болници, училища, комуникационни възли, електрическата мрежа.

Според Кабул украинското правителство е превзело властта и ресурсите в страната с помощта на САЩ. Той каза, че в Киев се надяват да се задържат „на кормилото“ с помощта на оръжието, доставяно от Запада, пише изданието. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето го героят, браво момче, с Бога напред!
120
3
 
19
 
! Отговори
Константин преди 9 години
Это настоящий герой! Слава!
119
3
 
26
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Сега, преди Зелка Дебилева и сие да са преписали от истинските новинарсни агенции, Аз ви донасям най-скорошните новини, които имат отношение към кризата в Източна Украйна:Петро Потрошенко в реч към американския конгрес в прав текст си е поискал оръжия и военна техника. Очевидно няма никакъв интерес да има мир и да признае Новорусия, а иска да избие още хора.На този юруд не може да му се вярва. Това отвратително *** ще запали Трета Световна Война.Бог да пази България!
118
1
 
8
 
! Отговори
От 166 преди 9 години
До БобиАлекс добре го беше казал за философстването и кръчмата!Истината е, че всички имаме нужда от опресняване и коригиране на познанията. Иначе на емоциите и пристрастност го докарваме малко над нормата.Спор няма, че от ВСВ Щатите все го играят световен полицай и налагат на всички политиката и интересите си, но не пропускай и другите играчи, не само на запад, но и на изток. Техните мераци са не по-малко алчни, злонамерени и себични. Не случайна е приказката за приятелствата и интересите.
117
2
 
12
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Ей сега е времето който иска да си купи евтин АК Укр. воиници обкръжени са продавали Автоматите си във Волноваха за 35$ автомата За 100 лева ,даже и 4 пълни пълнителя ще дадат като бонус
116
1
 
12
 
! Отговори
ья преди 9 години
Това го има от 2-3 дена в руските медии.Има доста коментари.Повечето са положителни.До 161 Кабул е столицата на Авганистан-аман от ***
115
3
 
20
 
! Отговори
иван преди 9 години
браво ей това е истински славянин ,браво бог да е с тебе -смачкай еврейската неуфашистка зган -аз те подкрепям ,ако нямах жена и дете и аз щях да дойда
114
2
 
12
 
! Отговори
до 157 преди 9 години
Руската империя не е разорена, а окрадена и унищожена, сам знаеш от кой! И не само втора сила в света, а първа космическа сила до днес, ако не броим моментния пробив на САЩ със холивудската продукция "кацане на луната". И това което прави Сталин за СССР, глупаците хохлите Хрушчов и молдовслед него, трудно, но успяват да разрушат чак 80-те
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиКогато четох разсъжденията ти на тема Сталин се разчувствах, сълзи ми покапаха от очите и ми се дощя на крака да ида, ръка да му целуна и да поискам прошка...По същата тази логика можеш да оправдаеш и ИДИЛ, Хирошима и Нагасаки, Виетнам, Хитлер, Кадафи, Мобуто, Саддам, червените кхмери, клането в Сребреница, Баташкото, походите на Чингиз хан и изобщо напредничавия подход на всички завоеватели, въвели преклонената глава или отрязаната... В крайна сметка всичко е въпрос на гледна точка.
112
1
 
7
 
! Отговори
do 163 преди 9 години
Не триполова бе братчед, а третополова, за другото си прав, няма да им се размине, но не заради извратената сексуална ориентация, а заради извратеното мислене и действия!
111
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До БобиНе се пали толкова бе човек. Запази да има за философстване в кръчмата. :)Явно имаш сериозен проблем на база народност. Оставяйки на страна смешното твърдение че някой роден в дадена държава не е неин гражданин защото родителите му са имигранти, какъв пробема с Хрушчов давайки Крим на украинците? По твойта логика ако дадеда държава е владяла някаква територия в някакъв момент то тя може да си я поиска ли?
110
1
 
17
 
! Отговори
до 158 преди 9 години
Много скоро тези същите, които наричаш терористи ще те арестуват теб и ще те затворят в Белене, фашист бесен. Вашата трипоолова демокрация е чист фашизъм, разберете го най-после и се гответе за народната метла.
109
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабул? Това е Турско име !
108
15
 
5
 
! Отговори
демократ преди 9 години
"Доброволци от България се сражават в Украйна"-Трябва службите да се вземат в ръце и да арестуват тези терористи от нашата страна и да ги екстрадира в Гоантанамо.
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората наричат сражаващитете се в Луганск и Донецк - "опълченци' - само ние сепаратисти , толкова ни е акъла ...... ама Щатите ше ни оправят нас ...
106
3
 
18
 
! Отговори
иван преди 9 години
Браво наипосле един истински бьлгарин
105
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на тези героични българи! А за всички платени писачи ще подчертая,че в Донецк една престъпна хунта подтиквана от САЩ избива невинни руски жени и деца!
104
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОДИСЕЙ 1Момче, много лъжеш. Ще вриш в казана в Ада. Янукович подписа споразумение, което майданците не изпълниха. И под заплахата да бъде убит, избяга. Трагедията започна след това - Върховната Рада с мнозинство, по-малко от законното, прекрати правомощията на Янукович и избра на негово място председателя на парламента Турчинов като и.д. президент. 1.По украинската конституция няма и.д.президент (т.е. той е незаконен президент). Този незаконен президент назначи ново провителство, начело с
103
3
 
5
 
! Отговори
капустин преди 9 години
До Боби Много злоба бе, Боби недей така с лошо. Усмихни се малко умнико, *** и т.н.
102
3
 
3
 
! Отговори
Kapustin преди 9 години
До АлексМного точно. Дори някой да е извършил някакво престъпление, не значи че ти трябва да правиш същото, дори не означава че трябва да се оправдаваш с това. Ама то на това са базират опорните точки..., няма как да не се споменава.