Дават 10 млн. долара за данни за смъртта на Фоли и Сотлоф

САЩ се надяват да издирят убийците им от "Ислямска държава"
Обновена: 20 сеп 2014 17:41 | 20 сеп 2014 17:38, Веселина Йорданова
27
Дават 10 млн. долара за данни за смъртта на Фоли и Сотлоф
Снимка: архив, Ройтерс

Сенатът на САЩ одобри вчера законопроект, предвиждащ награда до 10 милиона долара за информация, чрез която да се издирят виновниците за отвличането и убийството на американските журналисти Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф, съобщи Франс прес.

Още по темата
Програма на американското правосъдно ведомство предвижда възнаграждения за информаторите, използвани в антитерористичната борба. От създаването й през 1984 г. на повече от 80 души са изплатени общо около 125 милиона долара, напомня агенцията.

"Един от начините да почетем паметта на Джеймс Фоли и на Стивън Сотлоф е да изправим на съд отвратителните им убийци", заяви сенаторът републиканец от щата Флорида Марио Рубио, един от вносителите на проекта.

Фоули и Сотлоф бяха обезглавени от джихадистката групировка "Ислямска държава" в отговор на американските въздушни удари срещу позициите й в Ирак.

Преди седмица екстремистите разпространиха видео с показното убийство и на британския хуманитарен работник Дейвид Хейнс, заплашиха също да екзекутират още един британски пленник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23. Да , не са спецове !Това е , заедно са с Радикалистите !Какъв е трика да са " отвелечени "?И Турция заради тях , да не разрешава нападение от техните бази ( т.е. САЩ) към Джихаджиска държава ?Сега ще въоръжават "умерените " бунтовници в Сирия !
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да знам няма да ви кажа...
21
1
 
4
 
! Отговори
иво преди 9 години
до анонимният 22 - турция и катар подкрепят и финансират ИД - затова са им върнали заложниците а не щото са големи "спецове".
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха , незнаете ли ?Дайте ги на турското разпознаване !САЩ новини : интересно как Турция си освободи пленниците ? В същото време има много британски пленници , на които не се знае местонахождението ???? В момента 45,000 бежанци преминават турската граница ! Какви ще бъдат насочени да преминат Българската граница ??
19
2
 
0
 
! Отговори
Men преди 9 години
countercurrentnews/2014/06/isis-pr-mccain/Без коментар!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
26 miliona za glavite na ubiicite!!!
17
2
 
5
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
А сега се поклонете на Путин, че не позволи бомбардировки над Сирия, иначе страната щеше да се е разпаднала подобно на Либия или Ирак!
16
7
 
4
 
! Отговори
Gude преди 9 години
Ех тея хамстериканци.....тия постановки няма ли да ги спрат вече??? Хората разбраха че искат война срешу исляма на всяка цена....смешни са вече с тия нагласени терористични от тях самите актове!!! Смешни сте Хамстери!!!
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нямаше ли да е по-лесно прото да им платят откупа?или щото са тарикати, искат да минат по-тънко с два милиона...
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Резултатът ще е, че Обонго ще почне да бомбардира обекти на Асад"При което обичайният отговор ще е да се активира ПВО-то на Сирия по нарушителите. Което ще закучи ситуацията още повече. Интересно става :)
13
5
 
4
 
! Отговори
Boroka преди 9 години
Боико реже глави обаче нашите
12
5
 
5
 
! Отговори
Крезимор преди 9 години
Тези гнусари трябва като ги разберат кои са и първо да изколят семействата им, след това тях да ги режат парче по парче, като се почне откъм краката.
11
8
 
5
 
! Отговори
ИНФОРМИРАН преди 9 години
Аз имам инфо, както се вижда на видеото, карат ги да прочетат някакво Ауто Кю, след това търкат *** нож във вратовете им, без капка кръв, после видеото преминава в черен екран, след което дават трупове, приличащи на двамата заложници. Чакам 10те милиона.
10
5
 
8
 
! Отговори
РУСНАЦИТЕ преди 9 години
са по-щедри - Дават 30 млн $ за този дето свали Боинга
9
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
ubiisite mai sa pazardjiski sigani.
8
5
 
12
 
! Отговори
без пари давам инфо преди 9 години
Точно за тези незнам,но след две седмици ще се съберат 240 червени терориста у парламента.Едва ли е проблем да пуснат един B2 Spirit от САЩ с едма умна бомба и да отърват БГ от червената чума.Народа обещава да плати бомбата и керосина..........
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма го РАМБО да ги спаси
6
7
 
19
 
! Отговори
Nox преди 9 години
САЩ искаха да нападнат Сирия, но Путин ги спря.Сега, година по-късно САЩ си фабрикуваха няколко фалшиви видеота (защото съм виждал истински видеота от обезглавявания и ви казвам -- тези с Фоли и сие са фалшиви) и хоп -- САЩ вече имат зелена светлина да бомбардират на теритотията на Сирия (без разрешение от Асад), уж по обекти на ISIS.Резултатът ще е, че Обонго ще почне да бомбардира обекти на Асад, уж случайно, като всичко е поредна провокация към Путин и опит той да бъде очернен.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главата на американската пропаганда трябва да се реже,така трябва да се действа срещу терористи,трябва да бъдат унижавани,трябва да ги карат да се молят преди да им режат зелките,подкрепям човека с камата
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийците бяха обучени и въоръжени от ЦРУ и те ще гепат наградата. Важно беше да има тв шоу та да се оправдае раздаването на пари.