Жителите на Земята стават 11 млрд. в края на века

Най-много ще се увеличава населението на Африка
19 сеп 2014 21:50, Красимир Ангелов
24
Жителите на Земята стават 11 млрд. в края на века
Снимка: Reuters

Жителите на Земята вероятно ще стигнат до 11 милиарда в края на века, а тази бройка е приблизително с два милиарда повече, отколкото се предвиждаше досега, сочи нова прогноза на учени и ООН, която свидетелства за демографския растеж по-специално в Африка, предаде Франс прес.

"Консенсусът през последните 20 години бе, че населението на света, което понастоящем е около 7 милиарда души, ще продължи да се увеличава, за да достигне 9 милиарда души в края на века, преди да достигне своеобразен пик и да започне да намалява“, заяви съавторът на изследването Ейдриън Рафтъри от Вашингтонския университет в Сиатъл.

"Заключихме обаче, че има 70-процентна вероятност населението на света да не се стабилизира през този век. Увеличаването му може да изостри сериозни проблеми, свързани с климатичните промени, разпространението на инфекциозни болести и бедността", допълни експертът.

Голяма част от очаквания демографски растеж е свързана с Африка, където населението вероятно ще се увеличи 4 пъти - от около 1 милиард днес на 4 милиарда в края на века. Това се обяснява най-вече с прогнозата, че раждаемостта в африканските райони южно от Сахара няма да намалее толкова бързо, колкото се очакваше.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: африканаселение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Дългият живот не винаги е най-добрият живот:-)))!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
н преди 9 години
тея ако им спрат спин кампанията и помощите ще намалеят 4 пъти не да се ужеличат
13
0
 
2
 
! Отговори
неподбирачев преди 9 години
500 милиона, значи 250 милиона жени, аз при 3 милиарда трудно се уреждам, аа не ми аресва.
12
0
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Няма как да стане-скоро ще има голямо намаление!
11
0
 
1
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
До TulskiМалко са. Няма да има кой да работи и да копа ресурси. За нормална цивилизация, съвременна, високо технологична имам предвид, не Средновековна трябват по не 4 милиарда, не повече обаче
10
1
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 9 години
Точно това са и моите мисли. Чисто еволюционно природата се саморегулира. Белите осъзнават грижата за децата и раждат 1-2-3 колкото да се поддържа равновесието. Но черните с манталитета на *** си действат по праисторически, т.к. не са еволюрали и на йота! А толерастите с жалостивото си поведение, не го осъзнават ли не знам, но се бъркат в природните закони. Но ще им излезе през носа (то в Америка, Франция и Англия вече се вижда, ама и ние го отнасяме с нашите ***).
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TulskiАко съм в 500-те милиона съм съгласен,иначе не........
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИма нещо в това,което казваш,само че не е толкова просто!
7
1
 
6
 
! Отговори
Koko преди 9 години
А африканското население в Европа и Америка някой брои ли го ?
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно никога няма да станем 11 млрд.! Гарантирам ви! Тези които управляват света просто няма да го допуснат. Ще ни сготвят няколко вируса и нова война всяка година и готово. Планът е в действие.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вашингтонски университет?Ами продължавайте да налагате насила толерантност и задължение на белия човек да изхранва кого ли не, и ще се увеличи още повече населението!Когато хрантутиш наготово и лекуваш даром същества, които са още на такова ниво на развитие, при което важна роля играе естествения подбор, хрантутникът ще се размножава като за световно. голяма част от населението на планетата мисли, че учението е нещо излишно, както и кондомът.Аман от *** "човеколюбци"!
4
0
 
25
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До тогава животинския свят ще е изчезнал , както и толерантните българи .
3
1
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
За това пък в Европа,има отрицателен...ръст на раждаемоста.Цял континент ще се...обезлюди и понеже природата не...търпи вакум,ще цъфнат милиони африканци и азиатци...тук.Процесът с...обезлюдяването у нас вече е в напреднал стадий,а нелегалните емигранти вече ни...научиха и неохраняемата граница.Клише стана да повтаряме че Костофф е...виновен,но е факт,че при него...ликвидираха гранични войски и изоставиха заставите.Ей,престъпните управници нямат край;де да беше само Костофф.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До края на века само в Столипиново ще има 11 милиарда
1
1
 
14
 
! Отговори
ебола преди 9 години
няма страшно