Сикрет Сървиз на нокти заради сигурността в Белия дом

Започва проверка заради двете прониквания в сградата
Обновена: 21 сеп 2014 19:21 | 21 сеп 2014 19:21, Екип на Bulgaria On Air
5
Сикрет Сървиз на нокти заради сигурността в Белия дом
Снимка: архив Reuters

Започна разследване на сигурността в Белия дом, смятан за най-охраняваният обект в света, след като за 24ч. двама души влязоха в сградата, съобщи Сикрет Сървиз. На 19 септември един човек успя да проникне в Белия дом, прескачайки бариерата и спринтирайки през двора.

Той успя да влезе в сградата, където бе заловен.

Инцидентът предизвика евакуация на персонала и журналистите, уточни Сикрет Сървиз, цитиран от АФП.

Още по темата

Президентът Обама и семейството му не са били в момента в Белия дом, те са напуснали сградата няколко минути по-рано, с хеликоптер, за да прекарат уикенда в Кемп Дейвид.

Натрапникът бе идентифициран като бивш войник от Ирак, Омар Гонзалес, на 42г., /"W/M/42"/ от Тексас.

Той бил въоръжен с нож с острие, дълго 8,90 cm, според клетвената му декларация.

На 20 септември Гонзалес бе обвинен от окръжния съд във Вашингтон в незаконно проникване с опасно оръжие, за което може да получи до 10г. затвор.

Гонзалес обясни след ареста си от агент на Сикрет Сървиз, че "бил разтревожен от създалото се напрежение и искал да предаде тази информация на президента на САЩ, за да говори той с хората", съобщава АФП.

Директорката на Сикрет сървиз Джулия Пиърсън разпореди разследване, което започна на 19 септември.

"Ще бъде направена пълна проверка на Белия дом, включително разпити на персонала и всички процедури по сигурността ще бъдат проверени", съобщи Сикрет Сървиз.

Докато тече разследването, Джулия Пиърсън разпореди засилване на наблюдението около бариерите в комплекса във Вашингтон.

Съобщението за разследването бе направено в момент, в който стана известен втори инцидент в Белия дом. Мъж се бил приблизжил твърде близо до комплекса и бил арестуван.

Говорителят на Сикрет Сървиз, Ед Донован обясни за АФП, че човекът стигнал пеш до входа на Белия дом, а след това бил арестуван, щом като опитал да влезе с кола през друг вход.

Инцидентът е бил оценен като "сравнително малък" от Донован, в сравнение с първия от петък вечерта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
7
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Сега си обясних защо всички американци се изтеглиха от Черно море и то с изцаяпаяни ***. Сигурно са видяли колко е голяма руската топоришка.
3
1
 
9
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
А пробваха ли да го подмамят с банан?
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представяте ли си какво ще стане, ако в Коилово помислят, 1е люцерната им са я скрили там! Малеееее....Да питат французите. :))))
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците трябва да сложат една телена ограда на белият дом като на българотурската граница за да нямат проблеми с откачалки.Иначе съвсем сериозно,напълно вероятно е тези "откачалки" да са платени провокатори на ИД,на принципа проба-грешка да изучават адекватността на сикрет сървис.