Оръжеен завод близо до Донецк избухна след обстрел

Експлозията идва часове след меморандума за 30 км буферна зона
Обновена: 20 сеп 2014 20:51 | 20 сеп 2014 18:25, Веселина Йорданова
65
Оръжеен завод близо до Донецк избухна след обстрел
Дим се издига в небето, след обстрела в покрайнините на Донецк. Снимка: Ройтерс

Оръжеен завод под контрола на проруските бунтовници близо до източния украински град Донецк избухна след артилерийски обстрел.

Още по темата
Това стана няколко часа след подписването на меморандум между бунтовниците и украинското правителство, предаде Франс прес.

Според кметството на Донецк заводът за взривни вещества номер 47 в северозападното предградие на града е бил улучен при артилерийски обстрел тази сутрин. Местен жител уточни, че взривните вещества в завода след това са предизвикали втора експлозия.

Главният склад с 2,5 тона експлозиви за щастие не е бил улучен. Заводът е понесъл сериозни щети, но няма жертви.
Заводът от съветско време принадлежи на украинската държавна компания "Укроборонпром".

Сградата се намира в контролиран от бунтовниците район на десетина километра от летището на Донецк, което се държи от украинската армия.

Кметството увери в изявление, че експлозията не е повлияла на равнището на радиация или атмосферно замърсяване в Донецк.

Експлозиите станаха след снощното подписване на меморандум между украинското правителство, Русия, бунтовниците и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, целящ укрепване на сключеното на 5 септември примирие, отбелязва АФП.

В меморандума се предвижда създаване на 30-километрова буферна зона от двете страни на фронтовата линия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: УкрайнаРусияДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !на тоя *** явно не са му спряни копейките още
39
4
 
20
 
! Отговори
Ер Борисовлу преди 9 години
Цв Цв през няколко дена открива нови джамии. Борисовлу скоро е бил на събор по случай обрязване на внуците кмет. Цитат от Борисовлу: "Герб винаги ще подкрепя Турция и Ер Доган". Цитат от скорошно изказване на американската посланичка в България: "който не е съгласен с нашите ценности да напуска България, ние няма да позволим да се говори срещу нас". Така че вие сами си правете изводи........
38
7
 
21
 
! Отговори
морски преди 9 години
Слава на Русия!Велика!Рано или късно запада ще разбере грешките си.България е с Русия.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 41А ти на свободна практика и не можеш да заработиш ? Дай адрес да ти го подам , че поне нещо да сложиш в уста днес .
36
2
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Това е клевета-най-цивилизованите украински власти, подкрепяни от САЩ и ЕС, НЕ МОЖЕ да обстрелват градове-те да не са диваци, варвари и простаци като ислямистите от Ислямска държава???
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 36Прави са за проститутките, ако си се разпознал. Но като цяло и по принцип - не са прави и не го мислят.
34
0
 
2
 
! Отговори
преди 9 години
До Анонимен 41Na teb ot koe posolstvo ti plashtat?
33
1
 
5
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
Малко завода отиде зян !
32
2
 
29
 
! Отговори
до Анонимния 36 преди 9 години
ТИ СИ ЛЪЖЕЦ! Когато отнемеш на един човек препитанието - разрушиш заводите, техниката за обработка на земята, отнемеш спестяванията му чрез хиперинфлация и му казваш:ОПРАВЯЙ СЕ САМ това е ГЕНОЦИД. Земята не се обработва с голи ръце, 99.999 от продукцията на пазара е МАСОВО ПРОИЗВОДСТВО от големи заводи. Лаладжийските призиви за дребните собственици - видяхме как ги задушиха големите хипермакети. Ама за да купиш нещо в магазина трябват пари, т.е трябва производсто, а такова няма.
31
2
 
4
 
! Отговори
До за фесовете преди 9 години
Имаха големи превилегий както черните сега на запад в русия от български турци на времето не можеш се ореди за работа и държавно жилище и в българия пак за тях жилища с предимство началници ги правиха без образование
30
8
 
32
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
тази война я направиха американците, за да си построят военни бази в крим но Путин като велик тактик и шахматист им сложи пръст от зад. И да незабравиш да си вземеш хапчетата.
29
0
 
12
 
! Отговори
льжатадо преди 9 години
30 Тогава Бьлгарите работеха много.Сьщо и Бьлгарските Турци.Сега е нищо.
28
3
 
16
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЦИТЕ преди 9 години
бяха заловили една ракета ТОЧКА и сега я стягали да треснат с нея по главата ЯЦЕНЮКА да видят вътре кое е първичното АМЕРИКАНСКИТЕ ДОЛАРИ или БАНДЕРОВСКИЯ ФАШИЗЪМ
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Оръжеен завод близо до Донецк избухна след артилерийски обстрел"Такъв е мирът предлаган от Запада - мистериозно избухват заводи в Донецк.
26
7
 
4
 
! Отговори
ЗА ТУРЧОЛЯТА преди 9 години
никога не е имало БРАТСКА РУСИЯ. Е привилегии по СОЦА за тях колкото щещ - осигурени места във вузовете, квота за ръководни кадри. Глезеше ги БКП-то. Напразно - храни куче да те лае. Когато се усетиха 1985г с преименуването вече беше късно. Повечето се върнаха и гадят по форумите. Най-ще ги познаете като се титулуват - българин. Ама не са учили навремето достатъчно български, защото са мислили, че няма да им трябва - БЕЛЬО се пише АНАДОЛЕЦО
25
1
 
12
 
! Отговори
льжата преди 9 години
А имаше Тодор .Затова даваше Брежнев
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как се издържат НРОтата в българия кои ли им плаща ?сигурно тези които броиха бюлитините в шотландия
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам проруски настроените опълченци сами да обстрелват територията си. Това е дело на украинската армия. Те не спряха да обстрелват Луганск и Донецк, въпреки примирията през последните месеци. Какъв страх само - да използват артилерия от километри и да стрелят на поразия по каквото им дойде.
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА БРАТСКА РУСИЯ!ИМАШЕ БРАТСКИ БРЕЖНЕВ,ДАВАШЕ ЧОВЕКА БЕЗ ДА МИСЛИ,РУСНАЦИТЕ МИЗЕРУВАХА, А БЪЛГАРИТЕ ЦАРУВАХА,А НА БРЕЖНЕВ НЕ МУ ДРЕМЕШЕ,ДАВАШЕ ЛИ ДАВАШЕ БРАТСКИЯ БРЕЖНЕВ!ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ЧОВЕКА, БРЕЖНЕВ ОТДАВНА ГО НЯМАИ РУСИЯ ВЕЧЕ НЕ Е БРАТСКА, А Е АЛЧНА ЛИ АЛЧНА,САМО БЕЛЙОТО НИ ОСТАНА :))))))
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЕРМОКРАЦИЯ ПО АМЕРИКАНСКИ,