"Вземете ми паспорта, но ми върнете Ролекса"

Сръбската преса следи развитието на случая с Цветан Василев
Обновена: 18 сеп 2014 09:19 | 18 сеп 2014 09:18, Елка Василева
63
"Вземете ми паспорта, но ми върнете Ролекса"
Цветан Василев. Снимка: архив, Булфото

Сръбската преса и днес следи развитието по случая с Цветан Василев.

Вестник "Наше новине" пише, че Василев се е предал, за да бъде пуснат. Набляга се на работата на фабриката му за стъкло в близкия град Парачин. Като посочва, че работещите в завода се питат дали ще получат парите си, "Наше новине" описва ситуацията като "шок".

Още по темата
Вестникът припомня развитието на казуса в последните дни, като посочва подробно всичко около предаването на Василев и мярката му за неотклонение. Темата продължава за това дали все пак няма да се блокира работата на фабриката за стъкло и дали работниците ще получат заплатите си. Около 1000 души работят там.

Припомня се нашироко за откриването на поточната линия за чаши - мащабна инвестиция от близо 20 милиона, на което е присъствал сръбският премиер Томислав Николич.

Всекидневникът описва отново правната процедура, че Сърбия очаква от България документите за екстрадирането на банкера.

Вестник "Курир" акцентира върху скъп часовник Ролекс, който Василев трябвало да свали от ръката си. Заглавието е "Вземете ми паспорта, но ми върнете Ролекса".

Вестникът описва как заради стандартна процедура от ръката на банкера е бил свален скъп часовник. Василев не се възпротивил. След като попитал защо се прави това и след като предал паспорта си, властите все пак му върнали часовника.

Изданието разказва, че на Василев му се наложило да престои няколко часа в помещение за лишени от свобода в съдебната палата на Белград. Отново се описва правната процедура, която се спазва в случаи като този.

Вестникът цитира думи на Василев, че няма да напуска Сърбия, още по-малко да се върне в България. "Курир" разказва, че Василев заявил, че нямал намерение да се върне в България, докато управлението не се смени.

Вестник "Политика" представя казуса съвсем накратко, като основно се описва процедурата по екстрадиция. Обяснява се, че все пак окончателното решение за това дали Василев да бъде върнат в България ще вземе министерството на правосъдието. В ход е процедура по събирането на всички документи, посочва още изданието.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Сърбияцветан василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
18
 
! Отговори
KUK преди 9 години
OSVOBODETE COVEKA,VIE NE STE ARESTUVALI PRAVILNITE HORA.NE E VINOVEN.
37
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще го оставят в Белград докато минат изборите
36
0
 
30
 
! Отговори
Дон Корлеоне:) преди 9 години
В Италия държавата си има мафия в България мафията си има държава . Кога дами и господа зрители ще дойде ред на непобедимите сигурно никога ,защото те вече са емигрирали .
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КТБ е еманацията на всички престъпления на 25 годишния преход, ако се спаси кражбите ще продължат, ако не се спаси кражбите ще се замажат - най-добрия вариант е да се замрази във фризера като паметник на едно загубено поколение
34
1
 
38
 
! Отговори
голю босев преди 9 години
Прокуратура,съд,политици и бизнесмени искат Цветан Василев да се върне, но правят всичко възможно да не се върне.Тежка воня се носи от КТБ .
33
2
 
25
 
! Отговори
читател преди 9 години
нещо като шведска тройка - Василев, Сърбия и ВТБ (Русия).Ще се крепят дълго...
32
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички политици на прехода са бъркали в кацата с мед наречена КТБ, а сега само габровеца хубавец бил виновен.
31
1
 
49
 
! Отговори
Бати преди 9 години
То и аз си давам бг паспорта за Ролекс
30
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставете му ролекса, но му отнемете свободата, приберете му всички пари и имущества, и го затворете доживот/в България/! Тогава ще призная, че живея в истинска, а не бутафорна държава!
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василев с неговия ролек е върха на айсберга, който моряка вижда от непотопяемия бг.титаник. Сега сме в етап да псуваме Василев и неговия айсберг, докато разберем че до потъването на кораба имаме само броени часове и лодките са редуцирани поради световната криза. Много хора ще се издавят в ледената вода, но по ирония на съдбата Василев и неговия ролекс са в безопасност на айсберга за разлика от тези които са на непотопяемия бг.титаник.
28
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има две неща, които не ми дават спокойствие, първото е, че е бил в един отбор с всички партии играл ролята на пералня, а сега явно всички партии отборно го нападат, поради което явно не иска в никакъв случай да се връща в България. Когато си неудобен в България, ти лепват или убийство или кражба, защо ако е откраднал милиарди, ще се предава на полицията в Сърбия? Струва ми се, че има нещо друго зад "аферата" КТБ.
27
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Банковата криза е вече факт и вместо да слушате "умницте" хърсевци, костовци и искровци е най-добре да намерите по-сигурно място за спестените си парици
26
1
 
36
 
! Отговори
ддт преди 9 години
пирамиди , фараони ,и балъци ,за мильони---------човека взе парите ,каза чакай малко ,хвана самолета ,дръжте му петитеееее-----------пирамиди , фараони ...
25
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ако се разприказва, цялата политическа тиня ще изплува, а партиите ще рухнат. Едва ли има политическа сила, която да не обмисля вариант да го очисти, всички са замесени с него. Не изключвам и варианта парите да не са откраднати, а просто това да е координирана партийна атака, с цел залавянето му. Ако е така, въпросът е какво го е накарало да тръгне да бяга.
24
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...КТБ кредитира 35 на сто от ремонтните дейности по ключови дейности на хидровъзела Цанков камък на стойност от 240 милиона евро..."опала и тука КТБ заедно съв сокола и сие са запретнали ръкави да ограбят по-качествено най-бедния народ в европата
23
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моята прогноза ще се сбъдне, че зимата хората ще пийнат кръвта на политическата класа
22
4
 
32
 
! Отговори
роко преди 9 години
немога да ви разбера защо не се гордеете че имаме толкова талантлив крадец вижте освен да му задържат цървулите нищо друго немогат да му направят тои отдавна е над законитескоро освен бг ще купи и сърбия
21
4
 
28
 
! Отговори
бла бла преди 9 години
Този човек ако не го убият аз ще си отрежа главата
20
2
 
33
 
! Отговори
КАТ преди 9 години
Имаше един стар виц: Скъпо БМВ се треска челно в стълб с висока скорост. От вътре излиза олюляващо се яко момче, цялото в сръв, ръцете му отрязани. Почва да се щура наоколо и да рови в колата. Минаваща бабичка отива към него. - Бре сине, остави колата! Виж ръцете ти отишли! - Бе мани ръцете и колата бе, Ролексо отиде!
19
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВИЕ НЕ РАЗРАХТЕ ЛИ ЗА ТОЛКОВА ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЧЕ ВСИЧКИ МАЩАБНИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ В *** СА НЕДОСЕГАЕМИ БОГОВЕ!!! КОСТОВ..СОФИЯНСКИ..МЕДЖИДИЕВА..ЦАРА..ВИДЕНОВ..БАКЪРДЖИЕВ..ЦЕЦО..БОКО..МОКО..РАЗНИЧЕНГЕСАРО МУТРИ БАРЕТАТА..ИЛИЕВ И ОЩЕ СТОТИЦИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ВОЙНИ В ОГРАБВАНЕТО НА ОВЧЕНАСЕЛЕНИЕТО НА ***.