Арестуваха българи в Солун, внесли алкохол нелегално

Двамата са задържани по сигнал
Обновена: 20 сеп 2014 15:49 | 20 сеп 2014 15:46, Веселина Йорданова
12
Арестуваха българи в Солун, внесли алкохол нелегално
Снимка: архив, Ройтерс

Полицията в Солун арестува двама българи за нелегален внос на алкохол.

ТИР с българска регистрация е спрян за проверка на товара от полицията в Солун по предварителен сигнал, че камионът извършва нелегалан внос на алкохол, съобщиха от Дирекция на полицията в Солун, цитирани от БНР.

В камиона са открити 6125 бутилки алкохол, скрити под кашони с въглища. По транспортните документи пратката е за склад за дървени въглища в Атина.

Лек автомобил с гръцка регистрация е посрещнал ТИР-а на границата и се е движил пред него. Колата е собственост на член на семейството на получателя на въглищата.

Полицаите извършват проверка и на лекия автомобил, в който намират над 3 хиляди гръцки етикети за бутилките.

Това, което шокира служителите на реда, извършили обиска на колите, е, че водачът на леката кола, който явно е организатор на канала, е офицер от военна флота на Гърция.

Офицерът е предаден на военната прокуратура, а двамата българи са в следствието в Солун. И тримата са обвинени за нелегален внос на акцизни стоки и фалшифициране на документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
ПРОСТОТИЯ преди 9 години
П Р О С Т О Т И А Я НИЩО ПОВЕ4Е
9
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 9 години
ало нещо да пишите за другите 3 трима прибрани и то от най добрата глъцка полиция , и какво са пренасяли , живак -1 л но не успяха и сега са на разпит , пишете нещо де
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднъж си пътуваме по уличките на малък гръцки град и изведнъж ни задминава някакъв джип с бясна скорост и ни препречва пътя. Ние спираме, отзад още един джип ни блокира и от джипкиър изкачат гръцки полицаи с бронежилетки и насочени към нас автомати. И леко само с жестове ни обясняват да си дадем документите, но полека и внимателно. Даже нямах време да се уплаша. Провериха ни за секунди и ни пуснаха. Явно търсеха някой, и ние понеже бяхме с българска регистрация и си мислели, че сме ние.
7
0
 
5
 
! Отговори
токо преди 9 години
Мога да ти дам и личен пример,аз живея в Букурещ и днес ходих до Русе,от където купих 5 стека цигари,за лично ползване,познай защо.Разликата е около 1 долар за 1 пакет цигари и мислиш ли ,че ще ме оставят да внеса 1 ТИР и да го продам в РУмъния ?
6
0
 
7
 
! Отговори
toko преди 9 години
До ЍКирил СофХабер си нямаш и коментираш,алкохола ,както и цигарите са АКЦИЗНИ стоки и това , че сме в ЕС не означава , че акцизите са едни и същи,напротив,има големи разлики в различните държави,поради и което се правят тези контрабанди,така че първо се огарамоти сам и тогава обвинявай другите в неграмотност !!!
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дрън-дрън та пляс!цяла Гърция е залята с алкохол на цар Киро, те си пишат активи с некви двама българи.
4
8
 
5
 
! Отговори
ЍКирил Соф преди 9 години
Стига глупости и врели некипели ! Абе това журналистите много неграмотно племе ще излезете! Важно е новина да има ! Какъв внос от България в Гърция ?!?! Нали сме ЕС и сме единен общ пазар. И това ако не сте разбрали след толкова време ?!?!?!?Същото е да пишете ,че полицията е спряла незаконен внос от Пазарджик за София !То бива неграмотност ,бива , ама чак пък толкова! Да беше Мюмюн от малата ,а то. ЍСлед толкова години да не знаете ,че и България и Гърция са в ЕС и между тях няма внос и износ !
3
2
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
До цацаров 1 hahhahaha
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да им е честито ! гърците не се *** !
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цар Киро не спи.